Ωραιόκαστρο: Νέα εγκατάλειψη κουταβιών – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου

Ωραιόκαστρο: Νέα εγκατάλειψη κουταβιών – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου

Μια ακόμη εγκατάλειψη δυο κουταβιών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η κ. Άννα Τσόρπμα, δικαστής, επικοινώνησε με το oraiokastro24 εως τελευταία ελπίδα να μην βρεθούν τα δυο σκυλάκια στο δρόμο και σκοτωθούν είτε απο διερχόμενο αυτοκίνητο είτε να πεθάνουν απο τη πείνα.
Τα κουτάβια βρέθηκαν έξω απο το σπίτι της στο Ωραιόκαστρο, πεινασμένα και φανερά καταβεβλημένα. Πρώτη κίνηση τους να τα ταΐσουν ώστε να αναρτήσουν τις δυνάμεις τους. Έπειτα αναζήτησαν τηλέφωνα επικοινωνίας των υπευθύνων για την περισυλλογή και την φροντίδα των δυο μικρών. Η αστυνομία τους καθοδήγησε στην φιλοζωική Ωραιοκάστρου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λαζαρίδη Αριστείδη.
Δυστυχώς και τα δυο τηλεφωνήματα δεν απέδωσαν λύση. Η πρόεδρος της φιλοζωικής κ. Τάνια Πέτροβιτς με μεγάλη λύπη ενημέρωσε την κ. Τσόρμπα ότι δεν μπορούν να αναλάβουν και άλλα σκυλιά καθώς δεν υπάρχουν απο πουθενά πόροι και δεν υπάρχει στήριξη απο πλευράς του δήμου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αρχικά ζήτησε απο την κ. Τσόρμπα να φιλοξενήσει τα δυο άμοιρα κουτάβια στο σπίτι της εως την Δευτέρα και έπειτα θα τα έπαιρνε και θα τα πήγαινε στο καταφύγιο του δήμου. Η κ. Τσόρμπα τον ενημέρωσε ότι αναχωρεί για Σύρο σήμερα Κυριακή καθώς το επιβάλει η εργασία της, λόγω προαγωγής της σε Εφέτη. Τότε ο αντιδήμαρχος της ζήτησε να επικοινωνήσουν εκ νέου σήμερα νωρίς το πρωί για να πάει ο ίδιο να τα παραλάβει. Οι κλήσεις δεν απαντήθηκαν ποτέ. Η εκπνοή του χρονικού περιθωρίου που έδωσε η κ. Τσόρμπα λήγει καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει και τα κουτάβια θα βρεθούν στο δρόμο.

Ο κ. Λαζαρίδης εκτός οτι δεν απαντά στα τηλεφωνήματα δήλωσε ότι θα παραλάβει ο ίδιος τα κουτάβια και θα τα μεταφέρει στο σύγχρονο καταφύγιο ζώων που έχει δημιουργήσει ο δήμος στην κοινότητα Πενταλόφου, αξίας 700.000 ευρώ.
Αυτό το καταφύγιο δεν το γνωρίζει κανείς.
Αν υπάρχει και απλά δεν το γνωρίζουν οι πολίτες τότε η πρόεδρος της φιλοζωικής κ. Τάνια Πέτροβιτς για ποιον λόγο φιλοξενεί 50 αδέσποτα του δήμου Ωραιοκάστρου στο σπίτι της; Ρητορικά ερωτήματα γιατί στην πραγματικότητα το καταφύγιο που επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος δεν υπάρχει.

Για αυτή την ανεύθυνη και εγκληματική στάση του δήμου Ωραιοκάστρου απέναντι στα αδέσποτα η κ. Τσόρμπα επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες τις οποίες γνωρίζει καλά εκ φύσεως επαγγέλματος.
Το μέλλον των κουταβιών αυτών θα είναι επικίνδυνα δύσκολο αν έστω και τώρα δεν υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα.

Αδέσποτα Ωραιόκαστρο: Σε άθλια κατάσταση η φιλοζωική – Παλεύει μόνη της – Συνέντευξη

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.