Παρ’ ολίγον τραγωδία απο εργατικό ατύχημα στο Ωραιόκαστρο

 

Με τον χειρότερο τρόπο αποδείχθηκε πόσο δίκαιο ήταν το αίτημα των εργαζομένων για χορήγηση ΜΑΠ ( Μέσων Ατομικής Προστασίας)
Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα έφερε εμπράκτως την επιβεβαίωση, δυστυχώς.

Σήμερα το πρωί απορριματοφόρο του Δήμου Ωραιοκάστρου που εκτελούσε το δρομολόγιο του στους δρόμους της κοινότητας Δρυμού βρισκόμενο σε κακοτράχαλο οδόστρωμα προκάλεσε πτώση στην υπάλληλο που βρισκόταν στο τομέα περισυλλογής,συνοδός απορριματοφόρου.
Από τη πτώση της προκλήθηκαν σοβαρές κρανιακές αλλοιώσεις στο εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του κρανίου,σπασμένη μύτη- αιμάτωμα στο κεφάλι
και εκχυμώσεις σε όλο το σώμα. Σε αναμονή βρίσκονται περαιτέρω εξετάσεις για πιθανές σοβαρότερες επιπτώσεις. Η υπάλληλος δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς δεν της χορηγήθηκαν όπως όλους τους υπαλλήλους ΓΆΝΤΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΡΑΝΟΣ κτλ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, για την ασφάλεια της υπαλλήλου και για την κατάσταση του οχήματος.
Αξιοσημείωτο είναι οτι η εν λόγω υπάλληλος είναι και πρόεδρος των εργαζομένων, που λίγο καιρό πριν απαιτούσε τα προβλεπόμενα για την αποφυγή οριακά ολέθριων καταστάσεων, τις οποίες βίωσε προσωπικά.
Με αγωνία αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση του δημάρχου αλλά και νομική του υποχρεωση να λυθούν τα κακώς κείμενα, όπως έχουν αποφασίστει σε δυο δημοτικά συμβούλια εντός των δυο τευταίων ετών.

Με τρύπια παπούτσια, σε λύματα, χωρίς νερό και απλήρωτοι δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.