Σάββας Αναστασιάδης : Στηρίζουμε τους αγρότες, ζωντανεύουμε την ύπαιθρο

Σάββας Αναστασιάδης : Στηρίζουμε τους αγρότες, ζωντανεύουμε την ύπαιθρο

Τη σημασία του αγροτικού τομέα ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας και τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία και την κοινωνία  τόνισε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας  Αναστασιάδης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου στα Λουτρά Λαγκαδά.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μυδοκαλλιεργητές και άλλοι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του νομού Θεσσαλονίκης, νέοι και βετεράνοι, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Αγροτική Πολιτική. Προκλήσεις και Προοπτικές».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προοπτικές που διανοίγονται με τη Νέα ΚΑΠ των 19,3 δις ευρώ για τη χώρα μας και επισήμανε:  «Μέσα σε μία λαίλαπα εξωγενών κρίσεων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στις προκλήσεις  για έναν πρωτογενή τομέα ανταγωνιστικό, σύγχρονο, καινοτόμο, αποδοτικό για τον παραγωγό και για τον καταναλωτή, έναν τομέα «πράσινο», ανθεκτικό και βιώσιμο όπως επιτάσσουν οι παγκόσμιες προκλήσεις. Με τη συνεργασία όλων μας, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση του αγροτικού κλάδου και το ζωντάνεμα της υπαίθρου μας και να αναδείξουμε την περιφέρειά μας σε μοντέλο ανάπτυξης για όλη τη χώρα στον πρωτογενή τομέα».

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, που  παρουσίασε τις μεγάλες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των παραγωγών. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, έχουν δοθεί συνολικά ενισχύσεις στους αγρότες που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επίσης από τον ΕΛΓΑ από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί ως αποζημιώσεις πάνω από 490 εκατομμύρια ευρώ. «Γενικά έχουν καταβληθεί για τη στήριξη των παραγωγών τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν διαχρονικά, χωρίς να υπάρχει δημοσιονομική παρέκκλιση», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη στήριξη των αγροτών και για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι δήμαρχοι Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας Κώστας Γιουτίκας και ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ Χρήστος Τσιχήτας.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τασιούλας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.