Ωραιόκαστρο: Ψήφισμα καταδίκης από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα βίαια περιστατικά στα Λύκεια

Ψήφισμα καταδίκης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου για έκνομες ενέργειες που διαδραματίσθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα 1ου & 2ου Γ.Ε.Λ. Ωραιοκάστρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, κατά την 26η τακτική συνεδρίασή του στις 27/12/2021 προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Μια σειρά έκνομων ενεργειών που διαδραματίσθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα 1ου & 2ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, όπως αυτά αποτυπώνονται και σε σχετική έντυπη ενημέρωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητες.

Το σχολείο, στη γενικότερη σημασία της έννοιας σχολείο, δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στο κοινωνικό σύνολο και την ευθύνη λειτουργίας του έχουν τα κατά νόμο θεσμοθετημένα όργανα. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, είτε μαθητής είτε ιδιώτης, να φέρει εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τυχόν δε παραβατικές συμπεριφορές θα πρέπει να επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Η απάθεια η το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω απ το χαλί προοιωνίζουν ζοφερό μέλλον.

Με τη σημερινή μας παρέμβαση, εμείς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων που μοχθεί για την μεταλαμπάδευση γνώσεων στα παιδιά μας και προτείνουμε να κλείνουν όλες οι πόρτες/πύλες εισόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αναλυτικού προγράμματος των σχολείων, είτε πρόκειται για Α/ βάθμια είτε πρόκειται για Β/ βάθμια εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε κάθε έκνομη ενέργεια, απ όπου κι αν προέρχεται.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικό προσωπικό των μαθητών να νουθετούν και να καθοδηγούν τους μαθητές προς αποφυγή έκνομων ενεργειών που δυσχεραίνουν το διδακτικό έργο.

Ευελπιστούμε ότι οι μαθητές θα γίνουν καλοί δέκτες του σημερινού μας μηνύματος και θα συμβάλλουν στην ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς.

 

Όλοι μαζί χρειαζόμαστε ο ένας τη στήριξη του άλλου.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Ωραιόκαστρο: Εισαγγελέας για καταγγελίες περιστατικών βίας στο Λύκειο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.