Τι ζώδιο είναι ο γάμος σας;

Τι ζώδιο είναι ο γάμος σας;

Την ημέρα και την ώρα που πραγματοποιείται το μυστήριο του γάμου, συντάσσεται από τον αστρολόγο το ωροσκόπιο της «γέννησης» του γάμου, που μπορεί να μας δώσει σαφή στοιχεία για την πορεία του. Μάλιστα το γενέθλιο ωροσκόπιο του γάμου σε σύγκριση με τα ωροσκόπια του ζευγαριού, μπορεί να δώσει σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με το πόσο και που θα ωφελήσει αυτή η συμπόρευση των δύο ανθρώπων, που αποφάσισαν να παντρευτούν.

Έτσι λοιπόν, πρακτικά και ο γάμος εκφράζεται από ένα ωροσκόπιο. Όπως όμως και στο ωροσκόπιο ενός ατόμου, το ζώδιο του, το ζώδιο του Ήλιου του δηλαδή, εκφράζει κάποιες τάσεις και δεν δίνει ολοκληρωμένη εικόνα για την προσωπικότητα του, έτσι κι εδώ σ’ αυτό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε παρακάτω, να βρούμε δηλαδή από την ημερομηνία του γάμου το ζώδιο του, δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα, απλά να έχουμε μια γενικότερη άποψη. Για να βρείτε κι εσείς το ζώδιο του γάμου σας δεν έχετε παρά να βρείτε την ημερομηνία του γάμου σας και να την πάρετε ως ημέρα γέννησης του γάμου σας. Το ζώδιο που έχει γενέθλια εκείνη την ημέρα είναι και το ζώδιο του γάμου σας. Πχ. Παντρευτήκατε στις 25 Δεκεμβρίου οποιασδήποτε χρονιάς…ο γάμος σας είναι Αιγόκερως, αφού τότε έχουν γενέθλια και οι Αιγόκεροι.

Αν έχετε παντρευτεί από 20/3 – 19/4 τότε ο γάμος σας είναι: Κριός

Αν ενωθήκατε με τα δεσμά του γάμου στο διάστημα που ο Ήλιος βρίσκεται στον παρορμητικό Κριό, είναι πολύ πιθανόν να βρεθήκατε στα σκαλιά της εκκλησίας (ή του δημαρχείου) πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόσασταν!

Κεραυνοβόλος έρωτας, απρόσμενη εγκυμοσύνη ή απλά απόφαση της στιγμής, η ένωση αυτή, συνήθως, έχει τη σφραγίδα του κατεπείγοντος. Ως ζευγάρι άλλωστε, δε σας λείπει ο ενθουσιασμός, ούτε και η ενέργεια για να πηγαίνετε πάντα μαζί ένα βήμα μπροστά, αψηφώντας τα εμπόδια και τους κινδύνους. Αυτό μπορεί να είναι ευλογία, αλλά και πηγή προβλημάτων, όταν οι αποφάσεις δεν είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, αλλά προϊόν επιπολαιότητας. Υπάρχει έντονο πάθος σε αυτή τη σχέση. Οι σύντομοι καβγάδες καταλήγουν σε φλογερές επανασυνδέσεις. Η ρουτίνα είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Θα χρειαστείτε εφευρετικότητα και κινητικότητα για να κρατάτε πάντα τη φλόγα αναμμένη. Όταν ο έρωτας υποχωρεί και δίνει τη θέση του στην αγάπη και την τρυφερότητα πρέπει να αναπτύξετε την αρετή της υπομονής, της διπλωματικότητας και να μετριάστε τον εγωισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε τις ισορροπίες και θα εξασφαλίσετε διάρκεια στη σχέση σας. Όταν μοιράζεστε ένα κοινό όραμα ή έχετε ένα στόχο, δημιουργείτε καταπληκτικό συνδυασμό μεταξύ σας και δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας. Είναι απαραίτητο ωστόσο, ανάμεσα σε αυτό το δέσιμο να βρείτε χώρο για την προσωπική ανεξαρτησία σας. Φροντίστε, λοιπόν, να παραχωρήσετε αυτό το χώρο ο ένας στον άλλο, για να απολαμβάνει ο καθένας την ικανοποίηση της ενασχόλησής του με τις δικές του δραστηριότητες. Η απερισκεψία και ο παρορμητισμός πρέπει να κρατηθούν υπό έλεγχο σε αυτό το γάμο, στους τομείς της συντροφικότητας, της καθημερινότητας και της οικονομικής διαχείρισης, έτσι ώστε να υπάρξει διάρκεια στην ευτυχία σας.

