Ωραιόκαστρο: Η απάντηση της διοίκησης για το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης – Τι αποφάσεις πάρθηκαν

Ωραιόκαστρο: Η απάντηση της διοίκησης για το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης – Τι αποφάσεις πάρθηκαν

Για την απόφαση της μη πραγματοποίησης της καρναβαλικής παρέλασης του 2023, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις πολλών, έδωσε την απάντησή της τη αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ζάπρα Χριστίνα στο oraiokastro24.gr προσθέτοντας ποιες άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων :

Φέτος δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση, όπως εξηγήσαμε και στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ιακωβίδη, λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του Covid-19.

Δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει την πορεία της πανδημίας και κατά συνέπεια να προγραμματιστεί μακροπρόθεσμα η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.
Επικοινωνήσαμε μάλιστα και με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, που μας ανέφερε ότι φέτος δεν μπορεί να υποστηρίξει τη διοργάνωση καρναβαλιού στο Ωραιόκαστρο.

Για εμάς το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους Συλλόγους του Δήμου μας για να συμμετάσχουν σε καρναβαλική παρέλαση, κάτι που φάνηκε και από την μικρή συμμετοχή τους το 2020.
Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και για φέτος μετά από επικοινωνία που είχα με τους προέδρους των συλλόγων.

Σκεφτήκαμε έτσι να διοργανώσουμε ένα αποκριάτικο πάρτι με συναυλία αγαπημένων και δημοφιλών καλλιτεχνών στο Ωραιόκαστρο.

Μάλιστα, επιλέξαμε να γίνει την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, που τα καταστήματα λειτουργούν και όχι Κυριακή όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να τονωθεί ουσιαστικά η κίνηση στην αγορά.

Διοργανώνουμε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι και καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν με τα καταστήματα μάλιστα να λειτουργούν.”

Ωραιόκαστρο: Τέλος βάζει στον θεσμό του καρναβαλιού η τωρινή διοίκηση

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.