Πώς θα δίνεται το πιστοποιητικό νόσησης

Πώς θα δίνεται το πιστοποιητικό νόσησης

Αλλαγές στη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης λόγω της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για απλές κλίνες Covid ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και άμεσα θα διαθέσουν το 10-15% των απλών κλινών τους για περιστατικά Covid έτσι ώστε να ανακουφιστεί το ΕΣΥ. «Αντίστοιχα συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non Covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non Covid που διαχειρίζονται ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης η οποία δίνεται από το ΕΣΥ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Αλλαγές στη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης

Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει ΚΥΑ για το πιστοποιητικό νόσησης και σύμφωνα με αυτή οι εμβολιασμένοι θα το παίρνουν με θετικό rapid ενώ οι ανεμβολίαστοι με pcr. Για όλους όμως θα ισχύει θετικό rapid για να πάρουν αναρρωτική άδεια.

«Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, πλέον όσοι είναι εμβολιασμένοι αρκεί να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει αυτό να το επιβεβαιώνουν με pcr. Ωστόσο προκειμένου να δοθεί άδεια από την εργασία αναρρωτική αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid προκειμένου να δίνουν την αναρρωτική άδεια».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.