Τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στα 12 ζώδια, αλλά και αυτά που μας εκνευρίζουν (πολύ)

Τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στα 12 ζώδια, αλλά και αυτά που μας εκνευρίζουν (πολύ)

Όλοι έχουμε θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν συμπαθείς ή αντιπαθείς στους άλλους. Παρότι, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την προσωπικότητα μας, σήμερα κατηγοριοποιήσαμε τα… χειρότερα γνωρίσματα και τις καλύτερες συνήθειες που έχουμε ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου μας, δηλαδή το ζώδιο μας, τα οποία καθορίζουν τις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας και τις αποφάσεις μας.

Ας δούμε λοιπόν ποια χαρακτηριστικά του ζωδίου μας είναι εκνευριστικά, ποια δεν αντέχουμε στους άλλους και ποια είναι αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αν δεν ξέρετε το ζώδιο σας γιατί έχετε γεννηθεί στην αλλαγή μεταξύ δυο ζωδίων πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Παράτολμοι: Οι Κριοί λατρεύουν την αδρεναλίνη και την περιπέτεια και δεν τους φοβίζει σχεδόν τίποτα. Αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, αν ενθουσιαστούν από μια ιδέα ή δραστηριότητα θα πάνε και ας τους βγει και σε κακό.

Θαρραλέοι: Η λέξη θάρρος αντιπροσωπεύει τους Κριούς, αφού δεν υπάρχει τολμηρότερο ζώδιο από αυτούς.

Πολύπλευροι: Η ακόρεστη δίψα τους για περιπέτειες τούς κάνει να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα και να ζουν νέες εμπειρίες.

Ζωηροί: Βαριούνται να βαριούνται! Δεν μπορούν την απραξία και θέλουν συνεχώς να κάνουν κάτι. Η ενέργειά τους είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα. Δεν τους αρέσει η ρουτίνα και θέλουν εναλλαγές.

Θετικοί: Είναι η ψυχή της παρέας, θέλουν να περνούν καλά, γι’ αυτό είναι τόσο δημοφιλείς στους κοινωνικούς τους κύκλους.

Παθιασμένοι: Είναι ενθουσιώδεις και παθιάζονται με ό,τι αναλάβουν και λειτουργούν ενθαρρυντικά με όσους αγαπούν.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Βροντόφωνοι: Ένας τρόπος για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι Κριός είναι η φωνή του. Πάντα φωνάζουν, είτε για καλό είτε για κακό. Είναι πολύ εκφραστικοί και πάντα μιλούν με έμφαση και πολλά ντεσιμπέλ.

Παρορμητικοί: Ενεργούν σχεδόν πάντα με ανυπομονησία και χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των λόγων τους και των πράξεων τους, που μπορεί να έχουν αντίκτυπο τόσο στους άλλους όσο και στους ίδιους. Συμπεριφέρονται με το θυμικό τους και πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται αν είναι κατάλληλος ο χώρος ή ο χρόνος για να κάνουν αυτό που θέλουν.

Διακόπτουν: Σε πολλές συζητήσεις οι Κριοί συμπεριφέρονται σαν να μην ακούν τι τους λέει ο συνομιλητής τους και διακόπτουν συνεχώς για να πουν αυτό που θέλουν. Η λέξη «εγώ» πρωταγωνιστεί στις προτάσεις τους και πάντα οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους.

Αλαζόνες: Δεν δείχνουν ευαισθησία στο συναίσθημα των άλλων. Αντιδρούν σαν να θεωρούν ότι η δική τους άποψη είναι πιο σωστή προσπαθώντας να την επιβάλλουν ή ότι τα δικά τους προβλήματα είναι πιο σημαντικά από των άλλων.

ΤΑΥΡΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Γενναιόδωροι: Αν οι Ταύροι αγαπούν και συμπαθούν κάποιον θα είναι πολύ γαλαντόμοι απέναντί του. Όπως και θα βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Αξιόπιστοι: Ο λόγος τους είναι υπογραφή και αυτό το χαρακτηριστικό τους τούς κάνει εξαιρετικούς φίλους και συνεργάτες.

