Φτιάξτο μόνο σου : Φιλέτο λαυράκι γεμιστό με ρύζι και κρέμα καρότο-πορτοκάλι

Φτιάξτο μόνο σου : Φιλέτο λαυράκι γεμιστό με ρύζι και κρέμα καρότο-πορτοκάλι

Ο chef Σωκράτης Γασπαράτος που εργάζεται στην ιχθυταβέρνα-ιχθυοπωλείο “μαρίνα” μας μαθαίνει να φτιάχνουμε μόνοι ένα πιάτο που βρίσκουμε σε επιλεγμένα εστιατόρια!!

Φιλέτο λαυράκι γεμιστό με ρύζι και κρέμα καρότο-πορτοκάλι

Υλικά

  • 4 λαυράκια 500 γρ.
  • 170 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 5 καρότα
  • 3 μικρές πατάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε τα ψάρια και βγάζουμε τις πέτσες (προαιρετικά)

 

 

 

 

 

 

Βράζουμε τα κόκκαλα με τις φλούδες από τα καρότα (αφού τα έχουμε πλύνει), τα δαφνόφυλλα, κόκκους πιπέρι, ½ λεμόνι και ½ πορτοκάλι.

 

 

 

 

 

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα κομμένα (εκτός από δύο που θα τα βράσουμε ολόκληρα για τη γέμιση), χυμό από δύο πορτοκάλια, ½ πορτοκάλι με τη φλούδα, τζίντζερ και αλάτι.

 

 

 

 

 

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το ρύζι και σιγά σιγά ζωμό από τα κόκκαλα που βράζουν και μαγειρεύουμε όπως το ριζότο. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, ξύσμα πορτοκάλι, το βούτυρο και λίγο χυμό λεμόνι.

 

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και από πάνω τα φιλέτα στη σειρά.

 

 

 

 

Αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω το ρύζι και τοποθετούμε τα δύο καρότα που έβρασαν ολόκληρα.

 

 

 

 

 

Ρολάρουμε και σφίγγουμε καλά τις άκρες, βάζουμε λίγο ζωμό στο ταψί και ψήνουμε στους 250ο για 20’.

 

 

 

 

Μπλεντάρουμε τα καρότα, τις πατάτες, το τζίντζερ που έβρασαν με το χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε βούτυρο και αν χρειάζεται να αραιώσουμε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των κόκκαλων.

Αφού ψηθεί το ρολάκι μας, κόβουμε, τοποθετούμε στο πιάτο και περιχύνουμε την κρέμα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε να γίνει διάσημη και η δική σας συνταγή δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω απο το να μας στείλετε την συνταγή και μια φωτογραφία απο το δημιούργημά σας στο [email protected]
Αν πάλι είστε επαγγελματίας chef είμαστε και στην δική σας διάθεση για να προωθήσουμε την δουλειά σας!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.