Γνωρίστε τους λόγους που αγωνίζεται η επιτροπή αγώνα Διαβατών

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ
Επειδή ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι η άρνησή μας στηρίζεται σε προφάσεις και πιθανόν να κρύβει μέσα της, δόσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο (αφού το προσφυγικό είναι Διεθνές θέμα και όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους επάνω μας, για τις κινήσεις που κάνουμε ως χώρα) ότι :
Α) Η περιοχή μας, καθώς και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα, έχει δεχθεί αμέτρητες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60 (εγκατάσταση ESSO PAPPAS νυν ΕΛΠΕ, Χαλυβουργείο, Χημικά Λιπάσματα) και στα πιο πρόσφατα χρόνια, το εργοστάσιο της TECOSA, τη μονάδα φύλαξης αποβλήτων από τις Σκουριές ! Το εργοστάσιο παραγωγής γύψου, με το θάψιμο της παραγωγής στα χωράφια της περιοχής κ.α.
Σήμερα ο Βιολογικός Σταθμός στη Σίνδο δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα λύματα να χύνονται στη θάλασσα του Καλοχωρίου, ενώ ο Βιολογικός Σταθμός της Β.Π.Θ για τον ίδιο λόγο, αποθέτει τη Λυματολάσπη στην περί αυτού περιοχή.
Σε όλο αυτό το τοπίο έρχεται να προστεθεί η μονάδα Ενεργειακής Επεξεργασίας Αποβλήτων, καθώς και η χωματερή του Δυτικού τμήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. ΕΛΕΟΣ!!!
Β) Η Ευαισθησία και η Συμπεριφορά των κατοίκων απέναντι σε Μετανάστες, έχει καταγραφεί με θετικό πρόσημο και έχει καταδειχθεί με τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους ανθρώπους που έφθασαν στην περιοχή μας, είτε από γειτονικές χώρες, είτε από την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας, ή ακόμη και τους εσωτερικούς Μετανάστες, ΡΟΜΑ που εγκαταστάθηκαν στον οικισμό της Αγ. Σοφίας και που οσονούπω προβλέπεται να έρθουν άλλοι 2000-4000 σε χώρο παραπλήσιο με τον προηγούμενο.
Δεν μπορεί λοιπόν αυτός ο κόσμος να ”Κατηγορείται” για θέσεις Ξενοφοβικές και συμπεριφορές που δείχνουν κοινωνική αναλγησία.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Αγανάκτησή του και η Αντίδρασή του στην εγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής – Διέλευσης Προσφύγων, είναι δικαιολογημένη.
Επιτροπή Αγώνα
image
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.