«Ανθυγιεινός» ο αέρας της Θεσσαλονίκης – 13 φορές υψηλότερα τα επίπεδα ρύπανσης

«Ανθυγιεινός» ο αέρας της Θεσσαλονίκης – 13 φορές υψηλότερα τα επίπεδα ρύπανσης

Συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης δεκατρείς φορές υψηλότερη από την ετήσια κατευθυντήρια τιμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί ότι υφίσταται στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. «Στο κόκκινο οι τιμές των μικροσωματιδίων ΡΜ2,5 και σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το που έπεσαν οι άνεμοι», αναφέρει ο ίδιος, σχετικά με τις μετρήσεις για τη χθεσινή ημέρα, 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανάρτησή του, ο κύριος ρύπος τις τελευταίες ώρες στην πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5. «Σύμφωνα με την ΕΡΑ (Υπηρεσία Προστασία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίπεδο “ανθυγιεινή” τότε η ποιότητα του αέρα επηρεάζει ακόμη και τους υγιείς ανθρώπους, ενώ οι ευαίσθητες ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας», υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος, που δημοσιεύει σχετική εικόνα από σταθμό μέτρησης του ΑΠΘ.

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:

greenagenda.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.