Η αλήθεια πίσω από τα αρνητικά γνωρίσματα των 12 ζωδίων

Η αλήθεια πίσω από τα αρνητικά γνωρίσματα των 12 ζωδίων

Τι κρύβουν οι Ταύροι πίσω από την αδιαλλαξία και το πείσμα τους; Γιατί οι Υδροχόοι φέρονται τόσο αντιδραστικά; Για ποιους λόγους είναι οι Κριοί τόσο κυριαρχικοί; Τι σκέφτονται οι Παρθένοι όταν εξαπολύουν την κριτική τους; Γιατί χάνονται οι Ιχθύες στον δικό τους κόσμο; Πίσω από τις αντιδράσεις που χαρακτηρίζουν τους εκπροσώπους του ζωδιακού υπάρχουν κάποιες κρυμμένες αλήθειες και ίσως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται, διότι είναι διαφορετικό αυτό που προβάλλουμε από αυτό που ουσιαστικά νιώθουμε!

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί πάντα θέτουν τους κανόνες και κάνουν σαφές ότι αυτοί θα έχουν το τιμόνι στα χέρια τους και οι άλλοι θα ακολουθούν τις εντολές τους. Πολλές φορές μάλιστα το απαιτούν και ίσως με άσχημο τρόπο και γίνονται κυριαρχικοί και φωνακλάδες. Ωστόσο, πίσω από αυτό το εγωπαθές προσωπείο κρύβεται μια βαθιά ανάγκη για αποδοχή και αναγνώριση. Κατά βάθος έχουν πολλές ανασφάλειες που όμως δεν θέλουν για κανέναν λόγο να δείξουν. Μπορεί για παράδειγμα να αναλάβουν το πιο δύσκολο πρότζεκτ, παρότι δεν το θέλουν, μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και θα το κάνουν, αρκεί να έχουν γύρω τους άτομα που θα τονώνουν την αυτοπεποίθηση τους και όταν αυτό δεν συμβεί αντιδρούν βγάζοντας τον κακό τους εαυτό. Οι Κριοί μπορεί να πέσουν στη «φωτιά» αν κάποιος πιστέψει σε αυτούς και τους πει ότι μπορούν να το κάνουν και να βγουν αλώβητοι. Θέλουν να ακούν ότι είναι οι καλύτεροι και επιθυμούν διακαώς να δουν στα μάτια των γύρω τους την ενθάρρυνση, τον ενθουσιασμό και την πίστη στις ικανότητές τους. Τότε θα δώσουν τα πάντα. Δεν μπορούν να ακούν «όχι αυτό δεν γίνεται», ο πεσιμισμός και η γκρίνια τους εκνευρίζει και πιέζουν τους άλλους να προσπαθήσουν. Όμως πάνω από όλα, την κάθε αντίρρηση για κάτι την παίρνουν προσωπικά και τη θεωρούν ως έλλειψη πίστης στο πρόσωπο τους και στις δυνατότητες τους, διότι είναι αρκετά ανασφαλείς.

ΤΑΥΡΟΣ

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι με το πείσμα και την αδιαλλαξία ενός Ταύρου, τότε σίγουρα έχετε καταλάβει ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη. Οι Ταύροι είναι ικανοί να επιμένουν σε κάτι, ενώ υπάρχουν μπροστά τους πειστήρια και στοιχεία που τους αποδεικνύουν το αντίθετο. Δεν θα παραδεχτούν ότι έσφαλαν και ότι η άποψη τους δεν ήταν η σωστή. Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά που βγάζει τους άλλους από τα ρούχα τους, έχει και δεύτερη ανάγνωση. Καταρχάς οι Ταύροι έχουν μια εσωτερική «μοναξιά» και θεωρούν ότι σε αυτή τη ζωή είναι μόνοι και πρέπει να στηρίζονται στα πόδια τους και στις δικές τους δυνάμεις, για αυτό και προσπαθούν να μαζεύουν υλικά αγαθά και να φτιάχνουν περιουσία. Πιστεύουν λοιπόν ότι είναι πιο δυνατοί και ότι οι άλλοι στηρίζονται σε αυτούς, γι’ αυτό και δεν μπορούν να παραδεχτούν τα λάθη τους, διότι με αυτόν τον τρόπο χάνουν κάτι από τη δύναμη τους και φοβούνται ότι θα πέσουν στα μάτια των άλλων. Έτσι ναι μεν μπορεί να τους κάνουν έξαλλους με την ισχυρογνωμοσύνη τους, αλλά δεν θα έχουν απωλέσει την ισχύ τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση των Διδύμων μπορεί να φέρει τους άλλους στα όρια τους, ειδικά τους συντρόφους τους. Αλλάζουν γνώμη και πορεία συνεχώς όχι επειδή είναι αναποφάσιστοι όπως οι Ζυγοί, αλλά επειδή η προσοχή τους αποσπάται και ενθουσιάζονται επανειλημμένα με κάθε νέα πρόκληση που θα τους παρουσιαστεί. Όλη αυτή η αλλοπρόσαλλη για κάποιους συμπεριφορά δεν είναι κάτι άλλο από το ότι θέλουν να δείχνουν σπουδαίοι και μέσα στα πράγματα. Οι Δίδυμοι είναι από τη