Επιστολή Τσακίρη στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα  της καύσης υπολειμμάτων

Επιστολή Τσακίρη στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα  της καύσης υπολειμμάτων

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ζητώντας να μην γίνει αποδεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ» και να μην ανοίξει ο δρόμος για τη δυνατότητα καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης στη μονάδα.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα κρισιμότατης σημασίας για όλους τους Θεσσαλονικείς και κυρίως για τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι, επομένως , επιτακτική ανάγκη να αναβληθεί κάθε τέτοια απόφαση, ιδιαίτερα σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, και να ξεκινήσουν σοβαρές διαβουλεύσεις με τους δήμους που επηρεάζονται από αυτήν, όταν αρθούν οι έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες σήμερα», τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Μάλιστα, ο κ. Τσακίρης υπενθυμίζει ότι ήδη από τις 29 Οκτωβρίου 2019 το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο «ΤΙΤΑΝ».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δεμουρτζίδης Δημήτρης για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.