Ωραιόκαστρο: Παραιτήθηκε τοπικός σύμβουλος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαξίωση του συνόλου – Συνολικά οι παραιτήσεις εως τώρα

Ωραιόκαστρο: Παραιτήθηκε τοπικό σύμβουλος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαξίωση του συνόλου

Στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ωραιοκάστρου ο τοπικός σύμβουλος κ. Μάξιμος Αλευράς καταθέτει την επιστολή παραίτησής του η οποία κύριο θέμα έχει την απαξίωση του τοπικού συμβουλίου απο την διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλη την επιστολή παραίτησης – διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών την θέση του κ. Αλευρά θα αναπληρώσει απο την δημοτική παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α η κ. ΓΚΟΥΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υπενθυμίζεται οτι μέχρι τώρα απο το τοπικό συμβούλιο έχει παραιτηθεί ο κ. Γιώργος Ατματζίδης, εκλεγμένος με την παράταξη “Πρωταγωνιστές Ξανά” και ανεξαρτητοποιήθηκαν δυο γυναίκες της ίδιας παράταξης, η κ. Δημητριάδου Ελένη και η κ. Τοψή Μαρία, καθώς δεν ανέχτηκαν να συμπορεύονται με τους “Πρωταγωνιστές Ξανά” σύμφωνα με τις τακτικές που ακολουθούσε, διαβάστε σχετικά εδώ 

  • Επίσης σε παραίτηση απο την διοίκηση Τσακίρη “Πρωταγωνιστές Ξανά” έχουν προβεί:
    Σταύρος Μαρμαρίδης, πρόεδρος ΔΕΥΑΩ και πρόεδρος δευτεροβάθμιας εκπαίδευση,
    δείτε σχετικά εδώ
  • Ιωσιφίδης Δαμιανός, αρχικά απο την θέση του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας αθλητισμού και πολιτισμού, δείτε σχετικά εδώ
    και έπειτα απο τα χρέη προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), δείτε σχετικά εδώ 
  • Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας, δείτε σχετικά εδώ

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του τοπικού συμβούλου:

Κυρία Πρόεδρε και σεβαστοί συνάδελφοι,
Όπως είναι γνωστό, εδώ και 3,5 χρόνια, το Τοπικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει ένα γραφείο/έδρα, όπως επιτάσσει ο κανονισμός λειτουργικότητας του. Δυστυχώς η διοίκηση του Ωραιοκάστρου δεν κράτησε την υπόσχεση της να διαθέσει ένα χώρο.
Απ ο, τι γνωρίζετε πρόσφατα υπήρξε ιδιωτική πρωτοβουλία από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης ΑΝΑΣΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου, κ. Θεόδωρο Ματσουκατίδη, να μας παραχωρήσει έναν χώρο γραφείου στο δεύτερο όροφο, που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο, απέναντι από το κτήριο του δημαρχείου. Δυστυχώς κατόπιν της αυτοψίας και της τεχνικής έκθεσης που υπέγραψε και η κ. Αραμπατζίδου , η οποία κατά την γνώμη μου ήταν υπερβολικά αυστηρή, έβγαλε ακατάλληλους τους κοινόχρηστους χώρους του κέντρου, και εξανάγκασε τον κύριο Ματσουκατίδη να αποσύρει την πρόταση του.
Αναρωτιέμαι, προς τι τέτοια αυστηρότητα, που αναμφίβολα μειώνει και την εμπορική αξία των γραφείων και καταστημάτων και περισσότερα από αυτά ανήκουν στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου νοικιάζει στο ίδιο κτίριο χώρους στο ισόγειο για άλλη χρήση. Κατά την γνώμη μου, το θέμα δεν ήταν η ακαταλληλότητα των κοινοχρήστων χώρων, αλλά για μία ακόμη φορά η προσπάθεια απαξίωσης της λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Ωραιοκάστρου, από την διοίκηση του Δήμου, που φάνηκε καθαρά και στις τοποθετήσεις της διοικούσας παράταξης και συμπολίτευσης, στην πρώτη συνεδρίαση του 2023 του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά μ αυτό το θέμα.
Θεωρώ ότι δεν απαξιώνεται μόνο η προσφορά των τοπικών συμβούλων της κοινότητας Ωραιοκάστρου, αλλά είναι φανερή η ασέβεια προς έναν θεσμό δημοκρατικά εκλεγμένο. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνω την παραίτηση μου και ελπίζω ότι ακριβώς αυτή η παραίτηση θα είναι έναυσμα αλλαγής του τρόπου αντιμετώπισης του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, από την σημερινή Διοίκηση. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω όλο το σώμα του Συμβούλιου της δημοτικής κοινότητας του Ωραιοκάστρου, που αγωνίστηκε υπό αυτές τις συνθήκες για το θέμα της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Ωραιοκάστρου, στην οποία βρίσκονται και 500 σπίτια Παλιννοστούντων ομογενών, τα οποία δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Πιστεύω ότι λόγω αυτής της φιλότιμης προσπάθειας ο φάκελος της Μελέτης βρίσκεται στην Αθήνα και ελπίζω σε εύλογο χρονικό διάστημα να εγκριθεί.
Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω και όλο το σώμα για την δραστήρια συμμετοχή στο θέμα αξιοποίησης της περιοχής Αλώνια , επίμονη απαίτηση για την συντήρηση του κτιρίου Παύλου Μελά και φυσικά για πολλά ακόμα πράγματα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους κ. Σκαρλάτο, κ. Πολυχρονίδη, κ. Θεμελή, κ. Χατζηευαγγέλου, κ. Ματσουκατίδη και κ. Τσακαλίδη, που δίνουν τον αγώνα τους για την μη απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ψηφίζοντας με και πιστεύω πως τήρησα την προεκλογική μου υπόσχεση για την επίσπευση της συνεχείας της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Ωραιοκάστρου, φτάνοντας την σ ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Με τιμή
Μάξιμος Αλευράς

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.