φύση τους περίεργοι και ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα, όμως σε επιφανειακό επίπεδο. Δεν εμβαθύνουν στις καταστάσεις, δεν αφιερώνονται σε κάτι εξολοκλήρου, διότι βαριούνται να ασχολούνται με τα ίδια. Αυτή την αδυναμία τους κατά βάθος τη γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν να την παραδεχτούν, ούτε να τη δουλέψουν και να αποκτήσουν σοβαρούς δεσμούς με κάτι. Έτσι «πετάνε» από το ένα θέμα στο άλλο, από τη μία δραστηριότητα στην άλλη, από το ένα ενδιαφέρον σε κάτι άλλο, δίνοντας στον εαυτό τους ταυτόχρονα ένα άλλοθι και μια δικαιολογία ότι αν δεν τα καταφέρουν δεν φταίνε αυτοί, αλλά το γεγονός ότι μόλις καταπιάστηκαν με κάτι καινούριο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι μπορεί να το παίζουν συχνά θύματα και να εκνευρίζουν τους άλλους, όμως θα πρέπει να πούμε ότι όντως πληγώνονται πάρα πολύ και υποφέρουν. Συνήθως αν κάτι τους πληγώσει δεν το ξεχνάνε και μπορεί να το κρατήσουν μανιάτικο για πάρα πολύ καιρό. Μπορεί να το σκέφτονται συνεχώς και να τρώγονται με τα ρούχα τους, αλλά να μην κάνουν μια ξεκάθαρη κουβέντα με όποιον τους πρόσβαλε ή τους πλήγωσε, διότι προτιμούν να παίζουν το «παιχνίδι» της ευθύνης και της σιωπής. Κρατάνε μούτρα και περιμένουν από τον άλλον να σπάσει και να τα ξαναβρούν. Όμως πίσω από αυτό κρύβεται ένα μυστικό… Το ότι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο όποιον τους πόνεσε, είναι επειδή θέλουν να καθυστερήσουν την αυτοκριτική τους και βέβαια να μην εκθέσουν τα βαθύτερα συναισθήματα τους. Σε κάθε παρεξήγηση, σε κάθε καβγά, υπάρχουν πάντα δύο όψεις και όταν ξεκαθαρίζεις μια κατάσταση θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι τα αισθήματα και τα αιτήματα και των δύο πλευρών. Οι Καρκίνοι όμως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τις δεύτερες σκέψεις τους και το τι κρύβουν στην καρδιά τους, ούτε βέβαια να παραδεχτούν τα λάθη τους ή τέλος πάντων το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Έτσι προτιμούν το κρυφτούλι.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι αγέρωχοι και η αυτοπεποίθηση τους σπάει κόκαλα. Θέλουν να κυριαρχούν, να είναι πάντα πρώτοι και καλύτεροι και να τους θαυμάζουν οι άλλοι. Όλο αυτό βέβαια μοιάζει πολύ εγωπαθές και αλαζονικό και ίσως είναι. Όμως πίσω από όλο αυτό το… μεγαλείο κρύβεται ένας πόνος και μια φοβία να μην εκτεθούν, να μην απογοητεύσουν και να μην πέσουν στα μάτια των άλλων. Αυτός είναι ο μεγάλος τους εφιάλτης που τους κατατρέχει και τους καταδιώκει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν ότι είναι τρωτοί και ότι έχουν αδυναμίες και παρουσιάζονται ως μεγαλοδύναμοι. Αν τα πράγματα πάνε στραβά στη ζωή τους, συχνά κατηγορούν τον εαυτό τους, αλλά δεν θα το εκφράσουν ποτέ δημόσια. Δεν μπορούν να πέσουν από το βάθρο που έχουν ανεβάσει οι ίδιοι τον εαυτό τους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό τους και παγιδεύονται μέσα σε αυτές, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι άλλοι δεν θα περίμεναν κάτι από αυτούς, αν οι ίδιοι δεν είχαν βάλει τον πήχη τόσο ψηλά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι σταθεροί, λογικοί και αναλυτικοί άνθρωποι και επειδή έχουν τα πάντα σε «κουτάκια», συνήθως επικρίνουν τους άλλους όταν ξεφεύγουν. Αυτή η κριτική όμως είναι απόρροια της δικής τους «μιζέριας». Ουσιαστικά θα ήθελαν να είναι πιο απελευθερωμένοι, πιο περιπετειώδεις και πιο δυναμικοί, αλλά ο φόβος της αποτυχίας τους κρατά δέσμιους. Ανησυχούν τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων και προσπαθούν να δημιουργήσουν την τέλεια εικόνα για τον εαυτό τους που… εκνευρίζονται με αυτούς που είναι ζεμάν φου και γι’ αυτό τους κρίνουν. Βαθιά μέσα τους λοιπόν «ζηλεύουν» αυτούς που μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, που κάνουν λάθη και ξαναπροσπαθούν χωρίς να τους νοιάζει η γνώμη των άλλων και αυτό τους κάνει να είναι επικριτικοί και γκρινιάρηδες.