Και πάλι κρεμασμένα παπούτσια στα καλώδια της ΔΕΗ στο Ωραιόκαστρο Τι σημαίνει;

Και πάλι κρεμασμένα παπούτσια στα καλώδια της ΔΕΗ στο Ωραιόκαστρο Τι σημαίνει;

Για μία ακόμη φορά εντοπίσαμε κρεμασμένα παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ στο Ωραιόκαστρο. Σε κεντρικό δρόμο, αυτή τη φορά κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο.

Το ίδιο θέμα είχαμε εντοπίσει το Δεκέμβριο το 2019 πάλι στην περιοχή του Παλαιοκάστρου έξω από το 3ο Γυμνάσιο, δείτε σχετικά εδώ

Τι μπορεί να σημαίνει η κίνηση αυτή;

Τα κρεμασμένα παπούτσια στα καλώδια είναι συνήθεια που προέρχεται από την Αμερική
(Shoe tossing). Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το τι σημαίνει η πράξη αυτή.

Ισχυρίζεται ότι είναι μια μορφή εκφοβισμού: κάποιος κλέβει ένα ζευγάρι παπούτσια και τα πετάει σε σημείο όπου είναι απίθανο να ανακτηθούν αλλά φαίνονται.
Ακόμη ακούγεται πως συμβολίζουν το εμπόριο ναρκωτικών ακριβώς κάτω από τα κρεμασμένα παπούτσια.

Όμως η εκδοχή που μάλλον έφερε την συνήθεια αυτή στην Ελλάδα είναι πως κάτω από τα κρεμασμένα παπούτσια έγινε ένα έγκλημα (συμβολισμός πένθους) .

Τέλος οι στίχοι «τα παπούτσια μου πετάξτε στο καλώδιο όταν λείψω τη γενιά μου αγάπησα και ίσως ξαναγυρίσω » του γνωστού ραπερ “ΤΖΑΜΑΛ” και το σήμα σε παλαιότερες μπλούζες του με κρεμασμένα παπούτσια δείχνουν να έχουν παρακινήσει τους ακροατές του να κρεμάσουν παπούτσια στα καλώδια.

Ωραιόκαστρο: Παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ-Μόδα,πλάκα ή κάτι πιο σοβαρό;

 

 

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.