Προσγειωμένοι: Πατούν γερά στη γη και κάνουν βήματα μετά από μελέτη και σκέψη.

Υπομονετικοί: Όσο πιο πολύ Ταύρο έχει κάποιος στο ωροσκόπιο του τόσο μεγαλύτερη υπομονή έχει. Είναι το αντίθετο από τα παρορμητικά Κριάρια.

Αυτόνομοι: Δεν αντέχουν στην ιδέα να εξαρτώνται από τους άλλους, κυρίως οικονομικά.

Επίμονοι: Δεν τα παρατούν εύκολα και κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς η λέξη αποτυχία δεν ανήκει στο δικό τους λεξιλόγιο.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Πεισματάρηδες: Οι Ταύροι δεν κάνουν πίσω και δεν αλλάζουν γνώμη ο κόσμος να χαλάσει, έστω και αν ξέρουν ότι έχουν άδικο.

Τεμπέληδες: Απολαμβάνουν την ξάπλα και δεν είναι οι πιο πρόθυμοι άνθρωποι, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κάνουν λάντζα.

Υλιστές: Θέλουν να έχουν αγαθά και προσπαθούν πολύ για να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία και χρήματα, καθώς η οικονομική εξασφάλιση είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς. Επίσης, έχουν καταναλωτική μανία, χωρίς πολλές φορές αυτή η «ανάγκη» τους να σχετίζεται με το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού τους… και οι πιστωτικές κάρτες παίρνουν φωτιά!

Κτητικοί: Ό,τι θεωρούν δικό τους, είναι δικό τους και δεν το διαπραγματεύονται, είτε αυτό είναι κάποιο αντικείμενο είτε ένας άνθρωπος που αγαπούν και ποθούν. Ζηλεύουν πολύ στις σχέσεις τους και υποφέρουν αν δεν αισθάνονται συναισθηματική ασφάλεια.

Άκαμπτοι: Λένε «όχι» πριν καν κάποιος τελειώσει την πρόταση του, αν αυτή αφορά σε κάτι καινούριο ή σε μια αλλαγή. Είναι άκαμπτοι και έτσι όμως χάνουν μοναδικές ευκαιρίες εξέλιξης!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θετικά χαρακτηριστικά

Ευέλικτοι: Και στα πιο μεγάλα προβλήματα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, οι Δίδυμοι θα βρουν τρόπο να ελιχθούν και να φτάσουν στον στόχο τους.

Πολύπλευροι: Ενδιαφέρονται πάντα για ποικιλία θεμάτων και πολλές φορές κάνουν ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους.

Ενθουσιώδεις: Είναι «ζωντανοί» άνθρωποι και κάθε νέα ιδέα τους ενθουσιάζει και τους πωρώνει.

Επικοινωνιακοί: Διαθέτουν λαμπρές δεξιότητες επικοινωνίας και μπορούν με την ίδια ευκολία να έχουν επαφή με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους.

Χιουμορίστες: Το χιούμορ τους, αν και καυστικό πολλές φορές, είναι το μεγάλο τους όπλο. Τους κάνει και συμπαθείς, αλλά και την καρδιά της παρέας, αφού με τις ατάκες τους δεν θα βαρεθεί ποτέ κανείς δίπλα τους.

Έξυπνοι: Το μυαλό τους είναι κοφτερό. Αντιλαμβάνονται πράγματα που άλλοι δεν μπορούν και δύσκολα χάνουν την ψυχραιμία τους.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Ανήσυχοι: Δύσκολα παραμένουν αφοσιωμένοι σε ένα πράγμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Δίδυμοι βαριούνται εύκολα, χάνουν το ενδιαφέρον τους και ενθουσιάζονται με ό,τι καινούριο παρουσιαστεί.

