Ωραιόκαστρο Λαϊκή Συσπείρωση: Η μόνη λύση για το τοπικού συμβούλιο είναι η καθαίρεση της προέδρου

Ωραιόκαστρο Λαϊκή Συσπείρωση: Η μόνη λύση για το τοπικού συμβούλιο είναι η καθαίρεση της προέδρου

Το Τοπικό Συμβούλιο για πολλούς μήνες ουσιαστικά έχει παραλύσει, με ευθύνη βασικά της Προέδρου του. Πρόκειται για ένα προεδρείο που με νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στηριζόταν στην ισχνή «πλειοψηφία» των 3 στους 11 συμβούλους και παρά ταύτα, δεν φρόντισε να τηρήσει στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχει μία γενικότερη αναγνώριση του ρόλου του.

Επανειλημμένα παραβιάστηκαν κανόνες λειτουργίας που ισχύουν για όλα τα συλλογικά όργανα. Λ.χ. δεν συγκλήθηκε από την Πρόεδρο έκτακτο συμβούλιο, ενώ το ζήτησαν όλα τα λοιπά μέλη. Απαράδεκτα, δεν έθεσε σε ψηφοφορία πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση του τρόπου λειτουργίας. Πρόσφατα, από την ίδια, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ψήφισμα της Λ.Σ. στο οποίο καταδικάζονταν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί της κατά του συμβούλου της Λ.Σ., οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ιδιωτική συνομιλία του, εκτός του χρόνου συνεδρίασης. Επιπλέον, προέβηκε σε αυθαίρετη καθαίρεση της Αντιπροέδρου. Τέλος, οι μέχρι τώρα αδικαιολόγητες τηλεδιασκέψεις (ενώ στα σχολεία στριμώχνονται μέχρι και 27 παιδιά στις τάξεις), διευκόλυναν, πέραν των άλλων και τον αυταρχικό έλεγχο – κλείσιμο των μικροφώνων σε ενοχλητικές απόψεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι στο Συμβούλιο ούτε καν συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως: η κατάσταση στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, τα προβλήματα του Γ΄ Γυμνασίου, το κλείσιμο του ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου και οι απολύσεις εργαζόμενων, τα σχέδια του Δήμου για Αιολικά Πάρκα και για καύση απόβλητων στην «Ενεργειακή Α.Ε.», η κατάσταση των δρόμων, το ΣΒΑΚ κλπ.

Κατά την άποψή μας, δεν πρόκειται για ανικανότητα. Πρόκειται για την εφαρμογή στο συγκεκριμένο όργανο μίας τακτικής της δημαρχιακής παράταξης που αποσκοπεί να περιοριστούν οι παρεμβάσεις της Λ.Σ. και όχι μόνο, τόσο στο Τοπικό όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μόνη λύση για την στοιχειώδη λειτουργία του συλλογικού αυτού οργάνου είναι η παραίτηση ή άλλως, η καθαίρεση της Προέδρου του.

31-10-2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.