Αν έχετε παντρευτεί από 20/4 – 21/5 τότε ο γάμος σας είναι: Ταύρος

Αν έχετε παντρευτεί σε περίοδο Ταύρου, η απόφαση για την ένωσή σας είναι αποτέλεσμα ώριμης απόφασης και σταθερών συναισθημάτων. Είναι πιθανόν, η τελετή του γάμου σας να ήταν εντυπωσιακή, προσεγμένη και όμορφη, τέτοια που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους. Ως ζευγάρι εκτιμάτε την ομορφιά και τα ακριβά πράγματα, δεν διστάζετε λοιπόν να ξοδέψετε κάτι παραπάνω για να εξασφαλίσετε την ποιότητα που έχετε ανάγκη. Συνήθως ξέρετε ακριβώς τι θέλετε, όσον αφορά στο υλικό περιβάλλον σας, δε συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που έχετε φανταστεί. Το κοινό σπίτι και ο κήπος σας είναι σχεδιασμένα με πολύ προσοχή από σας και η διαδικασία της δημιουργίας τους σας χαρίζει ευτυχία. Ο γάμος σας έχει σταθερά θεμέλια, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να κλονιστούν. Αγαπάτε τις μικρές καθημερινές συνήθειές σας, τον προγραμματισμό και την τάξη και γι’ αυτό χρειάζονται μικρές ανατροπές και εκπλήξεις για να μην μπείτε στα γρανάζια της πληκτικής ρουτίνας. Χρειάζεστε μέτρο στις γευστικές απολαύσεις σας και στις λιχουδιές που σας δελεάζουν για να μην γίνετε υπέρβαροι. Οι καλοί τρόποι, η ευγένεια και το άφθονο σεξ είναι απαραίτητα συστατικά της συμβίωσής σας, τα οποία εξασφαλίζουν τη μακροβιότητα του γάμου σας. Είναι πολύ σημαντικό να είστε ο ένας στο πλευρό του άλλου, να αλληλοϋποστηρίζεστε και να έχετε κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα. Η εύνοια της Αφροδίτης μπορεί να σας εξασφαλίσει μια άνετη και καλαίσθητη ζωή, αν δουλέψετε και ‘σεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να αναπτύξετε την ευελιξία σας και να μάθετε να διαπραγματεύεστε μεταξύ σας, για να μπορείτε να συνθηκολογείτε όταν παρουσιάζονται διαμάχες στη σχέση σας. Το πείσμα, η κτητικότητα, η επιβολή της θέλησής σας μπορεί να είναι κάποια από τα προβλήματα που αν παρουσιαστούν στο γάμο σας, θα κλονίσουν την αρμονία και θα οδηγήσουν στη μεταξύ σας αποξένωση. Αντίθετα, αν προσθέσετε λίγο ρομαντισμό και περιπέτεια στην καθημερινότητά σας, θα έχετε ένα σταθερό καταφύγιο στο γάμο σας, που θα σας χαρίζει αγάπη, ενότητα και δύναμη.

