Σχεδιάζουν πίστα motocross στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

[ad_1]

Σχεδιάζουν πίστα motocross στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στηρίζοντας πρωτοβουλίες, που προσφέρουν μία ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής του, σε αίτημα της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ν. Μηχανιώνας, για δωρεάν παραχώρηση τμήματος αγροτεμαχίου του Δήμου, με σκοπό την κατασκευή στίβου motocross για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταποκρίθηκε άμεσα καλώντας Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο η εισήγηση ψηφίστηκε, όμως με τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν.

 

Η δωρεάν παραχώρηση θα έχει διάρκεια 5 χρόνια, ενώ με το πέρας της πενταετίας, η νέα παράταση θα ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το εμβαδού 11.594,37 τ.μ. τμήμα του αγροτεμαχίου, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν, ώστε η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών της Ν. Μηχανιώνας, αφού κατασκευάσει και αδειοδοτήσει, με δικά της έξοδα, πίστα-στίβο motocross, να την αξιοποιήσει για την τέλεση αθλητικών εκδηλώσεων.

«Τα προσδοκώμενα οφέλη από τη δημιουργία πίστας motocrossστην περιοχή μας είναι πολυάριθμα και δεν περιορίζονται στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ως ένα μέσον ψυχαγωγίας. Η προσέλκυση ενός άλλου είδους επισκεπτών, αυτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, θα μπορούσε να αποβεί ιδιαιτέρως κερδοφόρα και παράλληλα, να λειτουργήσει  σαν διαφήμιση για το Δήμο μας. Επιπλέον, θα προσελκύσει τους νέους στη μοτοσυκλέτα, προσφέροντας μια δημιουργική και δραστήρια διέξοδο, εκπαιδεύοντάς τους όμως συγχρόνως, ώστε η ασφάλεια να ξεπεράσει τον περιορισμένο χώρο της πίστας και να μεταφερθεί και στο δρόμο» επεσήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.