Ωραιόκαστρο: Στο έλεος ο Μονόλοφος – Κοντεύει να μείνει Μόνο-Λόφος καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Ωραιόκαστρο: Στο έλεος ο Μονόλοφος – Κοντεύει να μείνει Μόνο-Λόφος καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Σε εγκατάλειψη το χωριό Μονόλοφος του δήμου Ωραιοκάστρου. Δεκάδες τα μηνύματα που στάλθηκαν στο oraiokastro24 συνοδεία φωτογραφικού υλικού που πιστοποιεί τα λεγόμενά  τους.

“Τα καδάκια στους δρόμους διαρκώς γεμάτα, τα αδειάζουμε μόνοι μας και ας πληρώνουμε κανονικά τα δημοτικά μας τέλη” μας έστειλαν οι κάτοικοι και αποτύπωσαν την αλήθεια με ένα απλό κλικ στην φωτογραφική μηχανή του κινητού τους:

“Έρχονται μόνο μια φορά το χρόνο να καθαρίσουν όταν είναι για το πανηγύρι Κωνσταντίνου και Ελένης. Τα παιδιά παίζουν μέσα στα χόρτα. Η παιδική χαρά μάλιστα είναι αίσχος όλα γκρεμισμένα και άκρως επικίνδυνα όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας” τονίζουν γεμάτοι αγανάκτηση και αποδεικνύουν πάλι με φωτογραφίες :

Το ημιορεινό χωριό Μονόλοφος στην τελευταία του απογραφή είχε 370 κατοίκους,  ποντιακής καταγωγής, από το Τσεβλισίκ (κοντά στο Σοχούμι) και από την επαρχία Κοτυώρων.
Πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους το Μονόλοφο ονομαζόταν Νταουντλή (Δαουτλή) και σε αυτό ζούσαν περίπου 250 κάτοικοι, όλοι Μουσουλμάνοι, που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν μέχρι το 1924 στην Τουρκία.

Είναι κρίμα και άδικο να ζουν ξεχασμένοι…..

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.