Περίσσεψε φαγητό; Δες τι μπορείς να μαγειρέψεις!

Tι να μαγειρέψω με το φαγητό που περίσσεψε;

1. Σου περίσσεψε κιμάς;

Φτιάξε μια υπέροχη τάρτα- Βάλε σε τηγάνι λαχανικά που σου αρέσουν όπως κρεμμύδι, πιπεριές πολύχρωμες, μαϊντανό και καρότο, τσιγάρισε ελαφρώς κι άπλωσε τα πάνω σε σφολιάτα μαζί με τον κιμά. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Αυγά με κιμά- Μπορείς να ρίξεις τον κιμά σε τηγάνι κι από πάνω να σπάσεις δυο τρία αυγά. Έτοιμο το φαγητό σου.

Νάτσος- Να μια πανεύκολη και χορταστική συνταγή για τα βράδια με ταινία. Βάλε σ΄ένα πυρίμαχο πιάτο ή σκεύος νάτσος, ρίξε από πάνω τον κιμά, τρίψε τυρί και ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά, μόνο για να λιώσει το τυρί.

2. Σου περίσσεψαν μακαρόνια;

Φτιάξε μακαρόνια φούρνου με μανιτάρια- Στράγγιξε τα μανιτάρια από τα νερά (κονσέρβα μανιτάρια σε κομμάτια) και ανάμειξέ τα μακαρόνια που σου έχουν περισσέψει. Τρίψε τυριά και ρίξε κρέμα γάλακτος, ανακάτεψε και ψήσε στον φούρνο για 15-20 λεπτά

Φτιάξε μια μακαρονοσαλάτα- Εύκολη και γρήγορη συνταγή αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψιλοκόψεις λαχανικά, να τα αναμείξεις με τα μακαρόνια και να περιχύσεις με σος. Η σος γίνεται με μαγιονέζα, ελάχιστη μουστάρδα, ένα κουταλάκι μέλι, αλάτι, πιπέρι. Έτοιμο το φαγητό σου με τα μακαρόνια που σου περίσσεψαν!

3. Σου περίσσεψε κρέας;

Φτιάξε πιτάκια- Άνοιξε ένα φύλλο σφολιάτας ή κρούστας ( θα χρειαστείς περισσότερα από ένα), κόψε σε μικρά κομμάτια, βάλε από μια κουταλιά κρέας, κλείσε το πιτάκι, πέρνα από πάνω με αυγό και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Φτιάξε ένα σουφλέ- Βάλε σε ένα πυρέξ πουρέ, ρίξε από πάνω το κρέας, τρίψε τυριά και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

4. Σου περίσσεψαν λαχανικά ή είναι έτοιμα να χαλάσουν;

Φτιάξε μια σούπα- Ρίξε σε νερό ό,τι λαχανικά σου έχουν περισσέψει ή έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, μισή κούπα ρύζι και μπαχαρικά και έχεις έτοιμη μια γρήγορη σούπα.

5. Σου περίσσεψαν μπανάνες που είναι πολύ ώριμες;

Φτιάξε ένα απίθανο κέικ μπανάνας με γκανάς σοκολάτας. Δες τη συνταγή εδώ

6. Σου περίσσεψαν όσπρια;

Φτιάξε ένα διαφορετικό μπέργκερ- Λιώσε τα όσπρια σε ένα μπολ, ρίξε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο αλεύρι, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και πλάσε μπιφτεκάκια. Ψήσε τα και απόλαυσέ τα με ψωμάκι μπέργκερ.

7. Σου περίσσεψε ρύζι;

Φτιάξε ρύζι με λαχανικά- Τσιγαρισε κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγάνι, ρίξε λαχανικά κι ανακάτεψε. Σε ένα μπολ βάλε μαζί τα λαχανικά και το ρύζι. Μπορείς να προσθέσεις αν θες και ψιλοκομμένη ομελέτα!

8. Σου περίσσεψε ψωμί ή είναι έτοιμο να χαλάσει;

Ετοίμασε κρουτόν- Κόψε σε κυβάκια (όσο γίνεται) τις φέτες του ψωμιού και ρίξτε τις σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και δυο σκελίδες σκόρδο να πάρουν χρυσό χρώμα. Μετά από λίγα λεπτά βάλτες στο φούρνο και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.

Ετοίμασε μπρουσκέτες- Δες συνταγές για μπρουσκέτες εδώ.


Αν θέλετε να γίνει διάσημη και η δική σας συνταγή δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω απο το να μας στείλετε την συνταγή και μια φωτογραφία απο το δημιούργημά σας στο [email protected]
Αν πάλι είστε επαγγελματίας chef είμαστε και στην δική σας διάθεση για να προωθήσουμε την δουλειά σας και την επιχείρηση σας ! 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.