Επιπόλαιοι: Παρότι είναι πανέξυπνοι, επειδή βαριούνται να εμβαθύνουν δεν δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες και χάνουν την ουσία των πραγμάτων.

Αναποφάσιστοι: Επειδή το μυαλό τους τρέχει με χίλιες στροφές και μπορούν να δουν τα θέματα από πολλές και διαφορετικές πλευρές δεν τους είναι εύκολο να λάβουν μετρημένες και καθοριστικές αποφάσεις, διότι πάντα θα έρχεται στο μυαλό τους και κάτι άλλο…

Κουτσομπόληδες: Δεν έχουν καλύτερο από το να μαθαίνουν νέα και να τα μεταφέρουν σε άλλους. Είναι συνεχώς με το τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί τους και ανακυκλώνουν ό,τι ακούν, χωρίς όμως να σταχυολογούν τι πρέπει να πουν και τι όχι.

Αναξιόπιστοι: Δεν μπορούν να μπουν σε πρόγραμμα, αν ξεκινήσουν κάτι σπάνια το ολοκληρώνουν στην ώρα του και συνήθως καθυστερούν στα ραντεβού τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Δημιουργικοί: Οι Καρκίνοι έχουν λαμπρές ιδέες και η δημιουργία είναι αυτό που τους δίνει την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή τους.

Αυθόρμητοι: Δεν μπορούν να υποκριθούν εύκολα, διότι όσο και να το θέλουν επειδή λειτουργούν με το συναίσθημα και τη διαίσθησή τους θα πουν την αλήθεια τους. Και βέβαια, βάσει αυτών θα λάβουν και τις αποφάσεις τους.

Πιστοί: Όταν αγαπούν κάποιον δεν τον προδίδουν εύκολα, μένουν πιστοί και δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Προστατευτικοί: Η φροντίδα και η προστασία που δίνουν οι Καρκίνοι στα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι άνευ όρων.

Συναισθηματικοί: Αν και μερικές φορές φαίνονται «παγωμένοι», είναι πολύ συναισθηματικοί και ευαίσθητοι και τρέχουν πάντα για όλους και για όλα.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Κυκλοθυμικοί: Ως παιδιά της Σελήνης, οι Καρκίνοι αλλάζουν διαθέσεις κάθε λεπτό που περνά. Μπορεί μια και μόνο λέξη που θα ακούσουν, ένα τραγούδι, μια εικόνα, να τους χαλάσει ή να τους φτιάξει το κέφι. Είναι όμως δύσκολο για τους γύρω τους να ακολουθήσουν αυτό το «ασανσέρ» της διάθεση τους.

Αρνητικοί: Αν τους τύχει κάποια αναποδιά ή αποτυχία, τα βάφουν μαύρα και δεν μπορούν να βρουν τίποτα θετικό για να συνεχίσουν να προσπαθούν.

Κολλημένοι: Προσκολλώνται σε ανθρώπους και καταστάσεις και αναμασούν τα ίδια πράγματα. Αν πληγωθούν δεν το ξεπερνάνε εύκολα και δυσκολεύονται να προχωρήσουν.

Καχύποπτοι: Τους κατατρέχει μια αδιόρατη καχυποψία για τα πάντα και ένας φόβος ότι θα προδοθούν από συγγενείς, συνεργάτες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Υπερευαίσθητοι: Είναι απίστευτα εύθικτοι και τόσο ευαίσθητοι που πολλές φορές ψάχνονται για καβγά και να βγάλουν τα απωθημένα τους. Ή κλείνονται στον εαυτό τους και δημιουργούν στους άλλους ενοχές.

ΛΕΩΝ

Θετικά χαρακτηριστικά

Γενναιόδωροι: Οι Λέοντες έχουν μεγάλη καρδιά, δείχνουν πάντα την αγάπη στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και την εκτίμηση τους, συναισθηματικά και υλικά.

