Διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς η Ιωάννα Κουτσού

Ιωάννα Κουτσού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.Στα 9 της χρόνια έφυγε για τη Γερμανία μαζί με την οικογένειά της. Εκεί, είχε την πρώτη της επαφή με το Ταεκβοντό. Δυο δεκαετίες μετά, η Ιωάννα απο τη σχολή ΔΑΝΑΟΣ του Παντελή Εφραιμίδη, διεκδικεί την πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Συνέντευξη στον Νίκο Σπυρόπουλο,απο tkdmag
-Ιωάννα, είσαι μια από τους τέσσερις αθλητές που επιλέχτηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσω… Τουρκίας. Πώς νιώθεις που θα κυνηγήσεις σε λίγες ημέρες την πρόκριση;

-Είναι μεγάλη μου τιμή που η Ομοσπονδία έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, μετά από τόσα χρόνια, τόσο κόπο και τόσους αγώνες. Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή, καθώς συγκεντρώνω την πιο υψηλή βαθμολογία. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμη να διεκδικήσω με αξιώσεις την πρόκριση. Βέβαια πρέπει να βρεθείς και σε καλή ημέρα καθώς όλα παίζουν ρόλο στην πρόκριση. Δεν είναι μόνο η προετοιμασία που έχεις κάνει. Σημαντικό ρόλο παίζει και η κλήρωση και το ranking που θα έχεις.

-Πώς πάνε οι προπονήσεις;

-Οι προπονήσεις πήγανε πολύ καλά. Αυτή η βδομάδα «πέφτουν». Είναι μια εβδομάδα πιο πολύ «αυτοσυγκέντρωσης». Σκοπός είναι να ηρεμίσεις.

-Είσαι αγχωμένη;

-Ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή. Την περίμενα τόσα χρόνια. Το άγχος καλό είναι να υπάρχει. Βέβαια, πρέπει να είναι λίγο, καθώς το πολύ άγχος δεν είναι ό,τι καλύτερο.

-Σε τρομάζει το γεγονός ότι εάν καταφέρεις και πάρεις την πρόκριση θα αγωνιστείς σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

-Δεν με τρομάζει. Πιστεύω θα έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου. Από εκεί και πέρα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω ένα μετάλλιο.

-Πώς νιώθεις όταν μπαίνεις στον αγώνα;

-Είναι κάτι πολύ οικείο πλέον για μένα. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω, να ακούω τον προπονητή μου και τις οδηγίες του. Μπορεί να είσαι μόνος μέσα στο τερέν, αλλά σίγουρα οι συμβουλές και οι παρατηρήσεις του προπονητή σου είναι σπουδαίες.

-Από πότε προσπαθείς να παίξεις σε Ολυμπιάδα; Το είχες όνειρο;

-Ο τελικός στόχος κάθε αθλητή πιστεύω πως είναι να καταφέρει κάποια στιγμή να αγωνιστεί σε μια ολυμπιάδα. Πόσο μάλιστα για έναν αθλητή του Ταεκβοντό. Όπως ξέρεις, δεν είναι τόσο εύκολο να προκριθείς όσο να διακριθείς μετά. Θεωρώ πως είναι πολύ πιο δύσκολη η πρόκριση από το να φέρεις μετά ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

-Το επίπεδο στην κατηγορία σου πως το βλέπεις;

-Εγώ αγωνίζομαι στα -46 κιλά. Η ολυμπιακή κατηγορία είναι στα -49 κιλά. Έχω παίξει με τις περισσότερες αθλήτριες που θα αγωνιστώ και αδιαμφισβήτητα το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό.

-Πιστεύεις πως έχεις στερηθεί πράγματα σε όλη αυτήν την προσπάθειά σου;

-Σαφώς και έχω στερηθεί. Η οικογένειά μου ζει στο εξωτερικό. Εγώ μένω μόνη από τα 19 μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Κάνω προπονήσεις με τον Α.Σ Δαναό Ωραιοκάστρου με Δάσκαλο, τον Παντελή Εφραιμίδη. Επέλεξα να αγωνιστώ με τα χρώματα της Ελλάδας, καθώς το να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής.

-Έχεις μετανιώσει;

-Όχι. Δεν έχω μετανιώσει. Ευελπιστώ να ανταμειφτούν οι κόποι μου.

-Με τα υπόλοιπα τρία παιδιά της ομάδας, τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο και την Ανδριάνα, πώς τα πας;

-Έχουμε πάρα πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Με τον Γιώργο έχουμε αγωνιστεί μαζί σε αρκετές διοργανώσεις. Όπως και με την Ανδριάνα. Με τον Κώστα είμαστε πιο πολλά χρόνια μαζί. Είμαστε ίδια γενιά αθλητών. Γενικά, έχουμε δέσει όλοι μεταξύ μας. Μακάρι να μπορούσε αυτό το τελευταίο δεκαήμερο να κάναμε μια προετοιμασία μαζί. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να γίνει αυτό.

-Συγχαρητήρια και πάλι Ιωάννα. Εύχομαι καλή επιτυχία.

-Ευχαριστώ πολύ.
ΔΑΝΑΟΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.