Αν έχετε παντρευτεί από 22/5 – 20/6 τότε ο γάμος σας είναι: Δίδυμοι

Αυτός ο γάμος διαθέτει αυτό που λείπει από τους περισσότερους. Επικοινωνία! Ως σύζυγοι μπορείτε να λύσετε κάθε παρεξήγηση μεταξύ σας, να αναλύσετε και να ερμηνεύσετε κάθε επιθυμία σας και να διαπραγματευτείτε την κάθε απόφασή σας με ατέλειωτες συζητήσεις. Υπάρχουν πολλά γεγονότα που έχετε να διηγηθείτε, τόσα νέα να μοιραστείτε και τόσες ιδέες να ανταλλάξετε που θα έχετε πάντα αποθέματα και για την επόμενη μέρα. Ο γάμος αυτός διαθέτει την ικανότητα να κρατάει το ενδιαφέρον των συντρόφων αμείωτο και τη ζωή τους γεμάτη από ευχάριστες δραστηριότητες και κίνηση. Οι δύο σας, λατρεύετε τις αποδράσεις και τα ταξίδια ανανεώνουν τη σχέση σας και σας γοητεύουν. Είστε πολύ κοινωνικοί, πλαισιώνεστε πάντα από παρέες και φίλους και δεν αμελείτε καθόλου τις εξόδους από το σπίτι. Η πλήξη είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Η ανάλαφρη ατμόσφαιρα της σχέσης σας μπορεί να περνάει εφήμερα σκαμπανεβάσματα ανά καιρούς, ξεχνιούνται όμως εύκολα, γιατί δεν έχουν βαθιές ρίζες. Απλά είναι αποτέλεσμα της εναλλαγής των διαθέσεών σας. Σε αυτό το γάμο, οι δύο σύζυγοι δεν είναι ιδιαίτερα κτητικοί και αντιλαμβάνονται την ανάγκη, ο ένας του άλλου, να φλερτάρει αθώα μέσα σε ένα ακίνδυνο πλαίσιο. Γενικά, δεν παθαίνουν πανικό αν δεν έχουν το σύντροφό τους δίπλα τους μονίμως. Το αίσθημα των υποχρεώσεων και των καθηκόντων δεν αρέσει σε αυτό το γάμο. Το ζευγάρι αυτό αγαπάει την ελευθερία του, τον φρέσκο αέρα και απεχθάνεται τη συμβατικότητα και τους περιορισμούς της. Όποιος από τους δύο επωμιστεί βαριές ευθύνες, είναι πολύ πιθανόν ότι σύντομα θα αρχίσει να αναζητά και την έξοδο κινδύνου! Όταν η ζωή δείχνει την άχαρη, σκληρή πλευρά της, οι δύο τους αισθάνονται ευάλωτοι. Έχουν ανάγκη από στήριξη, συμπαράσταση και κουράγιο, ανάγκη την οποία, όμως, δεν ομολογούν εύκολα. Μοιραστείτε τις προσωπικές επιθυμίες σας και προσπαθήστε να διατηρήσετε την ταυτότητά σας. Η αγάπη θα είναι σίγουρος νικητής.

Αν έχετε παντρευτεί από 21/6 – 22/7 τότε ο γάμος σας είναι: Καρκίνος

Ο γάμος που γίνεται στον Καρκίνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικός, διότι διαπνέεται από αγάπη και τρυφερότητα, η οποία δένει με ισχυρά, ανθεκτικά δεσμά το ζευγάρι. Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για τους δύο τους και θέλουν να την κρατήσουν ενωμένη, ευτυχισμένη και προστατευμένη. Το ζευγάρι αυτό είναι ασφαλές όταν νιώθει ο ένας τον άλλο δίπλα του. Αγαπάνε το σπίτι τους και περνούν σχεδόν τις περισσότερες ώρες μέσα σε αυτό. Το διαμορφώνουν σαν μια όμορφη φωλιά – καταφύγιο, με ζεστή ατμόσφαιρα, το εξοπλίζουν με όλες τις ανέσεις που είναι απαραίτητες για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν. Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστούν οι δύο τους στο μικρό αυτό παράδεισο και σιγά σιγά να απομονωθούν από το εξωτερικό περιβάλλον – φίλους, συγγενείς κλπ. Θα πρέπει να κάνουν συνειδητές προσπάθειες για να μην πέσουν σε αυτήν την παγίδα. Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι το φρέσκο αεράκι που όλοι έχουμε ανάγκη και, φυσικά, οι φίλοι είναι πολύτιμοι. Επειδή το ζευγάρι αυτό αναπτύσσει μια κτητικότητα μεταξύ του πρέπει να μάθει να ζητάει, ο ένας από τον άλλο, χώρο για να τον διαθέσει σε προσωπικές δραστηριότητες και χόμπι. Αλλιώς, η μονοτονία μπορεί να δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό επίσης και οι δύο να τολμούν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και να ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται. Η συσσωρευμένη ενέργεια μπορεί να εκραγεί, αν δεν το κάνουν και να οδηγήσει σε δυσάρεστες ασυμμάζευτες εκρήξεις. Πρέπει να ελέγξουν τις σκοτεινές διαθέσεις και την κυκλοθυμία τους, για να περιχαρακώσουν τις όμορφες στιγμές τους, καθότι τις περισσότερες φορές η αιτία της μελαγχολίας τους δεν βασίζεται σε ρεαλιστικές αφορμές, αλλά στη φαντασία τους. Η αγάπη τους είναι δυνατή και η ήρεμη δύναμή της, οδηγεί και τους δύο σε συναισθηματική και φυσική ολοκλήρωση.

