Ωραιόκαστρο: Οπωροφόρα δέντρα θα φυτευτούν στην περιοχή «Αλώνια» – Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες

Δ. Ωραιοκάστρου: Οπωροφόρα δέντρα θα φυτευτούν στην περιοχή «Αλώνια» – Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες
 Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021)
Η περιοχή “Αλώνια” προορίζεται την κατασκευή νέου δημαρχιακού μεγάρου και συνεδριακού κέντρου, τη δημιουργία κέντρου υγείας αλλά και τη διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου τεσσάρων στρεμμάτων, δείτε σχετικά εδώ

 Οπωροφόρα δέντρα, τους καρπούς των οποίων θα απολαμβάνουν οι πολίτες, πρόκειται να φυτευτούν στην περιοχή «Αλώνια» στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.
Η πρωτότυπη δράση δεντροφύτευσης θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021).
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, στην περιοχή «Αλώνια» από τις 10.00 έως τις 13.00.
 «Γιορτάζουμε την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας θέτοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σχεδιάσαμε να φυτέψουμε οπωροφόρα δέντρα που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας, έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν και καρποφορήσουν να έχουν οι δημότες μας τη δυνατότητα να μαζεύουν και να καταναλώνουν τους καρπούς», τονίζει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.
 Προσθέτει ότι εκτός από οπωροφόρα πρόκειται να φυτευτούν και καλλωπιστικά δέντρα.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δενδροφύτευση αποτελεί την πιο άμεση, προσιτή και εύκολη λύση, με την οποία μπορεί να συμβάλει ο καθένας μας στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση, συνεισφέροντας στο περιβάλλον και ομορφαίνοντας τη γειτονιά τους.
Η καλλιέργεια και η περιποίηση μικρών δενδρυλλίων μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου Ωραιοκάστρου θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους, με σημαντικότερο τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου και πηγής οξυγόνου, που θα βελτιώσει το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ύπαιθρο και είναι ανοιχτή στο κοινό, ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020»: Email: [email protected], τηλέφωνο +30 2310469695 ή/και να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: Programme’s website: www.greece-bulgaria.eu, Programme’s Facebook: interreggreecebulgaria, EC-Day website: www.ecday.eu.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.