Χαλκιδική: Σκουπίδια, δυσωδία και δρόμοι γεμάτοι λακκούβες στο Πευκοχώρι, φωτορεπορτάζ

Χαλκιδική: Σκουπίδια, δυσωδία και δρόμοι γεμάτοι λακκούβες στο Πευκοχώρι, φωτορεπορτάζ

Χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και μη, επιλέγουν την ξεχωριστή Χαλκιδική για να απολαύσουν λίγες ημέρες ξενοιασιάς και χαλάρωσης.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση που επικρατεί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αφήνει κακές αναμνήσεις καθώς η διαμονή εκεί αγγίζει τα όρια του ανθυγιεινού και του επικίνδυνου.

Οι ι ελάχιστοι κάδοι διαρκώς ξεχειλισμένοι , χαλασμένοι με τα σκουπίδια να βρίσκονται διάσπαρτα τριγυρινά και τα σκουπιδόνερα να απλώνουν παντού τη δυσωδία τους.

Τα απορριμματοφόρα κατα τη διάρκεια της αποκομιδής των σκουπιδιών στο πέρας τους αφήνουν και αυτά το δικός τους στίγμα. Στην προσπάθεια να αδειάσουν τους κάδους σκορπίζουν σκουπίδια καθώς οι πάτοι μερικών απο αυτών είναι σάπιοι και τρύπιοι.

Σύμφωνα με τους μόνιμους παραθεριστές της περιοχής αυτή η άθλια εικόνα, η οποία αποτυπώνεται αδιάψευστα στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι δεδομένη κάθε χρόνο.
Καμία μέριμνα απο την διοίκηση ώστε η κατάσταση έστω στο ελάχιστο να καλυτερεύσει.

Σαν να μη φτάνει το πρόβλημα της καθαριότητας έρχεται να συμπληρώσει την κάκιστη εικόνα το κακοτράχαλο οδόστρωμα. Λακκούβες μεγάλου βάθους στους κεντρικούς δρόμους σου “υπόσχονται” σύντομα σπασμένα αμορτισέρ ή κάποιο λάστιχο σκασμένο ή και κάποιο ατύχημα είτε σε πεζούς είτε σε ανθρώπους που κινούνται με πατίνι ή ποδήλατο.

Σίγουρα η Χαλκιδική θα είναι πάντα ένας πόλος έλξης χάρη στα πανέμορφα νερά της και έτσι ο τουρισμός δε θα λείψει. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός στους ανθρώπους που την τιμούν με την παρουσία τους και τα χρήματά τους….

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.