Ωραιόκαστρο – Λαϊκή Συσπείρωση : Τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες τα έχουν ήδη πληρώσει

Ωραιόκαστρο – Λαϊκή Συσπείρωση : Τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες τα έχουν ήδη πληρώσει

Τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες τα έχουν ήδη πληρώσει με την άμεση και έμμεση φορολογία. Ομως δεν επανέρχονται στους ίδιους μέσω κατάλληλων υπηρεσιών. Τα εκατομμύρια αυτών των χρημάτων κατευθύνονται με τους “αναπτυξιακούς” νόμους και τις επιχορηγήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. Υπήρξε υποβάθμιση κρίσιμων δομών και υπηρεσιών και του δήμου Ωραιοκάστρου, με ανατροπή εργασιακών σχέσεων και ένταση της εμπορευματοποίησης σε τομείς όπως ο φωτισμός, η καθαριότητα, το περιβάλλον, η αυτεπιστασία της δημοτικής αρχής. Αλλο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η παντελής έλλειψη έργων που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση.

Η κυβέρνηση επιμένει στην καταβολή από τους δήμους του τέλους ταφής, για το οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφώνησε μόνον η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Αφορά ένα ποσό 800.000 περίπου ευρώ για τα έτη 2022-23.

Βασικές θέσεις του Κ.Κ.Ε. είναι:

– Η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και του τέλους ταφής.

– Η χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

– Η επιστροφή στους δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών που ανέρχονται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων θα δοθούν μόνον τα 1,7 δις.). Τακτική απόδοση κατ΄ έτος των πόρων της Τοπικής Διοίκησης.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη δικαιώματα.

– Ο δημοτικός φωτισμός να μην περιλαμβάνει ΦΠΑ. Να εντάσσεται στο τιμολόγιο των μεγάλων καταναλωτών και όχι στο οικιακό τιμολόγιο.

– Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

– Συντήρηση των σχολικών μονάδων, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και της καθαριότητας με νέα μηχανολογικά μέσα, νέα οχήματα, χωρίς δανειακές επιβαρύνσεις.

Ωραιόκαστρο: Δραστική μείωση δημοτικών τελών επικαλείται ο δήμαρχος αλλά η αλήθεια έρχεται απο τον αντιδήμαρχο οικονομικών, βίντεο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.