Σάββας Αναστασιάδης: «Οι απόδημοι να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις εκλογές»

Σάββας Αναστασιάδης: «Οι απόδημοι να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις εκλογές»

Περίπου 30.000 Έλληνες απόδημοι θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο. «Είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που μπόρεσαν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους», τόνισε.

Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, κατέθεσε νομοσχέδιο για να ισχύσει η επιστολική ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού.  «Δυστυχώς τέθηκαν προϋποθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της Αριστεράς που δεν συμφώνησαν με την επιστολική ψήφο. Εύχομαι   να αντιληφθούν το λάθος τους και να δώσουν το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από μακριά. Είναι λάθος αν συνυπολογίσουμε ότι τα τελευταία 10-12 χρόνια έχουν φύγει πάνω από 500.000 νέοι στο εξωτερικό. Επιπλέον οι Έλληνες του εξωτερικού, της Αυστραλίας και της Αμερικής, είναι πολύ καλά πληροφορημένοι, ενδιαφέρονται για τα πάντα και έχουν άποψη. Οι 30.000 απόδημοι θα ψηφίσουν την παραμονή των εκλογών σε κανονικά εκλογικά τμήματα, με επιτροπές και δικαστικούς αντιπροσώπους».

·         Σε ερώτηση για τα ζητήματα και τις ιδιαιτερότητες της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε:

«Η Β’ Θεσσαλονίκης έχει πολυμορφία, διαθέτει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, βιομηχανία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τις τουριστικές περιοχές  του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού, όπως και αστικές περιοχές.  Οι υποδομές και το δημογραφικό είναι  σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.  Έχω ζητήσει   συγκεκριμένα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προσέξουμε τις προβληματικές περιοχές και τα χωριά που ερημώνουν, είναι εθνική προτεραιότητα. Ειδικά σε ορεινές περιοχές, όπως η επαρχία Λαγκαδά, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

·         Για τη σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής: 

«Είναι ένα σημαντικό έργο που θα αναδιατάξει πλήρως το μεταφορικό τοπίο  και που έπρεπε να είχε  κατασκευαστεί πολύ πιο πριν. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, όμως έγινε ένα μεγάλο βήμα. Έχει εγκριθεί η νέα χάραξη, έχουν δεσμευτεί   3.5 δις ευρώ και προχωρά η διαδικασία. Με τη νέα σιδηροδρομική χάραξη   συντομεύεται κατά πολύ η απόσταση ως τους Τοξότες.   Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου ως  το 2027».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.