Τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό 51 νεκροί Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας

Τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό 51 νεκροί Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1514 συνολικά μέχρι χθες,δεν καταγράφηκαν τα κρούσματα απο το κρουαζιερόπλοιο

Νέα κρούσματα 27 και 23 απο την δομή  Ριτσώνα

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 91 συμπολίτες, 9 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Θάνατοι 53

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε  ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα- προσβολή εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό. Στα παιδιά η ασθένεια εκδηλώνεται βαριά σε σπάνιες περιπτώσεις. “Κανείς φυσικά δεν είναι άνοσος και όλοι πρέπει να προσέχουμε. Aν αφήναμε τον ιό να «τρέξει» θα μας διέλυε. Ας μην παραβιάσουμε τους κανόνες δεν είναι η ώρα”,τόνισε.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι η Δομή Φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στην  Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο. 23 μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους επιβαίνοντες. Βρέθηκαν 119 θετικοί, 259 αρνητικοί, 2 δείγματα θα επανελεγχθούν.

Αναστολή όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο για 14 μέρες.

Κλείνοντας ο Υφυπουργός επανέλαβε τα λόγια του Πρωθυπουργού “Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε στο τέλος της αρχής. Θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια όλοι μαζί”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.