Ωραιόκαστρο: Παραδόθηκε η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων – Το μεγάλο ερώτημα “απο ποιόν;”

Ωραιόκαστρο: Παραδόθηκε η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων – Το μεγάλο ερώτημα “απο ποιόν;”

Μυστήριο εξακολουθεί να πλανάτε γύρω απο την δομή φιλοξενίας που μετατράπηκε ιδιωτικός χώρος στο κέντρο του οικισμού Παλαιοκάστρου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η ενημέρωση για την δημιουργία αυτής της δομής ξεκίνησε απο κίνηση πολιτών της περιοχής στις 11/5/2020 όπου με επώνυμη υπογεγραμμένη επιστολή τους εξέφρασαν τους φόβους τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το πως τα άτομα που θα διαμείνουν στην δομή δεν θα είναι ανήλικα. Μάλιστα επισήμαναν πως είναι λάθος να λειτουργήσει η δομή στο κέντρο του Παλαιοκάστρου δίπλα σε σχολείο, σούπερ μάρκετ και εκκλησία. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή των κατοίκων:

Στις 4/6/2020 τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι ζήτησαν έκτακτο τοπικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα (δείτε σχετικά εδώ)

Στις 17/6/2020 πραγματοποιείται το έκτακτο τοπικό συμβούλιο και παρευρίσκεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για να ενημερώσει το σώμα, ενώ η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ξεκίνησε την συνεδρίαση λέγοντας οτι ο δήμος δεν έχει καμία ενημέρωση ( δείτε σχετικά εδώ)

Στο συμβούλιο εκφράστηκαν οι ανησυχίες για το πως θα λειτουργήσει η δομή που ανήκει στην ιδιοκτησία του Παπακωνσταντίνου Γιώργου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” “Δύναμη Δημιουργίας” . Ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης μεταξύ άλλων ενημέρωσε οτι η συγκεκριμένη δομή θα λειτουργήσει απο μια αστική Μη Κυβερνητική εταιρία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΜΚΟ, που συμμετέχουν και πολλοί Μητροπολίτες και οτι ο Παπακωνσταντίνου είναι απλά ο ιδιοκτήτης που μισθώνει τον χώρο. Ο δήμαρχος τόνισε οτι ζήτησε επίσημη ενημέρωση απο τον Παπακωνσταντίνου στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που δεν έγινε λόγο covid-19, όπως τόνισε ο δήμαρχος.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ενημέρωσε ο δήμαρχος:

1/6/2020 αίτημα για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ενημέρωσης για το θέμα ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. Παντελή Σκαρλάτου (δείτε αναλυτικά τα ερωτήματα εδώ)  συμβούλιο που δεν πραγματοποιήθηκε.

Εχθές 16/12/2021 ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών  Βαγγέλης Κανταρτζής με ανάρτηση του ενημέρωσε για την παράδοση της δομής παρουσία της αντιδημάρχου πολιτισμού Ζάπρα Χριστίνα και του δημοτικού συμβούλου Παπακωνσταντίνου Γιώργου, ο οποίος είναι και ιδιωτικής του συγκεκριμένου κτιρίου που δόθηκε για χρήση δομής φιλοξενίας ανηλίκων προσφυγόπουλων.

Το ερώτημα που γεννάται απο το σύνολο των πληροφοριών είναι ποιος τελικά παρέδωσε το συγκεκριμένο κτίριο; Ο Παπακωνσταντίνου Γιώργος σαν ιδιώτης; Ο Κανταρτζής Ευάγγελος ως πολιτικός μηχανικός;  Ή με τις άλλες τους ιδιότητες ως αιρετοί;
– Αναμένουμε την επίσημη πλέον ενημέρωση για το θέμα. – 


 

Διχασμένη η τοπική κοινωνία Ωραιοκάστρου έπειτα απο το επεισόδιο στην δομή φιλοξενίας – Η επιστολή των κατοίκων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.