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι η ήρεμη δύναμη του ζωδιακού και μπορούν με ευγένεια και χαμόγελο να συζητήσουν και να λειάνουν ό,τι διαφορές υπάρχουν. Η ασίγαστη ανάγκη τους για ηρεμία και ισορροπία είναι όμως και η μεγαλύτερη παγίδα που θέτουν οι ίδιοι στον εαυτό τους και η οποία πηγάζει από την βαθιά ανασφάλεια τους. Προσπαθούν συνεχώς με χαμόγελο και διπλωματία να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις προκλήσεις και το μόνο που καταφέρνουν ουσιαστικά είναι να κρύβουν τα πάντα κάτω από το χαλάκι. Γιατί το κάνουν αυτό; Μόνο και μόνο για να μην χαλάσουν την εικόνα τους και να είναι αγαπητοί και αρεστοί. Όσο ολοκληρωμένοι φαίνονται, τόσο «μισοί» αισθάνονται, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και ψάχνουν από τους άλλους την επιβεβαίωση. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να μένουν και σε σχέσεις που δεν τους προσφέρουν τίποτα, διότι αναζητώντας την αποδοχή από τους άλλους, ξεχνούν να αγαπούν και να σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι Σκορπιοί είναι τόσο καχύποπτοι και γιατί βλέπουν παντού εχθρούς; Γιατί κινούνται παρασκηνιακά και προσπαθούν να κρατούν τη ζωή τους κρυφή και προστατευμένη; Με μία πρώτη ανάγνωση η απάντηση είναι μία, διότι είναι χειριστικοί και ελεγκτικοί. Ναι είναι, αλλά τι κρύβει αυτή η συμπεριφορά τους που είναι τόσο κουραστική και για τους γύρω τους και για τον εαυτό τους; Όλο αυτό λοιπόν είναι μια άμυνα, αφενός για να κρύψουν τους φόβους τους και αφετέρου για να προστατεύσουν όσους αγαπούν και απλά το κάνουν με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο. Στα σκοτάδια της ψυχής τους οι Σκορπιοί είναι ευάλωτοι, ευαίσθητοι και υποφέρουν, αλλά αυτό γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και ποτέ δεν θα δείξουν σε κανέναν την αδυναμία τους. Γνωρίζοντας λοιπόν τον πόνο και την απελπισία από πρώτο χέρι, προσπαθούν σκληρά να προβλέψουν και να προλάβουν την όποια ενδεχόμενη καταστροφή για να μην πληγωθούν οι ίδιοι και όσοι αγαπούν. Αυτό όμως τους γίνεται εμμονή και αντιδρούν με άσχημο και αντικοινωνικό τρόπο. Η πρόθεση τους είναι αγνή, αλλά η έκφραση της πολύ σκοτεινή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στους Τοξότες αρέσει πολύ η περιπέτεια και η δημιουργία, οπότε κάθε νέα ιδέα ή πρόκληση τους ενθουσιάζει. Όμως η αισιοδοξία και το πάθος που τους χαρακτηρίζει, πολλές φορές βάζει φτερά στα όνειρα τους χωρίς όμως να δημιουργούν τις σωστές βάσεις για να μπορέσουν να τα πραγματοποιήσουν. Είναι αιθεροβάμονες και δεν ακούν κανέναν και ιδιαίτερα όποιον προσπαθεί να τους γειώσει. Δεν δέχονται συμβουλές και υποδείξεις και δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι προσπαθούν να τους προστατεύσουν. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και δυστυχώς αντί να πατήσουν φρένο, πατάνε το γκάζι όσο πάει για να φτάσουν πιο γρήγορα στον στόχο τους και να αποδείξουν στους αμφισβητίες τους πόσο καλά τα κατάφεραν. Πίσω από όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που τους κάνει να φαίνονται ως αναξιόπιστοι, κρύβεται η ατελείωτη εσωτερική τους πάλη με τους προσωπικούς τους δαίμονες, αφού οι ίδιοι αμφισβητούν την επάρκεια και τη δύναμή τους. Ο άκρατος ενθουσιασμός τους είναι γιατί οι ίδιοι θέλουν να ντοπάρουν τον εαυτό τους και να πιστέψουν ότι μπορούν, γι’ αυτό και αντιδρούν με όσους πυροδοτούν αυτή την ανασφάλεια τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν