Ωραιόκαστρο: Ψέματα και αλήθειες στο τοπικό συμβούλιο – Όλα στο φως έστω 3,5 χρόνια μετά

Ωραιόκαστρο: Ψέματα και αλήθειες στο τοπικό συμβούλιο – Όλα στο φως έστω 3,5 χρόνια μετά

Είπε ο Αριστοτέλης :
Τω μεν γαρ αληθεί πάντα συνάδει τα υπάρχοντα, τω δε ψευδεί ταχύ διαφωνεί ταληθές.
(Με την αλήθεια όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε αρμονική συμφωνία, ενώ με το ψεύδος γρήγορα έρχεται σε διαφωνία και σύγκρουση το αληθές.)

Σίγουρα ήξερε.
Σίγουρα επιβεβαιώθηκε.
Ακόμη και στο τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στις 7.3.2023 πάλι επιβεβαιώθηκε.

“Μήλον της Έριδος”…  μια χορηγία, μια χορηγία που έλαβε – δεν έλαβε η πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου τον Δεκέμβριο του 2019
“Έριδα” μια νέα χορηγία που θέλει να δοθεί στον Δ. Ωραιοκάστρου τον Μάρτιο του 2023

Μια χορηγία ενός κατοίκου του δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να φτιάξει τρισδιάστατη διάβαση έξω απο το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των μαθητών και την μείωση ταχύτητας των οχημάτων.

Την χορηγία αυτή έστειλε να μπει ως θέμα  στο τοπικό συμβούλιο η τοπική σύμβουλος Μαρία Τοψή. Η απάντηση που έλαβε απο την πρόεδρο ήταν ότι “Υπάρχουν διαδικασίες συγκεκριμένες που προβλέπονται για δωρεές προς Ο.Τ.Α..” διευκρινίζοντας ότι ο δωρητής θα πρέπει να αιτηθεί προς τον Δήμο, να εκδηλώσει ενδιαφέρον και μετά να γίνουν όσα νόμιμα προβλέπονται. Και για τους λόγους αυτούς το θέμα δεν μπήκε προς συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση η τοπική σύμβουλος Μαρία Τοψή στο τελευταίο συμβούλιο, στις 7.3.2023, ζήτησε απο την πρόεδρο να εξηγήσει στο σώμα την διαδικασία, την οποία γνωρίζει καλύτερα οχι απλά θεσμικά αλλά γιατί στο παρελθόν έχει αποδεχθεί και η ίδια της κάποια χορηγία.
Η κ. Τοψή αναφερόταν στην χορηγία, η οποία έμελλε να γίνει “η αφορμή “πολέμου” το 2019  μεταξύ της προέδρου με τους τοπικούς συμβούλους, τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο,  και τελικός αποδέκτης το oraiokastro24.gr το οποίο έλαβε εξώδικο, καθώς έκανε ρεπορτάζ – καταγραφή γεγονότων, δείτε σχετικά εδώ και εδώ.

Άμεση ήταν η έντονη αντίδραση της προέδρου, που ξανά ήρθε το συγκεκριμένο θέμα στην δημοσιότητα και νιώθοντας θιγμένη, προσβεβλημένη φωνάζοντας προσπαθούσε να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της απαιτούσε απο την κ. Τοψή να πάρει πίσω ότι λέει και την αποκαλούσε ψεύτρα καθώς ουδέποτε πήρε καμία χορηγία, ούτε χρημάτων ούτε χορηγία σε λαμπάκια.
Στην απόγνωσή της η πρόεδρος απευθύνθηκε και στον γραμματέα του συμβουλίου για να την καθοδηγήσει ως προς το τι προβλέπετε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Σε πλήρη σύγχυση η πρόεδρος  με απειλητικές προειδοποιήσεις δεν επέτρεπε την τοπική σύμβουλο να ολοκληρώσει τον λόγο της, όπως δημοκρατικά και θεσμικά θα μπορούσε, απαιτώντας να παρουσιάσει αποδεικτικά για τα όσα επικαλείται.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο:

 

Οι αποδείξεις οτι η πρόεδρος αποδέχτηκε εκείνο το διάστημα οτι έλαβε χορηγία λαμπάκια και κάποια στολίδια έρχονται απο το δημοτικό συμβούλιο στις 5/12/2019 έπειτα απο ερώτημα του κ. Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, για το τι πραγματικά συμβαίνει με αυτήν τη πολυτάραχη χορηγία. Η απάντηση δόθηκε απο την πρόεδρο τοπικού η οποία αναφέρει ότι: Υπήρχανε δύο χορηγίες, από δύο εταιρείες, που έχουν έρθει τα χαρτιά τους κανονικά, είναι σε υλικό και
είναι λαμπάκια και στολίδια.
Μια απάντηση που η ίδια της αρνείται στις 7.3.2023 και κατηγορεί τους πάντες που θυμούνται και ασχολήθηκαν με το θέμα ως ψεύτες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλο τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα :

Το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κανάλι του δήμου Ωραιοκάστρου στο Youtube και δεν παίζει.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lJiHW_OGYRU” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Εύλογο ερώτημα για το τι στάση θα κρατήσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απέναντι σε αυτήν την στάση της προέδρου του τοπικού συμβουλίου, η οποία προέρχεται απο την παράταξή του ¨Πρωταγωνιστές Ξανά”  

Τελικά η αλήθεια γρήγορα ή αργά πάντα στο τέλος λάμπει….

Ωραιόκαστρο: Παραιτήθηκε τοπικός σύμβουλος ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαξίωση του συνόλου – Συνολικά οι παραιτήσεις εως τώρα

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.