«Ως Εδώ! Λέμε όχι στην παιδική κακοποίηση»: Κάλεσμα για συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα σχολεία

«Ως Εδώ! Λέμε όχι στην παιδική κακοποίηση»: Κάλεσμα για συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα σχολεία

Ενώ παρακολουθούμε όλοι μουδιασμένοι τα όσα αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, κάποιοι στην κοινότητα των εκπαιδευτικών κινητοποιούνται και καλούν τους συναδέλφους τους σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σχολεία σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν σε μια συμβολική διαμαρτυρία την εβδομάδα που έρχεται. Στόχος είναι αφενός να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα μη ανοχής στους κακοποιητές και αφετέρου να δημιουργηθεί μία ομπρέλα προστασίας γύρω από τα παιδιά, μέσα από ανθρώπινες αλυσίδες, αλλά και συζήτηση με τους μαθητές.

«Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στα φρικτά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό», λένε οι δύο εκπαιδευτικοί κέντρων ξένων γλωσσών, η Άννα Καρανικόλα από τη Λέρο και η Μαρία Ντάβου από την Αθήνα, που ξεκίνησαν αυτήν την πρωτοβουλία.

«Πιστεύουμε ότι ως εκπαιδευτικοί πρέπει να λάβουμε μια σαφή θέση και να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να καταλάβουν ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι αποδεκτό. Θέλουμε να διδάξουμε στους μαθητές να προστατεύουν τον εαυτό τους, να προστατεύουν ο ένας τον άλλον, να τους διδάξουμε να απαιτούν την τιμωρία των κακοποιητών», εξηγούν.

Σύμφωνα με το κάλεσμα προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που κυκλοφορεί, η κοινή δράση έχει 3 μέρη:

1) Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε ακίνητοι με τους μαθητές έξω από τα σχολεία τους για 5-10 λεπτά, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, και να ανεβάσουν stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2) Αφιερώνουμε 10 λεπτά από το μάθημά μας την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουμε στα ελληνικά ή στα αγγλικά το θέμα με τους μαθητές μας και να τους ενημερώσουμε τι δεν μπορεί ποτέ να τους κάνει ένας ενήλικας.

3) Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, όλοι φοράμε μαύρα και ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας και την ταμπέλα NO MORE (ΩΣ ΕΔΩ) στις ιστορίες μας στα social media.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.