10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα παιδί που δουλεύει στο δρόμο

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα παιδί που δουλεύει στο δρόμο

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ συγκέντρωσε τα πιο σημαντικά ερωτήματα των πολιτών γύρω από το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και ετοίμασε έναν πρακτικό οδηγό.

Τι συμβαίνει στην πόλη μας και στην Ελλάδα, ποιες είναι οι μορφές της παιδικής εργασίας, τι ορίζει η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του παιδιού, πώς σχετίζεται η σχολική φοίτηση με την παιδική εργασία, πώς συντηρείται το φαινόμενο της παιδικής εργασίας;

Ο παρακάτω οδηγός πέραν από πληροφορίες γύρω από το φαινόμενο επιχειρεί να δώσει πρακτικές οδηγίες σε κάθε πολίτη που έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά που δουλεύουν στο δρόμο. Τι προτείνεται στην επαφή μας μαζί τους; Τι μπορεί κανείς να κάνει και πού μπορεί να απευθυνθεί όταν βλέπει ένα παιδί που εργάζεται στο δρόμο.

Στον οδηγό θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και ένα χρήσιμο παράτημα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία για την παιδική εργασία.

Το παρόν παρήχθη στο πλαίσιο του έργου “Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς” με τίτλο «In4Child» που υλοποιείται στο Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC “Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020″ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων των συμμετεχουσών χωρών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.