Αν έχετε παντρευτεί από 23/7 – 23/8 τότε ο γάμος σας είναι: Λέων

Ο πιο βασιλικός γάμος του ζωδιακού, προικίζει το ζευγάρι με γοητεία, σταθερότητα και αγάπη. Πιθανόν, η τελετή του γάμου αυτού είναι πολύ αστραφτερή, σχεδιασμένη έτσι ώστε οι «κοινοί θνητοί» καλεσμένοι να παρακολουθούν με δέος την ένωση του ζευγαριού, δημιουργώντας μια ανάμνηση που θα θυμούνται για πολύ καιρό αργότερα. Ως σύζυγοι αγαπιούνται και σέβονται πολύ ο ένας τον άλλο και η ευγένεια στη συμπεριφορά δεν αλλοιώνεται από την οικειότητα που νιώθουν μεταξύ τους. Αγαπούν και οι δύο την καλοπέραση και τις διασκεδάσεις και σκορπούν χρήματα απλόχερα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την καταναλωτική μανία τους. Ο πιο συνετός από τους δύο συντρόφους θα πρέπει να αναλάβει τη «λογιστική» διαχείριση της οικογένειας, για να μην φτάσουν στο σημείο να καταναλώνουν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Ένας από τους δύο επίσης, θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να υποχωρεί, διότι η σχέση αυτή διαπνέεται από το πείσμα και τον εγωισμό. Ο καθένας από τους δύο τείνει να θέλει να γίνονται τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Ευχάριστοι, πνευματώδεις και με χιούμορ, δεν εγκαταλείπουν ποτέ τη λάμψη που τους περιβάλλει. Αυτή τη λάμψη θα πρέπει να έχουν και οι δύο, με ίσες ευκαιρίες να την επιδεικνύουν στις κοινωνικές συναναστροφές τους. Ο ρομαντισμός δεν πρέπει να λείψει από τη ζωή τους και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει γενέθλια, επέτειοι και γιορτές να τιμώνται με δείπνα, λουλούδια και σαμπάνια. Δεν είναι δύσκολο, πάντως να διατηρηθεί το πάθος σε αυτό το γάμο. Ο ερωτισμός είναι διάχυτος και η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα όταν αποσύρονται στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους. Το θέμα της ζήλιας είναι η αχίλλειος πτέρνα τους. Η περηφάνια και οι εγωισμός των δύο συντρόφων δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική παράδοση του ενός στον άλλο, ψυχή τε και σώματι. Πρέπει να γίνουν λίγο υποχωρητικοί, να παραδέχονται τα λάθη τους και να ζητούν συγνώμη. Έχουν όλα τα προσόντα να χαρούν έναν σταθερό γάμο, γεμάτο αγάπη που χαρίζει αμοιβαία ευτυχία.

Αν έχετε παντρευτεί από 24/8 – 22/9 τότε ο γάμος σας είναι: Παρθένος

Οι δύο άνθρωποι, στο ζευγάρι αυτού του γάμου, νιώθουν κατανόηση ο ένας για τα άγχη και τις ευαισθησίες του άλλου και υποστηρίζονται ουσιαστικά και με αυτοθυσία. Η ανάγκη του ζευγαριού αυτού να εξασφαλιστεί σε υλικό επίπεδο και να ζήσει σε ένα οργανωμένο περιβάλλον είναι τεράστια, για αυτό δεν υποχωρεί καθόλου σε ό,τι έχει να κάνει με την τάξη και τη μεθοδικότητά του. Ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η διάθεση των δύο συντρόφων να αποδεχτούν μεταξύ τους τα ελαττώματά τους, διέπει τη σχέση τους και παραχωρούν τον απαραίτητο προσωπικό χώρο που έχει ανάγκη ο καθένας τους. Παρά την κατανόηση που έχουν για τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και τα ελαττώματα των ανθρώπων, η αγάπη τους για την τελειότητα, την οργάνωση και την εμμονή στη λεπτομέρεια, μπορεί να δημιουργήσει ατέλειωτες ώρες γκρίνιας. Μερικές φορές, προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση γίνονται μαραθώνιες συνομιλίες που περισσότερο κουράζουν παρά εξυπηρετούν. Στην προσπάθειά τους να διορθώσουν ο ένας στοιχεία στο χαρακτήρα του άλλου, μπορεί να τον βομβαρδίζουν με παραινέσεις, οι οποίες δεν έχουν πάντα το ποθητό αποτέλεσμα. Σε αυτό το γάμο δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ρίσκο και το άγνωστο περισσότερο φοβίζει παρά ερεθίζει. Υπάρχουν λοιπόν κίνδυνοι να μην αφήνονται στην περιπέτεια και στο απρόβλεπτο και να ζουν μια, λίγο ή πολύ επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Το καθήκον και η δουλειά όσο απλώνονται τόσο τρώνε χρόνο από τη διασκέδαση και τα ταξίδια και αυτό, τείνει να το ξεχνά αυτό το ζευγάρι. Είναι πολύ ουσιαστικό όμως, να χαιρόμαστε τη ζωή, αλλιώς δεν θα έχουμε από πουθενά να αντλήσουμε κουράγιο. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, η ευχαρίστηση που δίνουν ο ένας στον άλλο είναι τεράστια και το πάθος τους μπορεί να εκπλήξει όσους τους θεωρούν συντηρητικούς και καθωσπρέπει. Αν προσπαθήσει το ζευγάρι να επικεντρώσει στα θετικά στοιχεία του γάμου του αντί να τονίζει τα ψεγάδια του, διαπιστώνει ότι προχωράει ένα βήμα κοντύτερα στην ευτυχία του.

