3 καλοκαιρινοί μεζέδες με φέτα

3 καλοκαιρινοί μεζέδες με φέτα

Φέτα Ελληνική και πεντανόστιμη μαζί με μια παγωμένη μπύρα ίσως είναι ένας απο τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς πριν ξεκινήσετε το μεσημεριανό σας φαγητό!

Για τα πακετάκια με φέτα

    • 2 φύλλα κρούστας
    • 250γρ. φέτα
    • λίγο αλεύρι
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • 4 κουτ. σούπας μέλι
    • 1 κουτ. σούπας ξίδι
    • 1 κουτ. σούπας νερό
    • μαυροσούσαμο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξίδι και τη 1 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύετε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε στη μέση τα φύλλα κρούστας και τη φέτα σε 4 ίσες φέτες. Στη μέση κάθε κομμένου φύλλου βάζετε από ένα κομμάτι φέτα και τυλίγετε σε πακέτα. Τα βουτάτε πρώτα σε 1 μπολ με κρύο νερό και αμέσως μετά σε πιάτο με λίγο αλεύρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνετε τα πακέτα και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας με τη χλιαρή sauce μελιού και πασπαλίζετε με λίγο μαυροσούσαμο.

Για τα μπαλάκια φέτας

    • 300γρ. φέτα
    • 100γρ. κατίκι Δομοκού
    • 100γρ. ανθότυρο
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • γλυκιά πάπρικα
    • ξερό δυόσμο
    • κουρκουμά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, το κατίκι και το ανθότυρο. Τα λιώνετε όλα μαζί με ένα πιρούνι και τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθετε μπαλάκια σαν μικρά καρύδια. Χωρίζετε τα μπαλάκια σε 4 ομάδες από 5 περίπου η καθεμία. Κυλάτε την κάθε ομάδα πάνω σε διαφορετικό μπαχαρικό, δηλαδή, 5 μπαλάκια σε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 5 σε γλυκιά πάπρικα, 5 σε ξερό δυόσμο και 5 σε κουρκουμά. Τα σερβίρετε ανακατεμένα σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα φέτας για τηγανητές πατάτες

  • 200γρ. φέτα
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Θρυμματίζετε τη φέτα, το ανθότυρο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα πολτοποιείτε και προσθέτετε σταδιακά νεράκι κουταλιά κουταλιά μέχρι να αποκτήσει υφή μελιού. Τέλος, προσθέτετε τον κουρκουμά τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζετε τις πατάτες να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.