3/11/13 ξανα ΚΑΤΑΛΗΨΗ απο την ομάδα ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ΄΄

Την Κυριακή 3/11/13 για πολλοστή φορά η ομάδα ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ΄΄ θα πραγματοποίηση ΚΑΤΑΛΗΨΗ στην περιοχή Αλώνια Ωραιοκάστρου (Αλεξ.Υψηλάντη &Οδ.Ελύτη) με σκοπό την 6η διάθεση αγροτικών προϊόντων.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ διότι για μια ακόμη φορά δεν έχουν άδεια απο τον δήμο για να εγκατασταθούν στην συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι δημοτικός χώρος.
Την προηγούμενη φορά,στις 15/9/13,η ομάδα δράσης ζήτησε άδεια απο τον δήμο και η απόφαση ήταν αρνητική,
πλην τριων ψήφων υπέρ των κ.Γαβότσης,κ.Καρύδης,κ.Χατζηπαραδείσης,
και χαρακτηριστηκά είχαν πει οτι εγκρίνουν για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.
Αντίθετος με τον τρόπο δράσης της ομάδας αυτής ήταν και ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ,ο οποίος τοποθετήθηκε με την παρακάτω επιστολή και προς τον δήμο και προς τα τοπικά ΜΜΕ:

<<Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου έπειτα από συνεδρίαση ,σας καταθέτει την στάση του απέναντι στη δράση πολιτών «αλληλεγγύη για όλους». Δεδομένου ότι η εν λόγω δράση δεν απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένο κοινό ,ως πρεσβεύει ,ότι τα προϊόντα τα οποία παρέχει είναι πέραν των 2-3,ως ήταν η αρχική πρόταση και έχει φτάσει στα 25 και τέλος ότι η συχνότητα αυτής της δράσης έχει γίνει πολύ συχνή με συνέπεια να επηρεάζονται αρνητικά τα καταστήματα του δήμου μας, ο Ε.Σ.Ω. είναι αντίθετος με την δράση των πολιτών «αλληλεγγύη για όλους» αφού η δράση αυτή κινείται στα άνωθεν πλαίσια που αναφέραμε. Υπό άλλες προϋποθέσεις ,στήριξης οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ο Ε.Σ.Ω. θα είναι αρωγός.>>

Σε γενικές γραμμές, ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινοφελή σκοπό,χωρίς προσωπικά ωφέλη,με δημοκρατικά μέσα και όχι στον διχασμό μια τοπικής κοινωνίας με μη δημοκρατικά μεσα.

20131030-114622.jpg

20131030-114655.jpg

20131030-114734.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.