Ωραιόκαστρο: Εβδομάδα των Παθών και ο δήμαρχος στέλνει εξώδικα – Μάλλον δεν λατρεύει την “τοπικιά”

Ωραιόκαστρο: Εβδομάδα των Παθών και ο δήμαρχος στέλνει εξώδικα – Μάλλον δεν λατρεύει την “τοπικιά”

Διανύουμε την Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα, η οποία είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Ιησού Χριστού.
Η ονομασία “Μεγάλη” προκύπτει από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται σε κάθε μία από τις ημέρες της και τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη Χριστιανοσύνη.

Για κάποιους όμως το κύριο μέλημά τους ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ερμηνεία των ημερών.

Με έκπληξη και απογοήτευση αντικρίσαμε την βάρβαρη συμπεριφορά του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη προς την πρώην αγαπημένη του τοπική σύμβουλο, ανεξάρτητη τα τελευταία χρόνια, Μαρία Τοψή.
Βάρβαρη, καθώς το πολιτικό του μένος υπερίσχυσε της Αγιότητας των Ημερών. Απογοήτευση, καθώς όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου θεωρούσαν οτι η καλοσύνη, η ευγένεια και οι αξίες ήταν τα πρώτα ιδανικά στις πράξεις του.

Συγκεκριμένα : Την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος, έλαβε εξώδικο απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, με στόχο “την συμμόρφωσή της ως προς τα γραφόμενά της τα οποία τον προσβάλουν και τον συκοφαντούν”

Η κ. Τοψή γνωστοποίησε το εξώδικο αυτό, οχι ως κείμενο αλλά ως γεγονός το οποίο σαν αποτέλεσμα είχε την ψυχική ταραχή των ηλικιωμένων άρρωστων γονέων της τις άγιες τούτες ημέρες. Στην ανάρτησή της δεν αφιέρωσε χρόνο για να απαντήσει στο κείμενο του εξωδίκου, αλλά επέλεξε να παρουσιάσει την σκληρή πλευρά των γεγονότων, οχι προς το πρόσωπό της αλλά προς τον “άμαχο πληθυσμό” , την οικογένειά της.

Σαν γνώστης για τα μελλούμενα φαντάζει το άρθρο που κοινοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης απο το oraiokastro24.gr με τίτλο  Ωραιόκαστρο: Η “τοπικιά” που ή θα την λατρέψεις ή θα την μισήσεις ! το οποίο αναφερόταν στην γραφή της “τοπικίας” Μαρία Τοψή, δείτε σχετικά εδώ.  Τελικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μάλλον ανήκει στην κατηγορία που δεν λατρεύει την κ. Τοψή…

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε οτι σχεδόν τρια χρόνια πριν, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε η κ. Τοψή έδωσε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης μιλώντας για τις απειλές που δέχθηκε, δείτε αναλυτικά εδώ.

Στα μέχρι τώρα πολιτικά χρονικά του Ωραιοκάστρου δεν ξανα σημειώθηκε ποτέ μια διοίκηση να έχει στείλει μέσα σε τέσσερα χρόνια τρία εξώδικα, τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε.
Πρωταγωνιστές σε αυτό των ανθρώπων έργα του κ. Τσακίρη…
Εξώδικο πρώτο, δείτε εδώ
Εξώδικο δεύτερο, δείτε εδώ

Μέχρι την ημέρα των δημοτικών εκλογών είμαστε περίεργοι να δούμε πόση ακόμη πολιτική βαρβαρότητα θα αντικρίσουμε…..

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της κ. Τοψή για το εξώδικο που έλαβε την Μ. Τετάρτη:

Εχθές, ΜΕΓΑΛΗ Τετάρτη αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, οι γονείς μου, γυρνώντας από την καθημερινή τους βόλτα, βρήκαν θυροκολλημένο στην πόρτα της κοινής μας αυλής ένα εξώδικο.
Το εξώδικο ήταν από τον “δήμαρχο” προς εμένα, και φυσικά δεν θα το αναρτήσω.
Είναι αρκετά αστείο και σίγουρα δεν έχει συνταχθεί από δικηγόρο.
Αν όμως είναι γραμμένο από επαγγελματία τον προτρέπω να γυρίσει πίσω το πτυχίο του.
Η ουσία για μένα είναι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι 72 και 82 χρονών με πολλά περισσότερα προβλήματα υγείας από αυτά που έχει ένας άνθρωπος της ηλικίας τους, μπήκαν σε μια μεγάλη περιπέτεια από χθες, ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, μη μπορώντας να διαχειριστούν αυτό που διάβασαν.
Αυτό συνέβη γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια και για πρώτη φορά από το 1993 που μένω στο Ωραιόκαστρο δεν έχω δει τον Δήμο μας σε τέτοια ελεύθερη πτωση. Σε σημείο που μιλάμε για κίνδυνο δημόσιας υγείας, κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών σε σχολεία και παιδικές χαρές και πολλά άλλα.
Πάντα μα πάντα στα πλαίσια της πολιτικής σκηνής και τον τρόπο διοίκησης του “δημάρχου”.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω ζήσει πράγματα τα οποία δεν έχω ζήσει ΠΟΤΕ στα 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας σ έναν ανδροκρατούμενο χώρο. ΑΝΔΡΟκρατουμενο χώρο…….
Είμαι 49 χρονών και ποτέ στην ζωή μου δεν έχω λάβει ή στείλει εξώδικο.
Έχουμε ξεκάθαρα μια προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και φίμωσης του λόγου των αιρετών.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Είναι απολύτως κατανοητό πιστεύω από όλους,ότι το θέμα έχει φύγει από κάθε επίπεδο πολιτικής αντιπαλότητας και έχει περάσει σε μια άνευ ηθικής προσωπικής αντιπαράθεσης. Και έτσι θα συνεχίσει.
Αυτά προς το παρόν.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Η Μαρία Τοψή μιλάει για το τοπικό συμβούλιο και τις απειλές που δέχθηκε :

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.