Το ψυχολογικό προφίλ του άπιστου συντρόφου

Το ψυχολογικό προφίλ του άπιστου συντρόφου

Ο άπιστος σύντροφος, όντας αναληθής για τις επιθυμίες του, ψεύδεται συνειδητά, καθώς γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή. Η απιστία σημαίνει παραβίαση της εμπιστοσύνης μεταξύ του ζευγαριού. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει άπιστος, υπάρχουν όμως μερικά κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται όσοι απιστούν συστηματικά κατά των συντρόφων τους.

Η απιστία για μερικούς ανθρώπους έχει διαβαθμίσεις. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να συγχωρήσουν το ένα είδος απιστίας έναντι του άλλου, ανάλογα με το ποιο θεωρούν χειρότερο.

Διαβαθμίσεις απιστίας:

  • Σεξουαλική πράξη.
  • Φιλιά και χάδια.
  • Φλερτ και ερωτικά λόγια.
  • Ανταλλαγή «πικάντικων» μηνυμάτων.

Υπάρχουν κάποιοι τύποι ανθρώπων που ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία.

  • Ναρκισσιστές. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δικαιούνται και αξίζουν τα πάντα συμπεριφέρονται ανάλογα. Πολλές φορές θυσιάζουν τα αισθήματα του συντρόφου τους στον βωμό της προσωπικής τους ευχαρίστησης.
  • Άτομα που προσποιούνται. Υπάρχουν άτομα που προσποιούνται συστηματικά στη ζωή τους. Αρνούνται να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός ή η στεναχώρια, εκδηλώνοντάς τα συχνά με εκδικητικές συμπεριφορές.

Το ψυχολογικό προφίλ του άπιστου

Οι άπιστοι άνθρωποι βρίσκονται πάντα «εν κινήσει», καθώς είτε αισθάνονται έντονη σεξουαλική επιθυμία είτε βρίσκουν τη ζωή τους γεμάτη μονοτονία ή έλλειψη πάθους. Τα άτομα αυτά αναζητούν νέες περιπέτειες και νέες προκλήσεις. Προχωρούν στην απιστία χωρίς να προσπαθήσουν να λύσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα της σχέσης τους. Υπάρχουν χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ ενός άπιστου ατόμου και σε μεγάλο αριθμό των περιπτώσεων, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Χαρακτηριστικό # 1: Συχνή ζήλια

Είναι αντιφατικό, αλλά ισχύει. Οι άπιστοι άνθρωποι καταλαβαίνουν το λάθος τους και ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή. Ψεύδονται στους συντρόφους τους, και αυτό προκαλεί τον φόβο ότι ο σύντροφός τους μπορεί να κάνει το ίδιο.

Το πρόβλημα είναι όταν αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε αρρωστημένη ζήλια, που τροφοδοτείται από την ένοχη συνείδηση που τους βασανίζει.

  • Χαρακτηριστικό # 2: Ασταθή συναισθήματα

Τα συναισθήματα των άπιστων ανθρώπων γίνονται συχνά ασταθή, οδηγώντας σε επιθετικές συμπεριφορές. Η συμπεριφορά αυτή φανερώνει την ψυχική σύγκρουση που υπάρχει στον άπιστο άνθρωπο και εκφράζεται συναισθηματικά.

  • Χαρακτηριστικό # 3: Ανάγκη εξάρτησης

Τα άπιστα άτομα μετά την πράξη τους εξαρτώνται συχνά από τον σύντροφό τους, λέγοντάς του πόσο τον χρειάζονται και πόσο τον αγαπάνε. Αυτό δημιουργεί υποψίες στο μυαλό του συντρόφου, που αναρωτιέται για την ξαφνική αλλαγή.

  • Χαρακτηριστικό # 4: Αντιφατικές ιδέες για την αγάπη

Η απιστία τείνει να αλλάξει την έννοια του τι ήταν μέχρι τότε η αμοιβαία αγάπη. Το άτομο αρχίζει να κάνει απόπειρες αναδημιουργίας του σεξουαλικού πάθους με τον σύντροφό του, ίσως για να δοκιμάσει νέα πράγματα, κάτι καινούργιο που, μέχρι τότε, δεν είχε συμβεί. Ο άπιστος άνθρωπος πιθανότατα να αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τις σχέσεις και να εξετάσει τη δυνατότητα ελεύθερης σχέσης.

  • Χαρακτηριστικό # 5: Συναισθηματικές ανάγκες

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σεξ για να ικανοποιήσουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες, οι οποίες όμως δεν ικανοποιούνται. Γι ‘αυτό καταφεύγουν στην απιστία, θεωρώντας ότι θα λύσουν αυτό το συναισθηματικό κενό, όταν, στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Αυξάνουν με αυτόν τον τρόπο μόνο την απογοήτευση και την ταλαιπωρία.

Τεστοστερόνη και απιστία

Η απιστία, δυστυχώς, είναι ένα αρκετά συνηθισμένο, αλλά σοβαρό ζήτημα, που συχνά προκαλεί διάλυση της σχέσης δύο ανθρώπων. Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζονται, όπως φαίνεται από μελέτες, με τη σεξουαλική επιθυμία και την απιστία στους άνδρες. Σε δείγμα 224 μεσήλικων υγιών ανδρών συλλέχθηκε σίελος για τη μέτρηση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Στο 37,5% των ανδρών που απάντησαν ότι ήταν άπιστοι στην τρέχουσα σχέση τους προέκυψε μια σημαντική συσχέτιση της συχνότητας της άπιστης συμπεριφοράς και των επιπέδων τεστοστερόνης. Η ανάλυση του δείγματος έδειξε μια θετική σχέση μεταξύ τεστοστερόνης και απιστίας, που υπάρχει μόνο σε άνδρες.

health4u.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.