«Νέος Εκλογικός Συνδυασμός για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέος Εκλογικός Συνδυασμός για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»
Σε ανοιχτή συγκέντρωση, με την παρουσία 480 και πλέον ατόμων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο κτίριο Ιωάννης Καποδίστριας (ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου) παρουσιάσθηκε και εγκρίθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση ».
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάτος ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο μεγάλο έργο που παρέδωσε ως διοίκηση στους πολίτες του Ωραιοκάστρου, τους ευχαρίστησε για την μακροχρόνια στήριξη που του παρείχαν για όλα αυτά τα χρόνια και φανερά συγκινημένος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό Δημοτική δράση. “ Σας ευχαριστώ όλους για το καταπληκτικό ταξίδι που κάναμε μαζί. Δεν θα πάψω να σκέφτομαι για το Ωραιόκαστρο. Θα σταθώ αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει, από οποιονδήποτε, που θα είναι για το καλό του Ωραιοκάστρου ”.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εξέλεξαν με δημοκρατική διαδικασία, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και επευφημιών ως επικεφαλής του Νέου Εκλογικού Συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου στις εκλογές του Μαΐου2014 τον οικονομολόγο κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που τον ψήφισαν για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και με σύντομη ομιλία του παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού και τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι “…..προχωρήσαμε στη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου, προοδευτικού, δημοκρατικού φορέα, χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, χωρίς συμπάθειες ή αντιπάθειες. Προχωρήσαμε σε μια συμπαράταξη ανθρώπων με ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των καιρών. Επιλέξαμε ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασίας που ενώνει τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που δεν αποδέχονται για τον Δήμο το ρόλο μόνον μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας με όλα τα μειονεκτήματα μιας δημόσιας υπηρεσίας”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο καθεστώς των απ’ ευθείας αναθέσεων, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ ένας από τους βασικούς άξονες της ιδρυτικής μας διακήρυξης είναι η απόλυτη διαφάνεια και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου. Θα σταματήσουμε, θα απαγορέψουμε επιτέλους, τις απ’ ευθείας αναθέσεις! ”.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στο καθεστώς εργασίας στον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου τόνισε την ανάγκη για αξιοκρατική αξιολόγηση και εργασία του Διοικητικού και Εργατικού προσωπικού και δήλωσε ότι “….. από εδώ και πέρα θα στηρίξουμε τους ελάχιστους και σκληρά εργαζόμενους στο Δήμο μας και δεν θα υπάρχει ανασφάλιστος εργαζόμενος στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Θα αξιοποιήσουμε πλήρως όλο το επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών του Δήμου μας. Με την ιδρυτική διακήρυξη του Νέου Δημοτικού Συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» απευθύνω κάλεσμα σ` όλους όσους αγαπούν και νοιάζονται για το Ωραιόκαστρο, να συμμετάσχουν χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις με λογικές και διαιρέσεις του παρελθόντος, στη συλλογική προσπάθεια αλληλεγγύης που ξεκινά για την ανατροπή της σημερινής άθλιας πραγματικότητας και την αλλαγή της υφιστάμενης στασιμότητας στην πόλης μας”
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι “ αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να είναι άρνηση, δεν πρέπει να είναι τιμωρία. Πρέπει να είναι σαφής τοποθέτηση για το μέλλον. Μια θέση και μια απόφαση απέναντι στις τεράστιες μεταβολές που συντελούνται στην ζωή μας, στον τόπο μας, την Ελλάδα μας και σε όλο τον κόσμο”.
Δεσμεύτηκε ακόμη ότι από τις πρώτες του πρωτοβουλίες είναι η συνάντησή του με τους επικεφαλής των άλλων Υποψηφίων Δήμαρχων για την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγών, σε κλίμα που θα προάγει τον πολιτικό πολιτισμό και την ανταλλαγή ιδεών.
Την στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την εκτίμησή του για πολύ καλά αποτελέσματα για τον νέο εκλογικό συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου, εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κύριος Μιχάλης Ζορπίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Βασιλειάδου Έφη και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κύριος Μπάμιατζης Αντώνης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου εκλογικού συνδυασμού
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, υποστηρικτών της κίνησης αυτής.
Επίσης σε προσεχή εκδήλωση, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος, των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο καθώς και το πρόγραμμα των ομιλιών και προεκλογικών δράσεων του Συνδυασμού.
Ενημέρωση για τις εξελίξεις κατά την προεκλογική περίοδο θα παρέχεται από την ιστοσελίδα του Συνδυασμού www.dynamidimiourgias.gr η οποία θα λειτουργήσει σύντομα, καθώς και από όλα τα άλλα κοινωνικά δίκτυα ( facebook, twiter, google+ κτλ.).

20140222-131730.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.