Ωραιόκαστρο: Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΟΠΠΑΩ ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Ωραιοκάστρου

Ωραιόκαστρο: Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΟΠΠΑΩ ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Ωραιοκάστρου

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου συμπαραστέκεται στους απλήρωτος επι μήνες εργαζομένους της ΔΟΠΠΑΩ, δείτε σχετικά εδώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου (Σ.Ε.Δ.Ω.Δ.Ε) και των Νομικών Προσώπων του, στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ του ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά παραμένουν απλήρωτοι για το τρίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος.

Σύμφωνα με το ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω, η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ
για το πρώτο τρίμηνο κάθε σχολικού έτους πάντα καθυστερεί, η οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ΙΔΟΧ και το νομικό πρόσωπο δεν έχει επαρκή τακτικά έσοδα για να ανταπεξέλθει στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Σύμφωνα με τους υπαλλήλους – η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω επί μια δεκαετία περίπου- η καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι αυτονόητη και η διοίκηση για μια ακόμη χρονιά «κρύβεται» πίσω από την καθυστέρηση της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και δεν τα καταβάλλει ενώ γνωρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 4842/2021 καταβάλλονται κάθε μήνα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την χρηματοδότηση. Οι συνέπειες είναι πολύ δύσκολες για τους εργαζόμενους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει και συρρικνώνει τους μισθούς που καταβάλλονται, πόσο μάλλον πιο δύσκολα είναι για εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τις διοικήσεις του ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω και του Δήμου Ωραιοκάστρου να δώσουν λύση καταβάλλοντας άμεσα τις μισθοδοσίες που μπορούν να καλύψουν με τα ταμειακά τους διαθέσιμα από τη στιγμή που ο νόμος τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους πριν τα Χριστούγεννα για να μπορέσουν να περάσουν
όμορφα τις γιορτινές μέρες με τις οικογένειές τους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.