Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία νέων δομών και αύξησης των υπαρχόντων στη Θράκη

Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία νέων δομών και αύξησης των υπαρχόντων στη Θράκη

Οι πολίτες της Θράκης, με τεράστια ανησυχία παρακολουθούν την αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργίας – επέκτασης δομής φιλοξενίας 1500 παράτυπων μεταναστών στην  κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας .Σε ψήφισμα προχώρησε ο δήμος Ορεστιάδας ενάντια στη δημιουργία νέων δομών και αύξησης των υπαρχόντων, δείτε το ψήφισμα εδώ

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης φανερά ενοχλημένος και έντονα προβληματισμένος δήλωσε:

Ενώ προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τις πληγές των καιρικών φαινομένων, αυτό που βλέπουμε τυχαία είναι η άφιξη δυο λεωφορείων απο Σέρρες ( περίπου με 30 άτομα) στο ΚΥΤ φυλακίου για καταγραφή και ταυτοποίηση. Μπορεί να μείνουν 1-2 μέρες, για να είμαι ξεκάθαρος, αλλά καταρρίπτουν το ” καμία μεταφορά απο την υπόλοιπη Ελλάδα” 

Η επιστολή που έλαβε ο δήμαρχος απο από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ήταν η εξής:
Ενημέρωση της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλειο Μαυρίδη αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση.
Στην επιστολή τονίζει ότι η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% το 2020, η επέκταση και αναβάθμιση του φράκτη στον Έβρο, οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, καθώς και η λειτουργεία κλειστών / ελεγχόμενων δομών συμβάλουν αποφασιστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους ακρίτες. Σημειώνει δε, ότι στον Έβρο κλειστά κέντρα λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, ενώ το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο θεσμοθετήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2012.
Με τα προτεινόμενα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, για ευνόητους λόγους, παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο. Όπως επίσης τονίζεται ότι δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με την σημερινή χωρητικότητα της δομής. Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού, θα ορίσει με ακρίβεια το έργο.
Η συνολική πολιτική αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης πλέον παράγει εμφανή αποτελέσματα και κάθε ενέργεια μας στοχεύει στον περιορισμό των ροών προς τη χώρα μας και στην διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.
Στην επιστολή του, ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε στον κ. Β. Μαυρίδη, την πρόθεση του να ενημερώσει τα μέλη της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ για την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, κατά την ερχόμενη συνεδρίαση της Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 12.00. Παράλληλα, κοινοποίησε την πρόθεση του στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στον Έβρο από 16 έως 18 Ιανουαρίου μετά από σχετική πρόσκληση.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.