έχετε κάποιους Αιγόκερους στη ζωή σας τότε ξέρετε πολύ καλά ότι η φράση «τα φαινόμενα απατούν» είναι αυτή που τους χαρακτηρίζει. Οι Αιγόκεροι γίνονται συχνά «αντιπαθείς» επειδή δεν μπορείς να τους πλησιάσεις εύκολα. Έχουν έναν πάγο στο βλέμμα τους και κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από όλους. Δείχνουν και είναι λογικοί, οργανωμένοι και απίστευτα απαιτητικοί από το περιβάλλον τους. Αυτή η σκληρότητα τους όμως πηγάζει από τον κρυμμένο τους εαυτό. Οι Αιγόκεροι είναι από τα πιο φλογερά και ενθουσιώδη άτομα, αλλά δεν το εκδηλώνουν δημόσια, μόνο στα πολύ κοντινά τους άτομα. Κατά βάθος είναι ηφαίστεια πάθους και αυθορμητισμού, αλλά δημόσια παρουσιάζονται με το παγωμένο ύφος τους και μπερδεύουν τους γύρω τους προκαλώντας τους άγχος. Το γεγονός ότι απαιτούν από τους άλλους να είναι σοβαροί, στοχοπροσηλωμένοι και οργανωτικοί, προέρχεται από την προσωπική τους εμπειρία, αφού αυτοί μπορούν να είναι το πρωί οι απόλυτοι επαγγελματίες και το «βράδυ» να τα… σπάνε και πιστεύουν ότι αυτό είναι εύκολο και για τους άλλους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σας εκνευρίζουν οι Υδροχόοι που σχεδόν πάντα είναι πνεύματα αντιλογίας, αντιδραστικοί και θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από τους άλλους; Αν ναι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πίσω από αυτή την προβολή της διαφορετικότητας τους και της επαναστατικής τους μανίας, βρίσκεται ένας άνθρωπος που θα ήθελε να ζει σε έναν κόσμο ιδανικό, που όλοι θα έχουν ίσα δικαιώματα και δεν θα υπάρχει πόνος. Τον πόνο ειδικά και το δράμα δεν τα αντέχουν, δεν μπορούν να τα διαχειριστούν και αντί να προσπαθήσουν να τα κατανοήσουν, απομονώνονται και απέχουν από κάθε συναισθηματική εκδήλωση. Μάλιστα, μπορεί να δείχνουν και απέχθεια για κάποιον που δραματοποιεί τις καταστάσεις και να τον προσβάλλουν στην προσπάθεια τους να τον συνεφέρουν. Έχουν μια σκληρή και παράξενη αντιμετώπιση στις ευαισθησίες και τις θεωρούν αδυναμίες που κρατούν τον άνθρωπο πίσω και δεν τον εξελίσσουν πρακτικά. Για αυτό και είναι αντιδραστικοί, διότι πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κινητοποιήσουν τους άλλους να ταρακουνηθούν και να αλλάξουν σε κάτι καλύτερο ή τέλος πάντων σε αυτό που θεωρούν οι ίδιοι κάτι καλύτερο.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες συχνά δραπετεύουν στον κόσμο των ονείρων τους, εκεί που όλα είναι ιδανικά και ήρεμα. Το γεγονός ότι «χάνονται» και μοιάζουν να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι δεν κατανοούν τις σκληρές αλήθειες. Ίσα ίσα, αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούν να βρουν ένα απάγκιο για να συνέλθουν και να βρουν τον εαυτό τους. Μπορεί οι τάσεις φυγής τους να εκνευρίζουν τους γύρω τους και να τους θεωρούν ευθυνόφοβους και ονειροπαρμένους, αλλά δεν έχουν άλλον τρόπο να προστατευθούν χωρίς να πληγώσουν τους άλλους. Όταν αποσύρονται στον κόσμο τους ή έρχονται σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά προσπαθούν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με θετική ενέργεια. Οι Ιχθύες είναι έξυπνοι, έχουν αντίληψη, έντονη διαίσθηση και λειτουργούν σαν τα σφουγγάρια και τραβούν όλη την αρνητική ενέργεια του περιβάλλοντος. Αν βρεθούν κάπου αντιλαμβάνονται αμέσως τα ερεθίσματα, ρουφούν τα συναισθήματα και αυτό τους εξαντλεί. Και επειδή δεν αντιδρούν και δεν εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους και το τι αισθάνονται για να μην δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση, το να χαθούν στον κόσμο τους είναι μονόδρομος, διότι μόνο έτσι μπορούν να ξαναβρούν την ισορροπία τους.

Άση Μπήλιου 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.