Τανωμένος Σορβάς Η σούπα του Πόντου

Νόστιμη, υγιεινή, γρήγορη και εύκολη! Μια πολύ καλύτερη επιλογή στο πιάτο σας!!

Τανωμένος Σορβάς Η σούπα του Πόντου

Υλικά:
  • 250 γρ. κορκότο
  • 500 γρ. πασκιτάν (είδος γιαουρτιού αλμυρό)
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1½ – 2 λίτρα νερό
Συνταγή: 

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κορκοτό μέχρι να χυλώσει.
Βάζουμε το πασκιτάν  σε ένα μπολ και σιγά σιγά με μια κουτάλα, ρίχνουμε ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας να γίνει παχύρρευστο (διαδικασία σαν αυγολέμονο).
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού έχει βράσει και ρίχνουμε το γιαούρτι.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να καεί καλά και ρίχνουμε τον δυόσμο.
Το προσθέτουμε στη σούπα και είναι έτοιμο!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.