Χαρδαλιάς: επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα

Χαρδαλιάς: επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

3.671.000 κρούσματα παγκοσμίως, 1.211.000 έχουν αναρρώσει, 253.241 θάνατοι

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2.642

Νέα κρούσματα 10

Θάνατοι 146

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 35

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ ασθενείς 81

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε  ότι άρχισε η μελέτη εμβολίων στις ΗΠΑ.
“Κανείς δεν είναι αλώβητος. Μας αφήνει αυτή η ιστορία με ανασφάλειες, με στρες, με θλίψη. Η εσωτερική μάχη ίσως είναι πιο σημαντική από τη μάχη μας με τον ιό” τόνισε κλείνοντας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε ότι η νέα καθημερινότητα είναι ρευστή.
Προτεραιότητα είναι πάντα η ατομική υγιεινή και οι αποστάσεις.

Εμφανώς ενοχλημένος ο Υφυπουργός  μίλησε για τις εικόνες που καταγράφηκαν σε  καφέ-μπαρ σε πόλεις  της περιφέρειας χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και μέτρα. Αυτές εικόνες προσβάλλουν βάναυσα όλους μας και θέτουν σε κίνδυνο όλους.

“Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα” τόνωσε αυστηρά υπογραμμίζοντας  “πως έχει ξεκινήσει μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία. Οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η εικόνα μπαρ κυρίως στην επαρχία, με πολλούς συγκεντρωμένους, με μουσική, για δήθεν take away ποτά, προσβάλλει όλους μας”
“Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεταιΆτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα, οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις”

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.