Χαρδαλιάς: 1008 ώρες καραντίνας τελειώνουν-Το επόμενο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς

Χαρδαλιάς: 1008 ώρες καραντίνας τελειώνουν
Το επόμενο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς

Η σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορονοϊού στην Ελλάδα έγινε απο τον λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Τα στοιχεία που έδωσε είναι για τα κρούσματα κορονοϊού :

2.626 ο συνολικός αριθμός μέχρι και σήμερα
6 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
37 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ
78 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
144 στο σύνολο μέχρι και σήμερα
79.332 τεστ έχουν ελεγχθεί μέχρι και σήμερα

Τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας.  Μάσκα προστασίας θεωρείται ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη. Οι υφασμάτινες μάσκες μετά τη χρησιμοποίησή τους πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και έπειτα να σιδερώνονται. Οι μάσκες που δεν πρέπει να επιλέγονται είναι αυτές με βαλβίδες εκπνοής. Αν χρησιμοποιηθεί αυτή η μάσκα απο κάποιον που νοσεί θα διασπείρει τον ιό πολύ γρήγορα. Αυτές οι μάσκες χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε το στοίχημα να μείνουμε σπίτι τελειώνει μετά απο 1008 ώρες καραντίνας, το επόμενο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς.

Ζήτησε να τηρηθούν αυστηρά τα νέα μέτρα που ξεκινούν απο αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου:
Πλένουμε τα χέρια
Φοράμε μάσκες
Τηρούμε την κοινή απόσταση
Δεν φεύγουμε από το μέρος όπου ζούμε
Δεν συνωστιζόμαστε

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία. Για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής.

Οδηγίες για την σωστή χρήση μάσκας,βίντεο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.