Αισιόδοξοι: Το ποτήρι είναι πάντα μισογεμάτο και αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Σιχαίνονται τη μιζέρια και την γκρίνια.

Ενεργητικοί: Οι Λέοντες έχουν «τόνους» ενέργειας που τις μεταδίδουν και στο περιβάλλον τους, παρακινώντας και τους άλλους να κινητοποιηθούν.

Ειλικρινείς: Η τιμιότητα, η ειλικρίνεια και η πίστη είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά των Λεόντων και βέβαια τα ίδια απαιτούν και από τους άλλους.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Ισχυρογνώμονες: Χρειάζονται πολλά επιχειρήματα και μεγάλη υπομονή για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει γνώμη σε ένα Λιοντάρι και πάλι παίζεται αν θα τα καταφέρει, καθώς πολύ δύσκολα θα μεταπειστούν αν έχουν συγκεκριμένη άποψη για κάποιο θέμα.

Εγωιστές: Πολλές φορές το «εγώ» τους είναι τόσο μεγάλο που τους τυφλώνει και δυστυχώς τους εμποδίζει στην πορεία τους προς την επιτυχία.

Κτητικοί: Δεν διαπραγματεύονται για τίποτα και κανέναν που τους «ανήκει» και είναι επιρρεπείς σε σκηνές ζήλιας.

Κυριαρχικοί: Είναι ο Βασιλιάς της Ζούγκλας και κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά αυτό.

Ανυπόμονοι: Το μότο τους είναι: «Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα!».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Προσεκτικοί: Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και δίνουν εξαιρετική προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Έξυπνοι: Χρησιμοποιούν τέλεια το μυαλό τους και θέλουν συνεχώς να μάθουν όσο περισσότερα μπορούν!

Πρακτικοί: Δεν παραμυθιάζονται εύκολα, έχουν απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα και οτιδήποτε δεν είναι χειροπιαστό δεν τους αφορά.

Αναλυτικοί: Υπάρχει κάποιο θέμα περίπλοκο που χρειάζεται υπομονή και ανάλυση; Δεν υπάρχει καλύτερη περίπτωση από το να το αναλάβει ένας Παρθένος, μόνο αυτός θα λύσει το «μυστήριο» και θα βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Αξιόπιστοι: Αν αναλάβουν κάτι να φέρουν εις πέρας δεν θα ησυχάσουν αν δεν το ολοκληρώσουν. Γι’ αυτό οι Παρθένοι θεωρούνται από τους καλύτερους συνεργάτες σε μια δουλειά (αν βέβαια έχουν ξεπεράσει τις εμμονικές διαθέσεις τους με την τελειομανία).

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Επικριτικοί: Ασκούν δριμεία κριτική, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι προσβάλλουν και φέρνουν τους άλλους σε δύσκολη θέση και σχεδόν ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μια σαφή εικόνα στο μυαλό τους για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο.

Γκρινιάρηδες: Η γκρίνια τους είναι επική και δεν σταματούν τη μουρμούρα, διότι το μυαλό τους κολλάει σε λεπτομέρειες και δεν μπορούν να δουν τη μεγάλη εικόνα.

Σχολαστικοί: Είναι σχολαστικοί μέχρι ακραίων καταστάσεων, διότι πρέπει να είναι όλα τέλεια! Μπορεί να αργήσουν να πάνε στο πρώτο ραντεβού γιατί ψάχνουν τα τέλεια λουλούδια ή να παραδώσουν ένα πρότζεκτ στην ώρα του διότι η απόχρωση του ντοσιέ δεν ήταν αυτή που είχαν φανταστεί.

Συντηρητικοί: Είναι πιο παραδοσιακοί και σοκάρονται με οτιδήποτε δεν ανήκει στα δικά τους «κουτάκια».

ΖΥΓΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Προσεκτικοί: Αν αναλάβουν να κάνουν κάτι θα το δουλέψουν σωστά και θα προσπαθήσουν να είναι τέλειο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια.

