Πως να περιποιηθείτε μόνες το πρόσωπό σας στο σπίτι – Χρήσιμα tips απο τους ειδικούς

Χρήσιμα tips απο τους ειδικούς για όμορφο πρόσωπο στο σπίτι

Πως να φροντίσετε μόνες την επιδερμίδα σας με προϊόντα απο την κουζίνα σας

Ας δούμε την καραντίνα σαν μια καλή ευκαιρία να ξεκουράσουμε το πρόσωπό μας και να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας όπως της αξίζει.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για τέλεια αποτελέσματα:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας, όπου θα σας προστατεύσει από τους ρύπους και άλλα στοιχεία που συσσωρεύονται στο δέρμα σας. Το ιδανικό θα ήτανε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε πρωί πριν το μακιγιάζ και το βράδυ πριν τον ύπνο.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής φροντίδας του προσώπου είναι η ενυδάτωση. Μην παραλείπεται να χρησιμοποιείται της κρέμες προσώπου που σας έχει προτείνει το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος μας. Η ενυδάτωση του σώματος και της επιδερμίδας ξεκίνα από μέσα, 6 με 8 ποτήρια νερού την ήμερα είναι απαραίτητα για την αύξηση της ροής του αίματος, με αποτέλεσμα τα κύτταρα σας να έχουν περισσότερο οξυγόνο και ελαστικότητα. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθάει το δέρμα να διατηρείτε σφιχτό και ταυτόχρονα να φαίνετε νέο και δροσερό.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η απολέπιση δέρματος ανανεώνει την όψη της επιδερμίδας σας και ενθαρρύνει την οξυγόνωση της. Τα απολεπιστικά  προϊόντα που είναι σχεδιασμένα να απομακρύνουν το νεκρό δέρμα και όλα τα ήδη ακαθαρσιών είναι ευρέως διαδεδομένα στο εμπόριο και σίγουρα μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο για τις δικές σας ανάγκες. Αν πάλι θέλετε μια πιο φυσική λύση σας προτείνω ένα εύκολο piling που μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 5 γεμάτες κουταλιές του γλυκού ελληνικό καφέ.

Βάλτε το μέλι σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ προσθέστε το ελαιόλαδο , το καφέ και το μέλι που είναι σε ρευστή μορφή και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφαρμόστε το piling κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια και τις περιοχές με κοκκινίλες και σπυράκια. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά για μεγαλύτερη ενυδάτωση. Τέλος ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 

Η μάσκες προσώπου έχουν αναγεννητικές, θρεπτικές, καθαριστικές και ενυδατικές επιδράσεις στην επιδερμίδα. Μια κατάλληλα επιλεγμένη μάσκα προσώπου ενυδατώνει και αναζωογονεί την κουρασμένη επιδερμίδα. Μπορείτε όλοι να τη κάνετε στο σπίτι με απλά υλικά. Θα χρειαστείτε για ενυδατική μάσκα:

– ½  ώριμη μπανάνα

– ½ κούπα πλήρες γιαούρτι

– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Αφού πολτοποιήσουμε την μπανάνα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε την μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά, αφαιρέστε την με άφθονο χλιαρό νερό.

Για αντιρυτιδική μάσκα προσώπου θα χρειαστείτε:

  • ½ αγγούρι
  • 2 κουτ. σούπας έλαιο καρύδας
  • 5 κουτ. σούπας τζέλ αλόης

Πολτοποιήστε το αγγούρι και ανακατέψτε το με το έλαιο καρύδας και το ζελέ αλόης. Απλώστε τη μάσκα και αφήστε την να δράσει για 40 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ

Όταν ο οργανισμός μας βρίσκετε σε κατάσταση στρες, παράγει αυξημένες ποσότητες της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη) μπλοκάροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα σφιχτό και υγειές δέρμα. Κατά την διάρκεια της νύχτα  ο οργανισμός μας αναδομεί τα κύτταρά του οργανισμού που έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε 7 ώρες τουλάχιστον κάθε βράδυ. Μετά από έναν καλό ύπνο η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και αναζωογονημένη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.