Αν έχετε παντρευτεί από 23/9 – 23/10 τότε ο γάμος σας είναι: Ζυγός

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο τέλειος γάμος, εφόσον λειτουργεί το δεδομένο ότι οι δύο άνθρωποι του ζευγαριού είναι σίγουροι για τα συναισθήματά τους. Το ζευγάρι αυτό έχει τη διάθεση να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και ο γάμος τούς δίνει την ευκαιρία να το κάνουν. Είναι ιδεαλιστές και λάτρεις της αρμονίας. Μεταφέρουν τις αξίες τους στον έγγαμο βίο με αποτέλεσμα να ζουν με εντιμότητα, δικαιοσύνη και πολιτισμό, τόσο μαζί με το σύντροφό τους, όσο και με τον εαυτό τους μέσα στη σχέση. Αγαπούν την κοινωνική ζωή, εκτιμούν την ομορφιά και λατρεύουν τους πνευματώδεις διαλόγους μεταξύ τους, αλλά και με τον κοινωνικό περίγυρό τους. Κομψό ζευγάρι που χαίρεται τη ζωή του, αυτό που έχει παντρευτεί με επιρροή Ζυγού, απολαμβάνει πολύ την ποιότητα στις καλές τέχνες, ξέρει να τη διακρίνει ανάμεσα σε πολλές επιλογές και εκτιμά τα ακριβά και πολύτιμα πράγματα. Είναι πρόθυμοι να ανεχτούν πολλά μεταξύ τους, προκειμένου να μη σπάσουν την αρμονική ισορροπία της συμβίωσης τους. Αυτό δεν έχει πάντα τα αναμενόμενα οφέλη στη σχέση, καθώς κανένας από τους δύο δεν είναι τελικά απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτός που ανέχεται, δεν το εκφράζει και έρχεται στα όρια της υπομονής του και ο άλλος δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και δέχεται μόνο το αποτέλεσμα μιας έκρηξης από συσσωρευμένο θυμό. Θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτοί μεταξύ τους, πιο εκδηλωτικοί στα αισθήματά τους και τις ανάγκες τους και να μην ντρέπονται να το διατυπώσουν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κοινωνικό προφίλ τους. Δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην εικόνα τους και στις κοινωνικές συμβάσεις που μπορεί να καταπιέζονται σε διάφορα πράγματα, προκειμένου να μην εκτεθούν στα μάτια του κόσμου. Όταν όμως ισορροπούν και δίνουν σημασία στην ουσία των πραγμάτων, γίνονται πιο ανάλαφροι και αγαπημένοι. Ως ρομαντικοί εραστές, μοιράζονται όλα όσα τους ευχαριστούν. Η ισορροπία και η αγάπη τους ως ζευγάρι κάνει τον κάθε άνθρωπο ανάμεσά τους καλύτερο, με αποτέλεσμα να βιώνουν την πληρότητα μεταξύ τους πολύ πιο έντονα.