Ρομαντικοί: Με κυβερνήτη τους την Αφροδίτη, θέλουν να απολαμβάνουν ιδανικές στιγμές αγάπης με το ταίρι τους.

Γοητευτικοί: Με την ευγένεια και τους καλούς τους τρόπους κερδίζουν τις καρδιές και τη συμπάθεια των άλλων.

Δίκαιοι: Θέλουν να παίζουν δίκαια και καθαρά και θεωρούν τα «ανοιχτά» χαρτιά μεγάλη αρετή.

Διπλωματικοί: Οι Ζυγοί θέλουν αρμονία στη ζωή τους. Ακούνε υπομονετικά όλες τις απόψεις, τις σέβονται και προσπαθούν πάντα να λειαίνουν τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, διότι σιχαίνονται τους καβγάδες και τις κόντρες.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Επιπόλαιοι: Μπορεί η επιφάνεια και το… περιτύλιγμα να τους πάρει τα μυαλά. Θα εντυπωσιαστούν από την εξωτερική εμφάνιση κάποιου και μπορεί να ξεχάσουν να δουν βαθιά στην εσωτερική του πλευρά.

Ανασφαλείς: Μερικές φορές προσποιούνται ότι είναι καλά και πιέζουν τον εαυτό τους να δείχνουν ευχάριστοι, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν να απογοητεύσουν κάποιον ή από φόβο ότι θα μείνουν μόνοι τους.

Αναξιόπιστοι: Αλλάζουν γνώμες, δεν τους είναι εύκολο να πάρουν αποφάσεις και μερικές φορές δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Τεμπέληδες: Δεν θέλουν πίεση και όρια και προτιμούν να τα κάνουν όλα στους δικούς τους χρόνους και όχι σε αυτούς που τους επιβάλλονται.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Επικεντρωμένοι: Οι Σκορπιοί βαδίζουν πάντα με σταθερά βήματα προς τον στόχο τους και κανείς δε μπορεί να τους βγάλει από τον δρόμο που έχουν χαράξει.

Γενναίοι: Δεν το βάζουν εύκολα κάτω, τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν τους καταβάλουν και με όλη τη δύναμη που διαθέτουν προσπαθούν να δίνουν λύσεις σε ό,τι προκύπτει, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για αυτούς που αγαπούν.

Παθιασμένοι: Ό,τι κάνει την καρδιά τους να χτυπά δυνατά θα το αγκαλιάσουν με πάθος και δεν θα το αφήσουν να φύγει από τη ζωή τους.

Πιστοί: Όσο διαρκεί το πάθος δεν έχουν μάτια για άλλον-η και κρατούν τις υποσχέσεις τους για την αιώνια αγάπη, αρκεί το ταίρι τους να ξυπνά και να κοιμάται με την έννοια τους.

Ενστικτώδεις: Έχουν ισχυρή διαίσθηση και την ικανότητα να διαβάζουν συχνά το μυαλό των άλλων.

Φιλόδοξοι: Κοιτούν πάντα ψηλά και τους παρακινεί η δύναμη, η εξουσία και τα χρήματα.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Ζηλιάρηδες: Δεν αντέχουν ούτε και στην ιδέα ότι το ταίρι τους λοξοκοιτάζει. Είναι από τα πιο κτητικά ζώδια και θέλουν να αποτελούν το σημείο αναφοράς του συντρόφου τους και να μπορούν να τους ελέγχουν ανά πάσα στιγμή.

Καχύποπτοι: Δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους και κάνουν δεύτερες σκέψεις για όλους. Λειτουργούν σαν να έχουν σύνδρομο καταδίωξης.

Ευάλωτοι: Μπορεί να φαίνονται αδίστακτοι και σκληροί, όμως βαθιά μέσα τους είναι ευαίσθητοι και πληγώνονται πάρα πολύ εύκολα. Βέβαια, κάνουν τα πάντα για να μην δείξουν ούτε τον συναισθηματικό τους κόσμο, αλλά ούτε και τις πληγές τους.

