Σχεδόν καθ΄όλα έτοιμο το 1090,μέχρι την Πέμπτη θα έρθουν οι πρώτοι;

Συνεχίζουν εντατικά την δράση τους οι κάτοικοι των Διαβατών με τα μέλη της νέας συντονιστικής επιτροπής αγώνα να δίνει την δική της μάχη. Ενημέρωσαν τους κατοίκους για το σημερινό συμβούλιο που πραγματοποίησε η ΠΕΔ στο οποίο ήταν παρόν.
Παρότρυναν όλους τους κατοίκους,όχι μόνο του Δήμου Δέλτα αλλά και των γειτονικών δήμων, να συσπειρωθούν,κάτι που είχε δόση “γραμμή” να γίνει και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου “πρέπει να ενισχυθεί η υπάρχουσα επιτροπή αγώνα των Διαβατών για ένα θέμα που ναι μεν δεν εντάσσεται στον δήμο μας αλλά μας αφορά άμεσα”.
Ο ιερέας των Διαβατών αφουγκραζόμενος τον φόβο που έχει φωλιάσει στις ψυχές των κατοίκων προσπάθησε να τους γαληνέψει την ψυχή με τις διδαχές του Αγίου Παΐσίου για τους κακούς λογισμούς. Δεν αμφισβήτησε τον αγώνα των κατοίκων και τάχθηκε υπέρ τους προτείνοντας μάλιστα και την μετάβαση των οχημάτων του δήμου μπροστά απο τα ΜΑΤ με σκοπό να μην μπορέσουν να εισέλθουν άλλα μηχανήματα στο στρατόπεδο 1090 και να μην μπορούν να μεταβιβαστούν οι μετανάστες.
Η εκκλησία στο σύνολό της είναι σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα με βασικό υποστηριχτή τον Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ο οποίος δίνει και αυτός τον δικό του αγώνα.
Στην αίθουσα ακούστηκε η απογοήτευση των πολιτών για τους βουλευτές της περιοχής τους που σε όλο αυτό το πρόβλημα αυτοί ήταν απών.Οι προβληματισμοί των πολιτών μπροστά στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν οι μετανάστες αμέτρητοι. Ένα ενδεχόμενο το οποίο απο ότι φαίνεται αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Έγινε πρόταση η έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια να γίνει πολύ νωρίτερα με σκοπό την όσο των δυνατών ελαχιστοποίηση των μεταδοτικών ασθενειών απο αυτά. Ακόμη και για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των σπιτιών τους και την απαίτηση,πλέον,της αστυνόμευσης της περιοχής ζήτησαν.
Το 95% των εργασιών του στρατοπέδου έχει πλέον ολοκληρωθεί και πληροφορίες λένε ότι έως την Πέμπτη πρέπει να υπάρχουν μέσα οι μετανάστες για την λήψη των αεροφωτογραφιών που πρέπει να παρουσιάσουν.
Η επιτροπή αγώνα Διαβατών καλεί όλους τους κατοίκους των γειτονικών δήμων να συμμετέχουν στις δυο νέες διαμαρτηρίες που ετοιμάζουν:
– ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/2/16 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στην συμβολή των οδών ΣΥΜΜΑΧΙΚΉ και ΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΚΙΛΚΊΣ (μπροστά στις αποθήκες Ελληνικά Μάρκετ)
– ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 17/2/16 ΣΤΙΣ 17:00 ΠΟΡΕΊΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΌ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ έξω απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ.)

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι πέραν του πανελληνίου που έχει στραμμένο το βλέμμα του στο θέμα και το καλύπτουν όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια,στην αίθουσα ήταν στημένη σήμερα και κάμερα του BBC NEWS!!

επιτροπη αγωνα,epitropi,agona

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.