Αν έχετε παντρευτεί από 24/10 – 22/11 τότε ο γάμος σας είναι: Σκορπιός

Ένας γάμος που μπορεί να χαρακτηριστεί καρμικός: το ζευγάρι νιώθει ότι έχει δεθεί από τη μοίρα, καθώς τα αισθήματα που βιώνει ξεπερνούν ακόμα και το ίδιο, σε ένταση και βάθος. Το πάθος και η σεξουαλική επιθυμία γίνονται κυρίαρχοι άξονες της ζωής αυτού του παντρεμένου ζευγαριού, που επιπλέον νιώθει την ανάγκη να κυριαρχήσει, ο ένας πάνω στον άλλο ολοκληρωτικά. Οι εκρήξεις ζήλιας είναι μυθικές και οι εντάσεις διαρκείς μέχρι το ζευγάρι να ανακαλύψει την ισορροπία του. Το ανεξέλεγκτο πάθος είναι το στοιχείο που μπαίνει εμπόδιο στην ηρεμία και την οικειότητα, οπότε το μυστήριο και η ερωτική φλόγα θα υπάρχουν πάντα σε αυτό το γάμο. Ο έρωτας βέβαια μπορεί να μετατραπεί σε μίσος αν το ζευγάρι δεν φροντίσει να χαλιναγωγήσει τις ακραίες συμπεριφορές και να βάλει τη λογική να λειτουργήσει μαζί με το συναίσθημά του. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να ελέγχεται από τον άλλο και είναι ένα ζευγάρι, στο οποίο οι μνήμες δεν λυτρώνονται ποτέ. Ανακαλούνται ανά πάσα στιγμή είτε για να χαρούν είτε για να εκδικηθούν ο ένας τον άλλο, για ένα ατόπημά του. Ελευθερία και συγχώρηση είναι δύο αρετές που θα πρέπει να καλλιεργηθούν στο γάμο αυτό. Ωστόσο η διαίσθηση είναι πολύ ανεπτυγμένη μεταξύ τους. Ο καθένας αντιλαμβάνεται αμέσως τις διαθέσεις του άλλου και προσπαθεί να φέρει στο φως τα συναισθήματά του, να μοιραστεί τα άγχη του και έτσι να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη μακροβιότητα του γάμου. Το ζευγάρι αυτό έχει την τάση να… ξεχνιέται πάνω στο κρεβάτι και να απομονώνεται από το φιλικό περιβάλλον του. Οι φίλοι σε αυτή την «σκορπίσια» σχέση λειτουργούν ως βαλβίδα ασφαλείας. Η αξία αυτού του γάμου είναι ότι δίνει στο ζευγάρι τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πνευματικά και προσωπικά ο καθένας χωριστά αλλά και μαζί. Η σταθερότητα, η δύναμη και η θέληση που δέχονται ως επιρροή από το Σκορπιό μπορεί να αλλάξει τις ζωές και τις προσωπικότητές τους, αρκεί αυτές να είναι πρόθυμες και έτοιμες να εξελιχθούν.

Αν έχετε παντρευτεί από 23/11 – 21/12 τότε ο γάμος σας είναι: Τοξότης

Είναι ο πιο αισιόδοξος γάμος του ζωδιακού, αλλά και ο πιο ζωντανός. Το ζευγάρι διασκεδάζει συνέχεια και χαίρεται να ταξιδεύει, πλουτίζοντας τις εμπειρίες του από την περιήγησή του στον κόσμο. Αν και αγαπούν ο καθένας την ανεξαρτησία του, είναι πραγματικά ευτυχείς βαδίζοντας ο ένας στο πλευρό του άλλου, στη ζωή τους. Όταν μάλιστα μοιράζονται τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους, η αγάπη τους ατσαλώνει στην πορεία και η διαδρομή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Η σχέση είναι γεμάτη ενθουσιασμό και ενέργεια και δεν κουράζεται ποτέ. Οι δύο σύζυγοι έχουν να επιλέξουν από μια γκάμα ποικίλων ενδιαφερόντων και γνωρίζουν πώς να ανανεώνουν τη σχέση τους και να κρατούν τη φλόγα του έρωτα αναμμένη. Η ρουτίνα και η επαναληψιμότητα κουράζουν το ζευγάρι, αλλά και όλες οι βαρετές λεπτομέρειες της οικιακής διαχείρισης. Τα καθήκοντα της ζωής σε πρακτικό επίπεδο, θα πρέπει να μοιράζονται στα δύο, από σχετικά νωρίς στη σχέση για να μην έρθουν αντιμέτωποι με προστριβές μεταξύ τους. Αλλιώς, θα πρέπει να αναθέτουν αυτή τη δουλειά σε κάποια οικιακή βοήθεια, για να εξασφαλίζουν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο που θα τους επιτρέπει να ασχολούνται με πιο ουσιαστικές και προσωπικές ασχολίες. Θα πρέπει να αναπτύξουν την οικονομική σύνεση και να μάθουν να επενδύουν στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν ξοδέψουν για να απολαύσουν στο παρόν, η τύχη τους ευνοεί πάντα και τους προσφέρει τα αγαθά της εκεί που δεν το περιμένουν. Το πιο σημαντικό είναι όμως να μη νιώσει κάποιος από τους δύο εγκλωβισμένος στο γάμο. Είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να αποδράσει με κάθε τρόπο.