Χειριστικοί: Επειδή έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στο μυαλό του άλλου, πολλές φορές παίζουν παιγνίδια δύναμης και γίνονται χειριστικοί, διότι τους αρέσει να είναι οι κυρίαρχοι.

Εμμονικοί: Αν τους καρφωθεί στο μυαλό κάτι δεν μπορεί κανείς να τους το βγάλει. Παθαίνουν εμμονή και πλάθουν σενάρια, κάνοντας την τρίχα τριχιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Ειλικρινείς: Οι Τοξότες λένε πάντα την αλήθεια -γιατί αν δεν την πουν θα σκάσουν- όσο σκληρή και αν είναι, όσο ακριβά και αν το πληρώσουν. Δεν μπορούν να κρύψουν τα συναισθήματα τους, δεν μπορούν να προσποιηθούν και πάντα παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς ίντριγκες και δολοπλοκίες. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι.

Φιλοσοφημένοι: Είναι άτομα που εντυπωσιάζουν με τον λόγο τους και προσεγγίζουν τα θέματα σε βάθος. Δεν τους αρέσει η επιφάνεια και θέλουν να ρουφάνε τις γνώσεις, να μαθαίνουν τα πάντα, ακόμη και τις πιο δύσκολες έννοιες που άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ανοιχτόμυαλοι: Δεν έχουν παρωπίδες και το μυαλό τους είναι ανοιχτό, όπως και η καρδιά τους που χωράει μέσα όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, κουλτούρας και τάξης. Στο μυαλό τους δεν υπάρχουν όρια και σύνορα και αν μπορούσαν θα ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι για να οργώσουν τον πλανήτη και να γνωρίσουν όλους τους πολιτισμούς.

Αισιόδοξοι: Ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή τους θα βρουν κάτι θετικό. Δεν αντέχουν τους δυσοίωνους ανθρώπους, θέλουν να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν. Αν κάποιος δικός τους περνάει δύσκολα θα κάνουν τα πάντα για να του σταθούν και να είναι δίπλα του.

Γενναιόδωροι: Δεν έχουν πολύ καλή σχέση με το χρήμα. Το ξοδεύουν για να περνάνε καλά αυτοί και οι δικοί τους.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Απρόσεκτοι: Δεν είναι οι πιο οργανωτικοί άνθρωποι στον κόσμο, διότι δεν αντέχουν τη ρουτίνα και τα πρέπει. Θα ήθελαν πολύ να έχουν κάποιον δίπλα τους να αναλάβει όλες τις… πεζές υποχρεώσεις που έχει αυτή η ζωή.

Αγενείς: Το να είσαι ειλικρινής είναι πολύ μεγάλη αρετή, αλλά μερικές φορές οι Τοξότες δεν έχουν μέτρο και μπορεί να το παρακάνουν προσβάλλοντας και μειώνοντας τους άλλους.

Ανυπόμονοι: Αν θέλουν κάτι δεν μπορούν να περιμένουν. Έχουν αγωνία και πιέζουν τα πράγματα για να γίνουν αμέσως.

Ασυνεπείς: Και παρότι οι Τοξότες θέλουν ό,τι τους αρέσει και ποθούν να γίνεται γρήγορα και στην ώρα του, όταν αυτοί πρέπει να κάνουν κάτι τους είναι πολύ δύσκολο να βάλουν πρόγραμμα. Πάντα είναι της τελευταίας στιγμής ή μπορεί και να ακυρώνουν ραντεβού επειδή βαριούνται.

Ανταγωνιστικοί: Έχουν υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και πιστεύουν ότι είναι τέλειοι και εννοείται πολύ καλύτεροι από τους άλλους!

