Ωραιόκαστρο: Ακόμη εκτεθειμένη σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών παρά την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης

Ωραιόκαστρο: Ακόμη εκτεθειμένη σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών παρά την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης

Σχεδόν δυο μήνες οι κάτοικοι στον οικισμό Παλαιαοκάστρου του δήμου Ωραιοκάστρου ζουν με την υγεία τους εκτεθειμένη σε κίνδυνο απο παρατημένους αμιαντοσωλήνες.

Αρχικά προσπάθησαν μόνοι τους οι κάτοικοι της περιοχής να ζητήσουν απο την αρμόδια αντιδήμαρχο καθαριότητας, Σοφία Δημητριάδου, να τους απομακρύνει, αλλά έλαβαν αδιαφορία. Έπειτα απευθύνθηκαν στην τοπική σύμβουλο Ωραιοκάστρου, Μαρία Τοψή, περιγράφοντάς της τα γεγονότα να κινηθεί ώστε να απαλλαγούν απο αυτόν τον κίνδυνο. Αυτή με την σειρά της επικοινώνησε άμεσα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δείτε σχετικά εδώ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστειλε mail στις 4/7/2023 στο γραφείο δημάρχου και στο γραφείο της αντιδημαρχίας καθαριότητας ζητώντας να εξεταστεί άμεσα η καταγγελία της κ. Τοψή και εν συνεχεία να ενημερώσουν για τις κινήσεις τους.

Δείτε το σχετικό έγγραφό της αποκεντρωμένης:

 

Σήμερα 13 Ιουλίου 2023 και οι αμιαντοσωλήνες είναι ακόμη εκεί, δίπλα απο έναν ξεχειλισμένο κάδο και τον υδράργυρο να πλησιάζει στους 40 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αποδειχτεί ότι ο αμίαντος είναι ισχυρή καρκινογόνος ουσία και σε πολλές χώρες θεωρείται ως το πιο σημαντικό καρκινογόνο που έχει εντοπιστεί, όχι μόνον στους χώρους επαγγελματικής απασχόλησης, αλλά και έξω από αυτούς, δείτε ολόκληρη την μελέτη  του καθηγητή Γκελη για το μέγεθος του κινδύνου για την υγεία απο αμιαντοσωλήνες, ΕΔΩ 

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι σημερινές:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.