Ωραιόκαστρο: Σε 10 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Open Mall – Κεραυνός εν αιθρία για τον Ε.Σ.Ω.

Ωραιόκαστρο: Σε 10 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Open Mall – Κεραυνός εν αιθρία για τον Ε.Σ.Ω.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου (Ε.Σ.Ω.) σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου απο τον Οκτώβριο του 2018 συναποφάσισαν και δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου,open mall,ένα πρόγραμμα που με τις παρεμβάσεις του θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο δήμος θα μπορεί να λάβει κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος, για το δικό του κομμάτι παρεμβάσεων, θα διαχειριστεί ένα ποσό 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει.

Η τελευταία επίσημη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ δήμου και Ε.Σ.Ω ήταν στις 11/7/2020 όπου συζητήθηκαν τα μέχρι τότε δεδομένα, δείτε αναλυτικά εδώ  

Έπειτα υπήρξε έντονη αντίδραση του Ε.Σ.Ω.  προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη για την αθέτηση της υπόσχεσης του ότι, θα προβούν στην αγορά συγκεκριμένου ιδιωτικού οικοπέδου για τη δημιουργία χώρου πάρκινγκ, του οποίου οικόπεδο η αγορά είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα και χρηματοδοτηθεί με 400.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι το υπόλοιπο ποσό για την συγκεκριμένη αγορά θα καλυπτόταν απο ιδίους πόρους, δείτε σχετικά εδώ.

Απο τότε καμία άλλη αναφορά και συνάντηση δεν υπήρξε για το θέμα.

Στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρθηκε το open mall. Η πρόεδρος του τοπικού κατά την διάρκεια του συμβουλίου είχε προσωπική ενημέρωση και ανακοίνωσε οτι οι εργασίες του προγράμματος open mall θα ξεκινήσουν σε περίπου 10 μήνες απο σήμερα.

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ω.  Ιακωβίδη Βασίλη και η τοποθέτησή του είναι η εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου δεν γνωρίζει τίποτα για την ημερομηνία έναρξης των εργασιών του προγράμματος. Πριν τα Χριστούγεννα είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη για να συζητήσουμε το θέμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του προγράμματος Open Mall, όπως γνωρίζεται υπάρχουν διαφορετικές υποχρεώσεις και εργασίες απο πλευράς δήμου και απο Ε.Σ.Ω.
Στην συνάντηση αυτή δεν παρευρέθηκε ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα να μη έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα. Σε τυχαία συνάντησή μας εκείνη την ημέρα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Καρασαββίδη Δημήτρη αναφερθήκαμε για στο Open mall και ακόμη αναμένουμε επίσημη ενημέρωση.

Ο δήμος μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχε παραλάβει τις οριστικές μελέτες και να τις περάσει απο το δημοτικό συμβούλιο για έγκριση της ανάδοχης εταιρίας.
Αυτό το θέμα δεν έχει μπει ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Ε.Σ.Ω. συνεχίζει να εργάζεται στο πλαίσιο των δικών του υποχρεώσεων προς την διεκπεραίωση του έργου, έχουμε προβεί στην πρόσληψη 2 ατόμων, ενός πολιτικού μηχανικού και ενός οικονομολόγου ως ορίζεται και γίνεται γενική καταγραφή των αναγκών των καταστημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα κατατεθεί η μελέτη στην διαχειριστική αρχή για να δοθεί η έγκριση και να προχωρήσει η δημοπράτηση των εργασιών.

Όλα τα παραπάνω απο το μέρισμα των υποχρεώσεων του Ε.Σ.Ω.
Το έργο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εως τις 30/11/2022. όποτε κατανοείται ότι θα έπρεπε να είμαστε ταχύτατοι.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα θα σας πω ότι είμαστε τυχεροί που πήρε παράταση η ημερομηνία εκπνοής του έργου εως τις  30/6/2023

Όσο για την περίοδο της έναρξης των εργασιών που ανακοινώθηκε απο την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ο Ε.Σ.Ω ευθύς εξαρχής  τόνισε ότι οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν κατά την διάρκεια των καλοκαιριών μηνών που η εμπορική κίνηση είναι σπασμένη και οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέπουν τις εργασίες.
Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι οι εργασίες να γίνουν στην εορταστική περίοδο, η μόνη ανάσα των καταστημάτων που επλήγησαν ανεπανόρθωτα απο την πανδημία.
Αν η ημερομηνία που ανακοινώθηκε είναι πραγματική  τότε θα είναι ένα ακόμη χτύπημα κάτω απο την μέση για την τοπική αγορά.

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.