Αν έχετε παντρευτεί από 22/12 – 19/1 τότε ο γάμος σας είναι: Αιγόκερως

Η σοβαρότητα, η αμοιβαία εκτίμηση και ο σεβασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του γάμου. Το ζευγάρι οδηγείται στη δέσμευση όχι από το έξαλλο ερωτικό πάθος (το έχουν ήδη καταλαγιάσει πριν ανεβούν στα σκαλιά της εκκλησίας), αλλά έπειτα από προσεκτική σκέψη και αξιολόγηση όλων των συνιστωσών. Συχνά, αυτός ο γάμος εξυπηρετεί οικονομικά ή κοινωνικά τους συντρόφους, οι οποίοι παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τον παράγοντα της πρακτικής εξασφάλισης. Είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ζωή άνετη με ό,τι σημαίνει αυτό. Με την ίδια ζέση αποζητούν το σεβασμό και θέλουν πολύ ο κόσμος να έχει καλή γνώμη για αυτούς. Πρέπει να προσπαθούν να χαλαρώσουν από τον κλοιό των υποχρεώσεων και να δημιουργήσουν χώρο για την ψυχαγωγία τους. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και πρέπει να φροντίζουν για την αναψυχή και την ξεκούρασή τους. Η σεξουαλικότητά τους είναι έντονη, όπως και η αίσθηση της προσφοράς και της στήριξης μεταξύ τους. Συχνά αναπτύσσουν κοινές επαγγελματικές δραστηριότητες, ενώ φροντίζουν να λειτουργούν υποστηρικτικά και να συμβάλλουν πρακτικά στην κάλυψη των αναγκών του συντρόφου τους. Πρέπει να αποφύγουν την παγίδα τού να καθορίζουν τις πράξεις τους οι κοινωνικές συμβάσεις. Η φωνή της καρδιάς είναι καλύτερος σύμβουλος στις πράξεις μας και όχι τα κοινωνικά πρέπει. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι πράξεις έχουν να κάνουν με το γάμο και τον τρόπο ζωής ενός ζευγαριού. Η ποιότητα της σχέσης αυτής μέσα στο γάμο, βελτιώνεται με το χρόνο σαν το καλό κρασί που ζυμώνεται αργά. Είναι πολύ πιθανόν, η ακμή αυτού του έγγαμου βίου να επέλθει στα χρόνια της ωριμότητας. Ίσως το χτίσιμο του μέλλοντος να γίνει εμμονή σε αυτό το ζευγάρι και η συνεχής προσπάθεια εξασφάλισης με οικονομικά και πρακτικά αποτελέσματα, των οικείων οικογενειακών προσώπων, να τους κουράσουν. Η ένωση με τα δεσμά του γάμου και η θέληση για επιτυχία μέσα σε αυτόν, πετυχαίνει όταν ανάμεσα στους δύο συντρόφους υπάρχει καρτερικότητα και υπομονή.

