Στο επίκεντρο οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί του Ωραιοκάστρου. Ζητούν χρήματα από δικαιούχους του ΕΣΠΑ;

Ant1Δεν πέρασαν απαρατήρητοι οι δύο τηλεθέατες από το Ωραιόκαστρο  που φιλοξενήθηκαν στο πρωινό του ΑΝΤ1  και αν και θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους (λογικό) κατήγγειλαν ότι μολονότι  δικαιούχοι του ΕΣΠΑ οι παιδικοί σταθμοί του Ωραιοκάστρου τους ζήτησαν από 50 εως 120 ευρώ επιπλέον για να εγγράψουν τα παιδιά τους.Δυστυχώς σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί του Ωραιόκαστρου και της Πυλαίας είναι ο “πρωτοποροί” σε αυτή την πρακτική μολονότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος, και ακολουθούν αυτοί της Καλαμαριάς και του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Την αποκάλυψη-καταγγελία ότι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ζητούν «αυθαίρετα και παράνομα επιπλέον χρήματα» από τους γονείς,

έκανε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ» του ΑΝΤ1 ( http://youtu.be/fWfwl4fVjPo).
Όπως αποκάλυψε ο κ.Δανιηλίδης έχουν περιέλθει σε γνώση του καταγγελίες ωφελούμενων μητέρων, που τα παιδιά τους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς, και οι οποίες αναφέρονται σε απαιτήσεις 40-100 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της δομής. «Κάτι τέτοιο είναι αυθαίρετο και παράνομο καθώς δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του προγράμματος και τη σύμβαση-συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ιδιωτικές δομές με την ΕΕΤΑΑ», δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης. Όπως τόνισε, το κόστος της φιλοξενίας των παιδιών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και θα πρέπει οι γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους απαιτήσεις να προβαίνουν σε καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ.
Την αποκαλυπτική καταγγελία του κ.Δανιηλίδη επιβεβαίωσε και μια μητέρα από το Ωραιόκαστρο που παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή μεταφέροντας τη δική της εμπειρία, ενώ ανάλογη καταγγελία έκανε και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Τζαμπάζη για ιδιωτικό σταθμό στην Καλαμαριά. Το θέμα, όμως, προσέλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στη διάρκεια της εκπομπής οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι μνημόνευσαν την ύπαρξη καταγγελιών από μητέρες κι από άλλες περιοχές της χώρας.
Προσκεκλημένοι στην εκπομπή ήταν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Μελάς (ΑΝ.ΕΛ.) και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, οι οποίοι έθεσαν θέμα νομιμότητας και ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ έγινε λόγος για απένταξη των παρανομούντων ιδιωτικών δομών από το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα οι παιδικοί σταθμοί “σιωπούν”
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.