2 τόνοι ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση όστρακα κατασχέθηκαν στη Καβάλα

Σύλληψη για παράνομη μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Καβάλα

Δύο χιλιάδες ενενήντα τρία κιλά (2093kg) όστρακα του είδους αχιβάδα και του είδους Τελίνα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπὀμενων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν ένας 38χρονος και ένας 54χρονος.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), Ι.Χ.Ε. οχήματα που οδηγούσαν 38χρονος, μεταφέροντας σαράντα επτά (47) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους οκτακοσίων εξήντα έξι κιλών (866 kg) και 54χρονος, μεταφέροντας σαράντα οκτώ σάκους (48) με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους Τελίνα, βάρους χιλίων διακοσίων είκοσι επτά κιλών (1227kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.
Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ τα οχήματα δεν ήταν κατάλληλα για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε  η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.