Αν έχετε παντρευτεί από 20/1 – 18/2 τότε ο γάμος σας είναι: Υδροχόος

Όσο πάθος και αν έχουν οι δύο σύντροφοι του ζευγαριού, είναι λιγότερο από τη βαθιά φιλία που νιώθουν μεταξύ τους και μάλλον αυτή είναι που δημιουργεί περισσότερο τη συντροφική επιθυμία που οδηγεί στον γάμο. Είναι πολύ πιθανόν να υπήρχε μια μακροχρόνια σχέση πριν οδηγηθούν οι δύο τους στην εκκλησία. Είναι εξίσου πιθανόν οι δύο τους να μην είχαν τις κατεστημένες συμβατικές απόψεις για το θεσμό του γάμου και να συμπεριφέρονται με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που επικρατεί κοινωνικά. Οι σύζυγοι χαίρονται τρομερά μεταξύ τους την καλή, αγαστή επικοινωνία τους, μοιράζονται ιδέες και νιώθουν σεβασμό ο ένας για τον άλλο, μέσα σε αυτόν τον αντισυμβατικό γάμο. Έχουν ανάγκη από τον απαραίτητο χώρο για να αναπτύξουν τα διαφορετικά ενδιαφέροντά τους κι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της εσωτερικής ανεξαρτησίας. Το αίσθημα δικαιοσύνης, γενικά, τους ωθεί στο να προσπαθούν να κατανοήσουν την οπτική γωνία του συντρόφου τους, ακόμη και όταν αισθάνονται δυσαρεστημένοι. Συνήθως λύνουν τις διαφορές τους πολιτισμένα, χωρίς τσακωμούς και δυνατές φωνές. Ακόμη και αν ο διάλογος οδηγήσει σε αδιέξοδο, είναι πολύ δύσκολο να επέλθει σύγκρουση. Αυτή επέρχεται μόνο όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται στα όριά τους. Γενικά δεν είναι εύκολο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, είτε αρνητικά είναι αυτά είτε θετικά. Αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα όταν ο ένας περιμένει μάταια από τον άλλο μια γλυκιά, τρυφερή κουβέντα, η οποία δεν έρχεται ποτέ. Πρέπει να αναπτύξουν την εκδηλωτικότητα τους και να μη στηρίζονται μόνο στη γλώσσα του σώματος. Ο γάμος που γίνεται με την επιρροή του Υδροχόου είναι σταθερός αν και του λείπει η συναισθηματική έκφραση. Αν φροντίζουν να κολακεύει πότε πότε, ο ένας τον άλλο και να θυμάται δύο λόγια αγάπης να προσφέρει μαζί με ένα χάδι, η σχέση γίνεται αξιοζήλευτη με γερά θεμέλια και «ουράνια» χαρακτηριστικά.

Αν έχετε παντρευτεί από 19/2 – 19/3 τότε ο γάμος σας είναι: Ιχθύες

Αυτός είναι ένας γάμος με παραμυθένια διάσταση καθώς ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Είναι βασισμένος σε συναισθήματα, ένστικτα, αλλά και με πολλές φαντασιώσεις. Οι σύντροφοι νιώθουν πρόθυμοι να παραδοθούν άνευ όρων σε αυτήν τη μυστικιστική ένωση. Υπάρχει πολύ έντονος ερωτισμός μεταξύ τους και τα σεξουαλικά –και όχι μόνο- ένστικτα παίζουν κεντρικό ρόλο. Ως ζευγάρι είναι πρόθυμο να θυσιάσει πολλά στο βωμό της κοινής ζωής του. Η προσφορά τού ενός στον άλλο είναι διαρκής και απρόσκοπτη. Οι ευαίσθητες «αντένες» αυτής της γαμήλιας ένωσης κάνει τους δύο συντρόφους να ψυχανεμίζονται καταστάσεις, να συλλαμβάνουν διαισθητικά το τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους, παρά να μαθαίνουν με πληροφορίες. Αυτός είναι και ο λόγος που η επικοινωνία μεταξύ τους δεν είναι ξεκάθαρη και δεν στηρίζεται στη λογική. Αυτό άλλοτε διευκολύνει και άλλοτε λειτουργεί σε βάρος της σχέσης, ιδιαίτερα σε πρακτικά, καθημερινά ζητήματα. Πρέπει να τίθενται όρια και μέτρο στους δύο ανθρώπους και στη σχέση τους με τον περίγυρό τους, διότι δεν μπορούν να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους. Τα πάντα είναι ίσης αξίας για αυτούς. Ως ζευγάρι έχει την τάση να βοηθάει συγγενείς και φίλους που βρίσκονται στην ανάγκη τους και μπορούν να καταλήξουν θύματα εκμετάλλευσης, αν γίνουν το μόνιμο στήριγμα και αποκούμπι των άλλων. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουν σταθερή οικονομική βάση, η οποία εξασφαλίζει σιγουριά και άνεση. Οι αποφάσεις βαραίνουν τον πιο λογικό από τους δύο. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζονται από τρίτους ανθρώπους. Η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι δύσκολο να επιτευχθούν σε αυτό το γάμο. Καθότι η επιρροή των Ιχθύων στο γάμο είναι πολύ ρομαντική, συχνά αυτό το ζευγάρι αρκείται στην αγάπη του για να ζήσει αυτό καλά και εσείς καλύτερα!

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.