Χωματερή – Βόμβα στο Ωραιόκαστρο, ρεπορτάζ

Χωματερή – Βόμβα στο Ωραιόκαστρο, ρεπορτάζ

Θέμα έγινε σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας η περιβόητη παράνομη χωματερή “Κοσκινάς” στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται παραπλεύρως της Συμμαχικής Οδού.

Σημείο που απασχολεί, προβληματίζει και δυσκολεύει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Ωραιοκάστρου (δείτε σχετικά ρεπορτάζ του oraiokastro24 εδώ )

Η συγκεκριμένη χωματερή έχει δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Ωραιόκαστρο. Όσες διοικήσεις περάσανε, όλες υποσχέθηκαν ότι θα κλείσει όμως καμία δεν έχει καταφέρει να βάλει το τέλος αυτό, παρά τις υποσχέσεις.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η ενημέρωση της πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας Ωραιοκάστρου όπου το Φεβρουάριο του 2021 με δελτίο τύπου ανέφερε ότι θα κλείσει η παράνομη χωματερή , την οποία δημιουργούν ασυνείδητοι πολίτες, όπως τόνισε. Οξύμωρο όμως ότι  τον Οκτώβριο του 2012 φωτογραφικός φακός συνέλαβε όχημα του δήμου Ωραιοκάστρου να εναποθέτει μπάζα στο συγκεκριμένο σημείο.

Μετά τον βομβαρδισμό αναρτήσεων και σχολίων όπως επίσης και καταγγελιών η τότε αντιδήμαρχος τον Ιούνιο του 2023 με ανάρτηση της στα social δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σημείο ΘΑ χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων, έπειτα απο την σχετική άδεια που ΘΑ χορηγηθεί.

Έπειτα απο καταγγελία έγινε αυτοψία από το υγειονομικό τον Ιούλιο του 2023 και το πόρισμα ήταν οτι η περιοχή εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η απάντηση αυτή κοινοποιήθηκε στη διεύθυνση ανάπτυξης και περιβάλλοντος όπως επίσης και στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού star βρέθηκε πάλι στο σημείο όπου η εικόνα του είναι ίδια και ζήτησε τη δήλωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ο οποίος δήλωσε οτι απαιτούνται ακόμη και επταψήφια νούμερα για να καθαριστεί η περιοχή και οτι η οικονομική δυνατότητα του δήμου είναι πολύ περιορισμένη.

Δείτε το σχετικό βίντεο του star :

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.