Χρήστος Παπαδόπουλος, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών μας μιλάει για το πριν, το τώρα και το μετά – Συνέντευξη

Χρήστος Παπαδόπουλος, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών μας μιλάει για το πριν, το τώρα και το μετά

Πίσω απο κάθε μεγάλη μουσική που σου ξυπνά συναισθήματα, που εκφράζει την ψυχή σου ο Χρήστος Παπαδόπουλος με το αστείρευτο ταλέντο του το “κρύβεται” απο πίσω.

Μεγάλες επιτυχίες απο ταινίες και σειρές, μεγάλες επιτυχίες απο καταξιωμένους καλλιτέχνες εκφράστηκαν μέσα απο τις συναισθηματικές νότες του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Στη Δέηση του Πόντου ,στη δοξαστική μουσική τοιχογραφία των παθών του Πόντου που πραγματοποιήθηκε στις 20/9/2021 στο ανοιχτό θέατρο της Μονής Λαζαριστών τιμώντας τον εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν πάλι εκεί ως ο συνθέτης πρωτότυπης μουσικής! Η παράσταση ήταν σε κείμενα Γιώργου Γεωργιάδη, αφήγηση Τάσου Νούσια ενώ συμμετέχει η Βερόνικα Αργέντζη και στο τραγούδι οι Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλέξης Παρχαρίδης, Χρήστος Χαλκιάς. Ο Τάκης Βαμβακίδης με ένα μονόπρακτο του Δημήτρη Πιπερίδη τίμησε τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

Σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό χώρο του Ωραιοκάστρου μοιραστήκαμε στιγμές με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, μιλώντας μας για το πριν, το τώρα και το μετά. Για τη σειρά της ΕΡΤ με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, την συνεργασία με την Βιτάλη και την Γλυκερία και το τραγούδι που όλοι σιγοτραγουδήσαμε και ποια ήταν η πηγή της έμπνευσής του.

 Ευχαριστούμε το Ιχθυοταβέρνα-Ιχθυοπωλείο “μαρίνα” για την φιλοξενία.

Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος, Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Ερμηνευτές: Βασίλης Σκουλάς, Αλέξης Παρχαρίδης
Ενορχήστρωση: Κώστας Αγέρης - Χρήστος Παπαδόπουλος

 

Χρήστος Παπαδόπουλος βιογραφικό:

Έτσι γνώρισε τα… παιδιά απ’ την Πάτρα.

Οι πρώτοι τέσσερις δίσκοι του συγκροτήματος «Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα» πούλησαν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 700.000 αντίτυπα, και τα CD τους εξακολουθούν να έχουν απήχηση, αφού είναι το μακροβιότερο συγκρότημα της Ελλάδας στο λαϊκό τραγούδι. Το γκρουπ συνεργάζεται με μεγάλες φωνές, όπως: Ρίτα Σακελλαρίου, Σταμάτης Κόκοτας, Θέμης Αδαμαντίδης, Δούκισσα κ.ά. Παράλληλα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ταξιδεύει σε όλη την Ανατολή (Ινδία – Συρία – Ιορδανία – Ιράκ – Αίγυπτο – Τουρκία και αλλού), όπου πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει με μεγάλους ντόπιους μουσικούς.

Η εκπομπή Χάριν Ευφωνίας που κάνει απ’ το 1995 ως το 2002 στο τηλεοπτικό κανάλι Seven γίνεται άλλο ένα μεγάλο σχολείο γι’ αυτόν, αφού έχει αυτοσχεδιάσει με 120 από τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Όλα αυτά σήμερα τα φιλτράρει και τα μεταφέρει στις μουσικές του. Με τα «Παιδιά απ’ την Πάτρα» γέμισαν δύο φόρες σε μια εβδομάδα τον Λυκαβηττό, το καλοκαίρι του 1984. Το 1986 έπαιξαν στη συναυλία της ΕΣΜΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε 80.000 κόσμο.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, σε παράσταση για τη Γενοκτονία του Διστόμου. Επίσης έχει παίξει στο Μέγαρο Μουσικής στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας, και στο Μέγαρο Μουσικής στην Παταγονία της Χιλής, σε αφιέρωμα στον Ζωρζ Μουστακί. Το 2013 εμφανίστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ στα Σκόπια με τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες των Βαλκανίων, επίσης τον Απρίλιο του 2015 παρουσίασε την μουσική του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα από το 1998 αρχίζει να γράφει μουσικές για σίριαλ και ταινίες. Η αρχή έγινε στο σίριαλ του Mega «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε σε soundtrack. Την ίδια χρονιά γράφει μουσικη για το σίριαλ «Μαύρος Ωκεανός» που γυρίζεται στην Αφρική. Από το 1998 μέχρι το 2015 κυκλοφορεί 12 δίσκους soundtrack, 9 σίριαλ και 3 ταινίες. Οι ταινίες είναι «I Love Karditsa» με τους Onirama«Λάρισα Εμπιστευτικό» με τον Νίκο Μακρόπουλο και «Γαμπροί της Ευτυχίας» με τις Μέλισσες. Μέσα στο 2016 θα κυκλοφορήσει απο την εταιρία Minos με βασικό τραγουδιστή τον Γιάννη Πλούταρχο το soundtrack της ταινίας «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κύριος Κοντός».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.