Εργασιομανείς: Έχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας και αν παθιαστούν με κάτι πωρώνονται και δεν έχουν μέτρο στα ωράρια τους, παραμελώντας φίλους, σύντροφο και οικογένεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Πρακτικοί: Οι Αιγόκεροι δεν ονειροβατούν και δεν παραμυθιάζονται και για να λάβουν μια απόφαση πάντα εξετάζουν όλα τα πραγματικά δεδομένα. Συνήθως είναι ώριμοι και λογικοί.

Φιλόδοξοι: Είναι από τα πιο φιλόδοξα ζώδια και σπάνια ξεφεύγουν από τον στόχο τους, που είναι μόνο η κορυφή.

Πειθαρχημένοι: Έχουν πρόγραμμα στη ζωή τους και γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από αυτό.

Υπομονετικοί: Αντιλαμβάνονται ότι οι μεγάλοι στόχοι χρειάζονται χρόνο, κόπο και θυσίες. Δεν πιέζουν πολύ τις καταστάσεις και προχωρούν με προσεκτικά, σίγουρα βήματα και αποφεύγουν τις βιαστικές κινήσεις.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Απαισιόδοξοι: Φοβούμενοι πάντα για το χειρότερο, κάνουν δεύτερες σκέψεις και ταλαιπωρούν συνεχώς το μυαλό τους με αρνητικά σενάρια για τυχόν αναποδιές που θα συναντήσουν.

Πεισματάρηδες: Οι Αιγόκεροι δεν αλλάζουν εύκολα τις απόψεις τους και τις αποφάσεις τους, παραμένουν σταθεροί σε αυτό που έχουν πει, έστω και αν μέσα τους το έχουν μετανιώσει.

Ντροπαλοί: Κρατάνε πάντα χαμηλούς τόνους επειδή δεν θέλουν να εκτίθενται και πολλές φορές χάνονται στις σκέψεις τους, δεν εκδηλώνονται και δεν διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Επικριτικοί: Επειδή δύσκολα ικανοποιούνται ασκούν συνεχώς κριτική, όχι όμως μόνο στους άλλους, την χειρότερη την ασκούν στον εαυτό τους.

Φιλοχρήματοι: Θέλουν υλικά αγαθά, δόξα και εξουσία και κάνουν πολλές θυσίες για να τα αποκτήσουν. Συμβιβάζονται και δέχονται καταστάσεις μόνο και μόνο για να διατηρήσουν το στάτους τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Εφευρέτες: Οι Υδροχόοι είναι άνθρωποι του μέλλοντος, κοιτάνε μπροστά και δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Το μυαλό τους δουλεύει με χίλιες στροφές και χωρίς αυτούς ο κόσμος θα είχε μείνει πολύ πίσω.

Έξυπνοι: Έχουν δυνατό μυαλό, ισχυρή αντίληψη και πολλά ενδιαφέροντα. Δεν αναλώνονται μόνο σε θέματα που τους αφορούν ως μονάδες, αλλά προσπαθούν πάντα να μαθαίνουν πράγματα και να διευρύνουν τις γνώσεις και τις σκέψεις τους.

Δημιουργικοί: Δεν αντέχουν τη μονοτονία και τη ρουτίνα και προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς νέα πράγματα και να συμμετέχουν σε ομάδες και συλλόγους που τους εξελίσσουν. Τους ενδιαφέρει η τεχνολογία και ό,τι μπορεί να είναι καινοτόμο.

Φιλικοί: Οι Υδροχόοι είναι ο ορισμός του φίλου. Έχουν πάντα μεγάλο κοινωνικό κύκλο και κάνουν πολλούς φίλους στη ζωή τους.

Φιλάνθρωποι: Τους ενδιαφέρει να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να γίνει ο κόσμος καλύτερος για όλους.

Ανεξάρτητοι: Δεν αντέχουν να εξαρτώνται από άλλους, ούτε συναισθηματικά ούτε οικονομικά.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Απρόβλεπτοι: Δεν ακολουθούν συμβατικά πρότυπα συμπεριφοράς και παρότι αυτό μπορεί να ακούγεται θετικό, πολλές φορές κάνουν πράγματα που μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση όσους τους συναναστρέφονται.

