Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ωραιοκάστρου για την παρέμβαση της αστυνομίας στο “χωρίς μεσάζοντες”

20131101-115630.jpgΑνακοίνωση για την διακοπή της αγοράς “χωρίς μεσάζοντες” την περασμένη Κυριακή στο Ωραιόκαστρο εξέδωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, και επισημαίνει τα εξής: «Την περασμένη Κυριακή, στην 6η διανομή αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η ομάδα δράσης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ » επιβλήθηκαν κατασταλτικά μέτρα από το Α. Τ. Ωραιοκάστρου, παρουσία του αστυνομικού διοικητή με δέκα ένοπλους αστυνομικούς. Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραγωγούς από 600 – 1.000 ευρώ με αποτέλεσμα να διαλυθεί η διοργάνωση κατά τον χειρότερο τρόπο. Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική παρέμβαση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία του δημάρχου Ωραιοκάστρου. Οι κοινωνικές δομές αλληλεγγύης όπως η αγορά χωρίς μεσάζοντες, συνιστούν νησίδες αντίστασης σε μια κοινωνία που υποφέρει από την φτώχεια και την ανεργία και παρόλο που δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ελλείψεις του κοινωνικού κράτους, εντούτοις προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του Ωραιόκαστρου στέκεται στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες προς τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα αλλά και τους παραγωγούς που πλήττονται και αυτοί από την μνημονιακή λαίλαπα και καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής που για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει το αυταρχικό της πρόσωπο και την μεγάλη ενόχληση της, στην αυτοοργάνωση της κοινωνίας και τις αντιστάσεις της στη μνημονιακή καταστροφή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.