Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων στο Ωραιόκαστρο

Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων
στο επίκεντρο συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

Ο σχεδιασμός αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που ενεργοποιούνται σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων φαινομένων, όπως είναι ενδεικτικά οι πλημμύρες ή οι σφοδρές χιονοπτώσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου.
Το Σ.Τ.Ο. συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων σε σχέση με τις κοινές δράσεις αλλά και με τις παρεμβάσεις που πρέπει να προωθηθούν, ώστε ο δήμος Ωραιοκάστρου να θωρακιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στα ακραία φαινόμενα.
«Το κλειδί είναι η πρόληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, τονίζοντας ότι σε απόλυτη προτεραιότητα από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου έχει τεθεί το ζήτημα της προώθησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα, εξάλλου, δίδεται και στο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.
Στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. παρέστησαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου, ο Κωνσταντίνος Τζίκας εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου Κατερίνα Ευθυμίου όπως και οι πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων. Ακόμη προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του δασαρχείου, εθελοντικών οργανώσεων και άλλων φορέων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.