Ασυνεπείς: Κάνουν μεγάλα όνειρα, δίνουν υποσχέσεις, αλλά η υλοποίηση τους εξαρτάται στην πραγματικότητα από τη διάθεσή τους.

Άκαμπτοι: Αν και είναι εξαιρετικοί ακροατές, δύσκολα αλλάζουν γνώμη για κάτι που πιστεύουν και πολλές φορές επιμένουν σε κάποια αντισυμβατική άποψη μόνο και μόνο για να προκαλούν τους άλλους.

Αποστασιοποιημένοι: Δεν αντέχουν τις συναισθηματικές και τις δραματικές καταστάσεις. Δεν δείχνουν εύκολα την ευαισθησία τους και τρομάζουν μπροστά σε καταστάσεις που έχουν έντονο το στοιχείο του συναισθηματισμού. Δεν μπορούν να το διαχειριστούν και απομακρύνονται.

Εξτρεμιστές: Είναι των άκρων και δεν συμβιβάζονται. Για τους Υδροχόους ένας είναι ο δρόμος «Όλα ή τίποτα!».

ΙΧΘΥΕΣ

Θετικά χαρακτηριστικά

Ευφάνταστοι: Στους Ιχθύς δεν αρέσουν τα στερεότυπα, είναι δημιουργικοί και θέλουν να σκέφτονται έξω από το «κουτί».

Μοναδικοί: Είναι ασυνήθιστοι άνθρωποι, με έναν δικό τους τρόπο σκέψης λίγο φευγάτο, αλλά πολύ δημιουργικό.

Συμπονετικοί: Είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε όσους αγαπάνε, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ζητήσει τη βοήθεια τους.

Ενστικτώδεις: Η διαίσθησή τους είναι ισχυρή και συνήθως βασίζονται σε αυτή για τη λήψη αποφάσεων. Αντιλαμβάνονται τις προθέσεις των άλλων, δίνουν σημασία σε λεπτομέρειες και σημάδια που άλλοι δεν προσέχουν και όταν «παρακούν» το ένστικτό τους συνήθως πέφτουν σε λάθη.

Ευαίσθητοι: Οι Ιχθύες είναι στοργικά και πολύ συναισθηματικά πλάσματα. Θέλουν να δίνουν και να παίρνουν χάδια και πολύ αγάπη. Έχουν έντονες ευαισθησίες και χάνουν την ισορροπία τους σε περιβάλλοντα που επικρατούν φωνές, αντιπαραθέσεις και καβγάδες.

Ανιδιοτελείς: Προσφέρουν πάντα χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, αλλά αυτό δεν εκτιμάται πάντα από άλλους.

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Ανεύθυνοι: Δεν θέλουν να αναλαμβάνουν ευθύνες, υπεκφεύγουν και όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν φταίνε ποτέ αυτοί, αλλά η τύχη τους, η μοίρα τους και όλοι οι άλλοι που τους έστησαν παγίδες.

Ονειροπόλοι: Φτιάχνουν ιδεατούς κόσμους στο μυαλό τους, φανταστικά σενάρια και χάνονται μέσα στις σκέψεις και τα άπιαστα όνειρα τους, χωρίς να ζουν ουσιαστικά τη ζωή τους.

Οκνηροί: Δεν θέλουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο από αυτό που τους ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τα θέλουν στο πιάτο και να τρέχουν οι άλλοι για αυτούς.

Απαισιόδοξοι: Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν φέρνουν την καταστροφή και δεν μπορούν να ξεπεράσουν εύκολα τις αποτυχίες τους.

Αναβλητικότητα: «Ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα άστο για αύριο» είναι το μότο πολλών Ιχθύων, που αρνούνται να μπουν σε ένα πρόγραμμα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής.

Άρση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.