Σάββας Αναστασιάδης: Γενναία φορολογικά κίνητρα για τις μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις

Σάββας Αναστασιάδης: Γενναία φορολογικά κίνητρα για τις μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις

«Σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες με κυρίαρχο το ενεργειακό πρόβλημα και τις πληθωριστικές τάσεις, η κυβέρνησή μας δεν έχει πάψει να κινητοποιείται στους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των επενδύσεων, της εξωστρέφειας και  της τόνωσης της απασχόλησης», τόνισε από το βήμα της Βουλής  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών», ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε σε μία σειρά από γενναία φορολογικά κίνητρα που ενθαρρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Είναι κίνητρα που δημιουργούν γόνιμο έδαφος για  συνεργασία  μεταξύ των επιχειρήσεων, είτε μέσω της συμμετοχής τους σε έναν εταιρικό μετασχηματισμό, είτε μέσω της σύναψης  σχέσεων συνεργασίας ή της από κοινού ίδρυσης νέων νομικών προσώπων ή οντοτήτων», παρατήρησε. «Από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε η κυβέρνησή μας θέσαμε ως στόχο να φέρουμε την ανάπτυξη σε μία Ελλάδα όπου το Κράτος δεν θα μπαίνει εμπόδιο σε κάθε συμπολίτη μας ο οποίος θέλει να ανοίξει και να λειτουργήσει μία επιχείρηση.  Αντίθετα θα τον ενθαρρύνει να αναπτύξει την επένδυσή του, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να δημιουργήσει έτσι και νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ:

•           Στη   ρύθμιση της  απαλλαγής για έως 9 φορολογικά έτη κατά 30% από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών  στην περίπτωση μετασχηματισμού επιχειρήσεων, συνεργασίας προσώπων, μετατροπής ή συνένωσης ατομικών επιχειρήσεων.

•           Στην ευεργετική ρύθμιση  για τους αγρότες με την αντίστοιχη απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος, που φτάνει το 50%.  Η   μείωση αυτή χορηγείται σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μέλη συλλογικών σχημάτων, δηλαδή συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών ή και σχημάτων υπό την «ομπρέλα» της συμβολαιακής γεωργίας, μιας από τις σημαντικότερες τάσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής.

•           Στα ισχυρά κίνητρα που προκύπτουν έτσι για την ανάπτυξη συνεργασιών στον αγροτικό τομέα  σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους Έλληνες παραγωγούς λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των τιμών των λιπασμάτων.

«Οι ελληνικές εταιρείες πρέπει όχι μόνο να αντέξουν αλλά και να αναπτυχθούν. Να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να επενδύσουν. Πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις διεθνείς εξελίξεις και να ανανεώσουν γρήγορα και αποφασιστικά τις στρατηγικές τους.   Να προχωρήσουν ενωμένες», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.